www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

17/9/12

Σάλκε «X-Ray»



Παραμονές της πρεμιέρας του Ολυμπιακού  στο Champions League σας «ακτινογραφούμε» την αυριανή αντίπαλό του Σάλκε. Μην περιμένετε να διαβάσετε ιστορικά στοιχεία, παρά μόνο πως έχουμε δει τους «Γερμανούς» στο ξεκίνημά τους στην φετινή Μπουντεσλίγκα και αν μέσα από αυτό μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα του τι θα αντιμετωπίσουν αύριο βράδυ οι «ερυθρόλευκοι».

Η ομάδα του «Γκιζελκίρχεν» αυτή την στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος έχοντας δύο νίκες και μια ισοπαλία στο ενεργητικό της και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Μπάγερν σε ένα «κρας τεστ» των στόχων που έχει θέσει για φέτος. Ποια είναι τα βασικά στοιχεία αυτής την ομάδας λοιπόν:

Πρώτα από όλα να ξεκινήσουμε από το πάρε - δώσε του φετινού καλοκαιριού. Η Σάλκε από βασικούς παίκτες έχασε μόνο τον Ραούλ,  ο οποίος μετακόμισε στο Κατάρ. Αντίθετα ενισχύθηκε  στην αριστερή πλευρά με τους Αφελάι ( ο οποίος μπορεί να παίξει και στις 3 θέσεις πίσω από τον επιθετικό σε ένα σχήμα 4-5-1) από Μπαρτσελόνα και Μπαρνέτα από Λεβερκούζεν καθώς και στο κέντρο απόκτησε τον βασικό αμυντικό μέσο της Γκλάντμπαχ  Νόισταντερ ο οποίος ήδη έχει καθιερωθεί στην ενδεκάδα.

Η ομάδα του Χούμπ Στέφενς ως επί το πλείστον αγωνίζεται σε σχήμα 4-5-1 με τους Ούνερσταλ κάτω από το τέρμα στην θέση του τραυματία Χίλντεμπραντ, τους Ματίπ και Παπαδόπουλο μπροστά του, και τους Φους και Χόβεντες στο αριστερό και δεξί άκρο της άμυνας αντίστοιχα. Ο Χοβέντες έχει πάρει την θέση του Ουσίντα καθώς ο Ιάπωνας έδειξε στην αρχή της σεζόν να μην είναι και τόσο γρήγορος στις επιστροφές του και να αποτελεί πηγή κινδύνων για την άμυνα. Στο κέντρο η πεντάδα παρουσιάζει κάποιες παραλλαγές με βασικά στελέχη ως τώρα τους Νόισταντερ, Τζόουνς στο κέντρο,  Ντράξλερ αριστερά, και Χόλτμπι στην θέση του επιτελικού μέσου. Στα δεξιά υπάρχει μια εναλλαγή μεταξύ Φαρφάν και Αφελάι με τον Περουβιανό να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να είναι βασικός και στο αυριανό παιχνίδι. Στην κορυφή της επίθεσης δεν βρίσκεται άλλος του Κλας-Γιαν Χούντελαρ που τερμάτισε την περσινή σεζόν με 29 τέρματα και έχει πετύχει ήδη δύο στο φετινό  πρωτάθλημα καθώς και ένα με την εθνική Ολλανδίας.

Η Σάλκε χαρακτηρίζεται ως μια ομάδα επιθετική με κύρια «ατού» τα γρήγορο άκρα της και με έφεση στο να σουτάρει με το που πατάει περιοχή. Επίσης διαθέτει ψηλά κορμιά και οι στημένες φάσεις της δίνουν αρκετά τέρματα κατά την διάρκεια της σεζόν. Εάν αγωνιστεί ο Φαρφάν, ο Χολέμπας θα δυσκολευτεί αρκετά στο ένας με έναν και πιθανόν να χρειαστεί βοήθεια είτε από τον Σιόβα, είτε από τον παίκτη που θα προτιμήσει στο αριστερό άκρο της επίθεσης ο Ζαρντίμ. Ακόμα θυμηθείτε και τον Χόλτμπι, πατάει αρκετές φορές περιοχή σαν κρυφός φορ και σκοράρει. Για τον Χούντελαρ τι να σας πούμε που δεν ξέρετε, είναι πολύ μεγάλο φορ και βρίσκεται σε τρομερή φόρμα νομίζω πως με το να το παίξει με κάποιον  γρήγορο αμυντικό που θα βγαίνει πρώτος στην μπάλα ίσως καταφέρει ο Ζαρντίμ να τον περιορίσει. Τώρα τα μετόπισθεν της παρουσιάζουν διακυμάνσεις, είναι πολύ καλοί στο «ψηλό παιχνίδι», αλλά λόγω ότι και οι ακραίοι επιθετικοί αφήνουν χωρίς βοήθειες  τα πλάγια μπακ, αυτοί μένουν «εκτεθειμένοι» και έχουν αδυναμία στο μαρκάρισμα ένας προς ένα. Και το αμυντικό της δίδυμο προτιμά να δίνει χώρο με πίσω βήματα από το να «βγαίνει» μπροστά στην μπάλα. Εκεί πιστεύω πως θα πρέπει ο Ολυμπιακός να χτυπήσει με δίδυμο Τζιμπούρ - Μήτρογλου.

Για τελευταίο αφήνω την «μενταλιτέ» της Σάλκε. Δεν είναι μια ομάδα που έχει συνηθίσει να τα βγάζει πέρα όταν το ματς ξεκινά ανάποδα για εκείνη, καθώς και δεν έχει δείξει την δέουσα ψυχραιμία όταν παίζει σε «καυτές» έδρες. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούν οι ερυθρόλευκοι και σε αυτό πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος. Το αν θα τα δούμε αυτά που σας περιγράφουμε να γίνονται αύριο πράξη….υπομονή 24 και κάτι ώρες θέλουμε ακόμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...