www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

15/9/12

«Εξάσφαιρη» Άρσεναλ



Ποιος είδε την Άρσεναλ και δε τη φοβήθηκε! Σίγουρα η Σαουθάμπντον που παραδόθηκε αμαχητί στις ορέξεις των «κανονιέρηδων» με 6-1 στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Το σκορ αυτό ισοφάρισε τη μεγαλύτερη νίκη των Κυπελλούχων Ευρώπης του 1994 στις συναντήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, δείχνοντας ταυτόχρονα ότι είναι πανέτοιμη για την περιπέτεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν καταιγιστική και φαίνεται σιγά-σιγά να βρίσκει τα πατήματά της μετά την πώληση των Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Άλεξ Σονγκ. Το… μενού ήταν σχεδόν ίδιο με της 3ης Μαΐου του 2003, όταν οι τότε παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ είχαν διασύρει και πάλι τους «άγιους» με το ίδιο σκορ και που παραμένει η μεγαλύτερη νίκη τους σε βάρος της Σαουθάμπντον στις 79 αναμεταξύ τους παιχνίδια. Και όταν λέμε σχεδόν ίδιο εννοούμε ότι αυτή τη φορά είχαν τη βοήθεια και των ποδοσφαιριστών του Νάιτζελ Άτκινς με δύο αυτογκόλ!

Ο πρώτος που… πρόδωσε τους φιλοξενούμενους ήταν ο Γιος Χούιβελτ μόλις στο 11ο λεπτό δείχνοντας ότι έχουν χάσει τη φόρμα τους μετά τη διακοπή λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων. Ο Λούκας Ποντόλσκι αποδεικνύοντας πως μέρα με τη μέρα μπαίνει στο κλίμα της ομάδας ανέβασε στο 31ο λεπτό το δείκτη του σκορ. Παρέα με τους Καθόρλα και Ζερβίνιο ανακάτωναν την αμυντική διάταξη των αντιπάλων τους με τις συνεχείς εναλλαγές θέσεων. Ο τελευταίος πήρε τη «σκυτάλη» από τον Γερμανό επιθετικό κάνοντας τρία τα τέρματα για λογαριασμό της τέως Ντάιαλ Σκουέαρ (πρώτη ονομασία της Άρσεναλ), στο 34’. Δεν πέρασαν δύο λεπτά και ο Ναθάνιελ Κλάιν κατάφερε να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής σε ένα ακόμη παιχνίδι -όχι τραυματίζοντας κάποιον αυτή τη φορά- αλλά αναγκάζοντας τον συμπαίκτη του, Κέλβιν Ντέιβις, να μαζέψει ξανά την μπάλα από τα δίχτυα του. Με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ο Ντάνι Φοξ σημείωσε το «γκολ της τιμής».

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε από τη στιγμή που οι οικοδεσπότες ήθελαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων και οι κυπελλούχοι Αγγλίας του 1976 είχαν αποδεχτεί ότι θα έφευγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το «Emirates». Παρόλα αυτά ο Ζερβίνιο επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο κάνοντας τους φίλους της ομάδας να σηκωθούν για πέμπτη φορά από τα καθίσματα τους και να πανηγυρίσουν στο 71’. Τρία λεπτά έπειτα έγινε αλλαγή από τον Γουόλκοτ που μιμούμενος τον Ιβοριανό φορ μπήκε και εκείνος στη λίστα των σκόρερ στο 88ο λεπτό. Με αυτούς τους τρεις βαθμούς η Άρσεναλ έφτασε τους οκτώ και υπολείπεται δύο της πρωτοπόρου Τσέλσι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...