www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

19/9/12

Τον αγάπησε και τη... «σκότωσε»


Τι το ήθελε η Μάντσεστερ Σίτι το «ψηστήρι» στον Κριστιάνο Ρονάλντο; Εκείνος την κέρασε… γκολ στο τέλος του παιχνιδιού δίνοντας τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2 στο ντέρμπι της αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου αλλά και γενικότερα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμη «βρέχει» γκολ στο Παρίσι όπου η τοπική Παρί Σεντ Ζερμέν διέλυσε με 4-1 τη Ντιναμό Κιέβου και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να γίνεται ο «άνθρωπος των ρεκόρ»!

Ματς ανατροπών διεξήχθη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»! Δεν ήταν μόνο το σκορ που άλλαζε συνέχεια όπως και η νίκη, χέρια. Ήταν και οι φημολογούμενες κακές σχέσεις του Ζοσέ Μουρίνιο με τον Σέρχιο Ράμος πριν το ματς που έγιναν… φιλικές μετά τους τρεις βαθμούς. Όπως, επίσης εκεί που ο Κριστιάνο Ρονάλντο ακούγονταν έντονα για την πρωταθλήτρια Αγγλίας, όταν ήρθε η ώρα να… βρεθούν από κοντά όχι μόνο δεν της φέρθηκε ευγενικά, αλλά την… κέρασε γκολ και ταυτόχρονα το «πικρό ποτήρι» της ήττας!

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν χωρίς τους Σέρχιο Ράμος, Εζίλ, Κακά, αυξάνοντας τους θορύβους στο μαδριλένικο γήπεδο περί κακών σχέσεων του Πορτογάλου τεχνικού με μερικούς από τους ποδοσφαιριστές του. Παρόλα αυτά ήταν οι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, έλεγχαν το κέντρο, όμως έως εκεί. Το 0-0 ήρθε φυσιολογικά και όσοι περίμεναν καταιγισμό τερμάτων άρχισαν να απογοητεύονται, μέχρι το 68ο λεπτό.

Τότε ήταν που ο Τζέκο ξεκίνησε το ξέφρενο γαϊτανάκι των γκολ, νικώντας τον Κασίγιας μετά από εξαιρετική πάσα του Γιάγια Τουρέ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μαρσέλο απάντησε για τη «βασίλισσα». Στο 85’ ο Κολάροφ σιώπησε τους φίλους των «μερέγχες» με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Εκεί που όλα έδειχναν τους Άγγλους να αλώνουν την ισπανική πρωτεύουσα, ήρθε ο Μπενζεμά στο 87’ να αλλάζει τα δεδομένα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και στο 90’ το «φαρμακερό» πόδι του Κριστιάνο αποτελείωσε τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι και ανάγκασε τον Μουρίνιο να πανηγυρίσει έξαλα σα να είχε βάλει γκολ ο ίδιος!


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Αρμπελόα, Κεντίρα(73’ Μόντριτς), Τσάβι Αλόνσο, Εσιέν(65’ Εζίλ), Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαίν(73’ Μπενζεμά)

Μάντσεστερ Σίτι (Μαντσίνι): Χαρτ, Μαικόν(74’ Ζαμπαλέτα), Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Νασρί(37’ Κολάροφ), Μπάρι, Σίλβα(63’ Τζέκο), Γιάγια Τουρέ, Τεβες, Μπαλοτέλι

Στο άλλο ματς του Δ’ ομίλου η Μπορούσια Ντόρτμουντ με οδηγό τον Λεβαντόφσκι στο 87’ έκαμψε την αντίσταση του φιλοξενούμενου Άγιαξ δείχνοντας πλέον να διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία για κάτι αξιόλογο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βάιντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτζερ, Κελ, Γκουντογάν(89’ Λέιτνερ), Γκέτσε(88’ Σίμπερ), Ρόις, Μπλαστσικόφσκι (73’ Μπλασιτσκόφκι), Λεβαντόφσκι

Άγιαξ (Φ. Ντε Μπουρ): Φέρμεερ, Άλντερβάιρελντ, Μοισάντερ, Μπλιντ, Φαν Ριχν, Πόουλσεν, Έρικσεν, Ντε Γιόνγκ, Σάνα(89’ Σουλεϊμάνι), Μπέριγκτερ, Μπάμπελ (79’ Σένε)

Η βαθμολογία:

Ρεάλ Μαδρίτης 3 (3-2)
Ντόρτμουντ 3 (1-0)
Μάντσεστερ Σίτι 0 (2-3)
Άγιαξ 0 (0-1)

Επόμενη αγωνιστική 3/10:

Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης
Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ

Στο δεύτερο όμιλο τα… πετροδόλαρα της Παρί Σεντ Ζερμέν πιάνουν σιγά-σιγά τόπο. Οι Παριζιάνοι ήταν αποφασισμένοι να καθαρίσουν γρήγορα το ματς με τους Ουκρανούς, όπως και έπραξαν. Με την έναρξη του αγώνα ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έγινε ο μοναδικός παίκτης που έχει αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με έξι (!) διαφορετικές ομάδες. Στο 19’ έγινε και σκόρερ με όλες εξ’ αυτών! Στο 29’ ο Τιάγκο Σίλβα έκανε το 2-0, ενώ στο 33’ ο Άλεξ τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και λίγο πριν το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή, ο Βελόσο μείωσε για λογαριασμό της Ντιναμό και στο 90’ ο Παστόρε ολοκλήρωσε το θρίαμβο της Παρί.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παρί Σεντ Ζερμέν (Αντσελότι): Σιρίγκου, Ζαλέ, Άλεξ, Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα (81’ Καμαρά), Ματουιντί, Μενέζ (77’ Νενέ), Σαντόμ, Παστόρε, Βεράτι, Ιμπραΐμοβιτς(73’ Λαβέτσι).

Ντιναμό Κιέβου (Σέμιν): Κόβαλ, Ταΐβο, Μίκαλικ (46’ Μπετάο), Ντανίλο Σίλβα, Κασερίντι, Κράνιτσαρ (77’ Χούσεβ), Βελόσο, Γκαρμας (53’ Βουκόγιεβιτς), Ράφαελ, Ιντέγιε, Γιαρμολένκο.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Πόρτο έδειξε να μην έχει επηρεαστεί από την απώλεια του Χουλκ και με δύο γκολ των Λούτσο Γκονζάλεζ στο 41’ και του Στίβεν Ντεφούρ στο 90’ νίκησε με 2-0 τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κάσιτς): Κέλαβα, Σίμουνιτς, Τόνελ, Βίντα, Πίραβιτς, Καλέγο, Σαμίρ, Αντέμι(58’ Μπεκιράι), Μπρόζοβιτς, Κοπ, Ρουκάβινα(67’ Καράσκο).

Πόρτο (Περέιρα): Έλτον, Λόπεζ, Οταμέντι, Σάντρο, Μαϊκόν, Γκονζάλεζ, Ντεφούρ, Ζοάο Μουτίνιο, Βαρέλα (72’Άτσου), Μαρτίνεζ (78’ Κλέμπερ), Ροντρίγκεζ (88’ Μανγκαλά).

Επόμενη αγωνιστική 3/10:

Πόρτο- Παρί Σεν Ζερμέν
Ντιναμό Κιέβου- Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η βαθμολογία:

1) Παρί Σεν Ζερμέν 3 (4-1)
2)Πόρτο 3 (2-0)
3)Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-2)
4)Ντιναμό Κιέβου 0 (1-4)

Τέλος στον Γ’ όμιλο όπως όλα δείχνουν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναμένεται να αποχαιρετήσει τον πάγκο του «Σαν Σίρο» μετά τη «λευκή ισοπαλία» που παραχώρησε η Μίλαν με αντίπαλο την Άντερλεχτ. Έτσι οι «ροσονέρι» συνέχισαν τις κακές εμφανίσεις και εκτός συνόρων. Μπορεί γενικά να είχαν το «πάνω χέρι» στη συνάντηση αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να φύγουν με το χαμόγελο στα χείλη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Ντισίλιο, Μεξές, Μπονέρα (74' Γέπες), Αντονίνι, Νοτσερίνο, Μπόατενγκ (60' Ελ Σαραουί), Φλαμινί, Εμάνουελσον (79' Κονστάντ), Ντε Γιονγκ, Πατσίνι

Άντερλεχτ (Τζον Βαν Ντερ Μπρομ): Προτό, Ντε Σαχτ, Νούιτινγκ, Κουγιατέ (79’ Πραέ), Βασιλέφσκι, Μπίλια, Κλιέσταν, Ζιλέ, Κανού (89’ Γιακοβένκο), Εμποκανί, Μπρούνο (79’ Γιουχάζ)

Την ίδια ώρα στη Μάλαγα η ομώνυμη ομάδα απέδειξε ότι μόνο άδικα δε βρέθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια για τη μεταγραφική της ενίσχυση επέστρεψε στη Ρωσία από την Ανδαλουσία με τρία… τεμάχια στις αποσκευές της! Μόλις στο 3’ ο Ίσκο έδωσε χαρά στους φίλους της ομάδας του, με τον νεοαποκτηθέντα Χαβιέ Σαβιόλα να διπλασιάζει τα τέρματα των οικοδεσποτών στο 16’. Τη χαριστική βολή την έδωσε ξανά με τον Ίσκο στο 76’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάλαγα (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Καμπαγέρο, Γκάμεζ, Ουέλινγκτον, Ντε Μικέλις, Μονρεάλ, Καμάτσο, Χοακίν (85' Ντούντα), Ελισέου, Ίσκο, Πορτίγιο (46' Ιτούρα), Σαβιόλα (62' Σάντα Κρουζ)

Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Μπρούνο Άλβες, Λόμπαερτς, Λούκοβιτς (40' Μπιστρόφ), Σιρόκοφ (85' Λαμπ), Ζιριάνοφ (75' Τζόρτζεβιτς), Φαϊζούλιν, Ντενίσοφ, Κερζάκοφ, Χουλκ  

Η βαθμολογία:

1. Μάλαγα 3 (3-0)
2. Άντερλεχτ 1 (0-0)
3. Μίλαν 1 (0-0)
4. Ζενίτ 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική 3/10:

3/10/2012 Άντερλεχτ-Μάλαγα
3/10/2012 Ζενίτ-Μίλαν
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...