www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

24/10/12

«Γιούβε», το ντεζαβού της ΑΕΚ…



Η Γιουβέντους στο παρά… εννιά κατάφερε και δεν έχασε από τους μαχητικούς «Βίκινγκς» της Νόρτσελαντ. Αλλά, αν συνεχίσει έτσι το πιο πιθανό είναι να χάσει την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ παράλληλα βαδίζει στα χνάρια της ΑΕΚ του 2002 όπου έφερε μόνο ισοπαλίες στη φάση των ομίλων! Η Τσέλσι με την ήττα της από την Σαχτάρ, απέδειξε ότι ο βασικός στόχος της για φέτος είναι το πρωτάθλημα Αγγλίας.

Για ακόμη μια φορά η Γιουβέντους δείχνει να θέλει, αλλά κάτι της λείπει. Δεν χάνει με τίποτα ούτε εντός, ούτε εκτός Ιταλίας, ωστόσο στην Ευρώπη από ότι φαίνεται η παρούσα σεζόν αποτελεί δοκιμαστική πρόβα για τις επόμενες. Μετά την ηρωική εμφάνιση στο «Στάμφορντ Μπριτζ» όπου έδωσε ελπίδες για μεγάλη πορεία, οι ισοπαλίες με τους Ουκρανούς στο «Γιουβέντους Αρίνα» και με τους Δανούς στη Σκανδιναβία, δυσκολεύει κατά πολύ τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας στα «μεγάλα σαλόνια».

Η παρέα του Αντρέα Πίρλο ήταν ψυχολογικά ανεβασμένη μετά την τεράστια νίκη σε βάρος της Νάπολι για την Σέριε Α και ανηφόρησαν για να κάνουν… σεφτέ και στην Ευρώπη. Αμ, δε! Βρήκαν απέναντί τους ένα διαβασμένο αντίπαλο και μέχρι να βρεθούν πίσω στο σκορ, έμοιαζαν νοερά να βρίσκονται μεθυσμένοι από το «νέκταρ» του σαββατιάτικου θριάμβου. Εκείνο που τη σώζει είναι η προσωπικότητα παικτών όπως ο προαναφερόμενος και ο σκόρερ της ισοφάρισης, Μάρκο Βούσινιτς. Πλέον χρειάζεται ένα δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στην Τσέλσι ή την Σαχτάρ για να ρεφάρει το «στραβοπάτημα». Εξυπακούεται πως «Γιούβε», το ντεζαβού της ΑΕΚ… θα πρέπει αρχικά να μην την ξαναπατήσει στο Τορίνο από τους… ψαράδες που την έμπλεξαν στα «δίχτυα» του αποκλεισμού την τρίτη αγωνιστική!

Στο έτερο ματς του πέμπτου ομίλου, στο παγερό «Ντονμπάς», η οικοδέσποινα βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και έθεσε γερές βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έχει προς το παρόν τον πρώτο λόγο σε σχέση με τις άλλες δύο βασικές ανταγωνίστριες. Από το ξεκίνημα έθεσε σκοπό να γίνει το αφεντικό της συνάντησης και τα κατάφερε. Σύνολο που μπορεί να ακολουθήσει το γρήγορο ρυθμό των αγγλικών ομάδων και με το λάτιν στοιχείο να δένει αρμονικά με την ανατολικοευρωπαϊκή συνοχή, έβαλε σε μπελάδες του ποδοσφαιριστές του Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Απλά οι τελευταίοι, σε αντίθεση με τους «μπιανκονέρι» έχουν τους «ανθρακωρύχους» στην έδρα τους και ένα βαθμό παραπάνω που μπορεί να αποδειχτεί τεράστιας σημασίας στο τέλος της φάσης. 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης την Κυριακή αναμένεται να δώσουν τις κρισιμότερες εγχώριες… εξετάσεις με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτό αποτέλεσε τροχοπέδη στο να παρουσιάσουν το «καλό πρόσωπό» τους. Το μαράζι για την κορυφή της Ευρώπης έχει φύγει μετά την περσινή αναπάντεχη κατάκτηση του τροπαίου και ο εκθρονισμός της Μάντσεστερ Σίτι είναι η προτεραιότητα. Επειδή όμως, ο κορυφαίος διασυλλογικός θεσμός δεν είναι παίξε-γέλασε και τα χρήματα είναι πολλά αν δε βρουν τρόπο απόδοσης το ίδιο καλά και στο εξωτερικό, τότε είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να βρεθούν στη θέση του τηλεθεατή στη συνέχεια…

Με τη σειρά τους οι «κόκκινοι διάβολοι», είναι γνωστοί για τις ανατροπές τους… Είτε είναι η Λίβερπουλ, είτε είναι η Μπράγκα το ένα και το αυτό! Δεν πείθει, έχει πολλά αμυντικά κενά, όμως κατά ένα μαγικό τρόπο σχεδόν πάντα βρίσκει τη μέθοδο να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο με τους τρεις βαθμούς της νίκης! Η αλήθεια είναι πως είχε σχετικά βατή κλήρωση. Αλλά και πάλι αυτό δε φτάνει από μόνο του. Ο τεχνικός της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, δε δείχνει επηρεασμένος από το χρόνο. Αγέραστος με όσα μέσα διαθέτει ενορχηστρώνει μαεστρικά την ομάδα του και παραμένει ο κορυφαίος στη Γηραιά Ήπειρο σε ανατροπή μιας κατάστασης. Σημαντικές προσωπικότητες οι Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι, αλλά ο παμπόνηρος Σκωτσέζος τα έχει «400» και είναι εκείνος ο σταρ της ομάδας!

Οι Πορτογάλοι από τη μεριά τους είναι αναγκασμένοι για… σπριντ στο δεύτερο γύρο, ώστε να προλάβουν να τσεκάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης και να μην το πάρει η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, Κλουζ που ταξιδεύει με ούριο άνεμο προς το όνειρο των «16» με… καλό Καπετάν(ι)ο! Η ισοπαλία στην Τουρκία είχε τη σημαντική συνεισφορά του Έλληνα επιθετικού ο οποίος προσφέρει τα μέγιστα στις αυξημένες πιθανότητες να τερματίσουν οι Ρουμάνοι στη δεύτερη προνομιούχο θέση. Όσον αφορά τους γείτονες Τούρκους; Μία από τα ίδια. Πολλά λεφτά στον… ντορβά! Κάθε χρόνο ξοδεύουν του κόσμου τα χρήματα μεν, δίχως απόσβεση δε και όπως όλα δείχνουν τα πράγματα θα έχουμε ένα ακόμη σίκουελ. Η συνέχεια επί της οθόνης!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...