www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

15/9/12

Ποιο ΚΠΡ-Τσέλσι; Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!


Μπορεί ο Τζιμπρίλ Σισέ να είναι στην ΚΠΡ και να υποδέχεται με τους συμπαίκτες του την συμπολίτισσα και άσπονδη Τσέλσι, αλλά στο μυαλό του τίποτα δεν ξεπερνά σε αντιπαλότητα την ελληνική «μητέρα των μαχών» μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε σημείο μάλιστα να μιλήσει για «καθαρό μίσος».

Ο πρώην επιθετικός των «πρασίνων» δείχνει να γνωρίζει καλά το πόσο τεταμένες είναι οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων: «Η αντιπαλότητα μεταξύ ΚΠΡ και Τσέλσι είναι πολύ μεγάλη. Είναι τοπικό ντέρμπι, ένα μεγάλο παιχνίδι για μας, σπουδαιότερο από τα περισσότερα. Αναμφίβολα είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν για τους παίκτες και τους οπαδούς. Όλες οι ομάδες στις οποίες έχω αγωνιστεί είχαν τέτοια παιχνίδια και όσον αφορά στην κακή συμπεριφορά εντός κι εκτός γηπέδου, το ΚΠΡ-Τσέλσι δεν είναι το χειρότερο».

Το μυαλό του πήγε αμέσως στην Ελλάδα και στο «ντέρμπι των αιωνίων» όπου έχει «νιώσει στο πετσί του» την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί: «Τα ματς μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είχαν πολλή ένταση. Τις μέρες πριν τον αγώνα οπαδοί έρχονταν στο προπονητικό κέντρο, έκαναν συναντήσεις με τους παίκτες και μας έλεγαν τι σημαίνει γι’ αυτούς το ντέρμπι αυτό και γιατί έπρεπε να νικήσουμε. Η πίεση για τους παίκτες ήταν τεράστια και η ατμόσφαιρα απίστευτη. Εκείνο το ματς που είχαμε χάσει με 2-1 στο Φάληρο είχε πολλή ένταση».

Στη συνέχεια ο έμπειρος φορ για να μην παρεξηγηθεί έκανε διαχωρισμό των δύο καταστάσεων: «Δεν λέω πως το ΚΠΡ-Τσέλσι δεν είναι… τίποτα. Απεναντίας είναι σπουδαίο παιχνίδι και μεγάλο ντέρμπι. Αλλά το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι σε άλλο επίπεδο. Μιλάμε για καθαρό μίσος. Οι παίκτες ακούνε τα πάντα, ακόμη και ρατσιστικά συνθήματα. Δεν υπάρχουν όρια και δεν είναι καλό», υπογράμμισε σκεπτικά.

Η ανάμνηση που έχει ο Γάλλος στράικερ από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι «βασιλικοί φύλακες» μες τους «μπλε» ήταν εφιαλτική: «Δεν είναι ποτέ όμορφο να χάνεις, ειδικά με 6-1 από τον μεγάλο σου αντίπαλο. Θέλουμε να διορθώσουμε την κατάσταση αυτή τη φορά και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε καλύτερη ομάδα από πέρυσι. Ακόμη με στοιχειώνει αυτό το 6-1 και αναρωτιέμαι τι πήγε στραβά. Ήταν καλύτεροι από μας και όταν δέχεσαι γκολ στο πρώτο λεπτό, όπως συνέβη με μας, είναι δύσκολο να επιστρέψεις, ειδικά αν δέχεσαι αμέσως μετά και δεύτερο τέρμα. Δεν ήταν απλά η χειρότερη στιγμή μου με τη φανέλα της ΚΠΡ, αλλά και μία από τις χειρότερες στην καριέρα μου. Ποτέ άλλοτε ομάδα μου δεν είχε δεχτεί έξι γκολ. Μπορείς να πεις ότι κάτι τους χρωστάμε τώρα», ολοκλήρωσε τη σκέψη του με μια τάση… εκδίκησης.

Το τότε γκολ της… τιμής είχε σημειώσει ο ίδιος ο Σισέ και μάλιστα ο τρόπος που ενήργησε αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος βγάζοντας μια δυνατότατη κραυγή παρεξηγήθηκε από πολλούς: «Δεν ήταν πανηγυρισμός. Πώς να πανηγυρίσεις όταν χάνεις με 6-1; Ήταν θυμός. Δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος με μία τόσο βαριά ήττα. Ήθελα να δείξω πως αξίζαμε κάτι καλύτερο».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...