www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

19/9/12

Επιεικώς «αδιάβαστος»



Δεν νομίζω να είδατε κάτι διαφορετικό από την Σάλκε  από αυτό που σας περιγράψαμε χθες . Τα «ατού» της καθώς και οι «αδυναμίες της φάνηκαν και με το παραπάνω. Το πραγματικό θέμα είναι ο αποψινός Ολυμπιακός ο οποίος φάνηκε εντελώς απροετοίμαστος για παιχνίδι «ομίλων» όπως επίσης φάνηκαν και κάποιες καλοκαιρινές αστοχίες που θα της βρει μπροστά του στο «ευρωπαϊκό» του ταξίδι.

Ο Λεάντρο Ζαρντίμ φαίνεται πως δεν έδωσε μεγάλο βάρος στο να ασχοληθεί τι ομάδα είναι η Σάλκε. Δεν γίνεται να μην έχεις καταλάβει ότι οι «Γερμανοί» έχουν μεγάλο πρόβλημα στα άκρα της άμυνας. Ωραία εκτός από τον Αμπτούν δεν έχεις άλλο ακραίο, γιατί δεν τραβάς περιφερειακό τον Τζιμπούρ και να περάσεις τον Μήτρογλου φορ; Ειδικά ο Χοβέντες που κάλυπτε την δεξιά πτέρυγα έδειξε με το καλημέρα πως είναι πολύ αργός στις επιστροφές του και αντί να δώσεις βάρος στην επίθεση από εκεί, βάζεις πλάγια αριστερά τον Μασάδο, και τον Φουστέρ, έναν παίκτη που σίγουρα δεν προσφέρει σε παιχνίδια ρυθμού, πίσω από τον Αλγερινό και έτσι από αυτά που σου «έδωσε» η Σάλκε δεν εκμεταλλεύτηκες τίποτα. Ακόμα και όταν ο Αμπτούν σου ισοφαρίζει το παιχνίδι εσύ διαλέγεις να το αποσύρεις αμέσως μετά.  Το αν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί αρχικά ο Ιμπαγάσα. Πιστεύω πως θα μπορούσε να βοηθήσει μόνο αν είχε καθαρό επιθετικό σχέδιο να χτυπήσει από τα πλάγια ο Ολυμπιακός ώστε να μπορεί να σπάει την μπάλα αριστερά και δεξιά αλλά τότε δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει ούτε τον Μασάδο ούτε τον Φουστέρ. 

Και πάμε στο θέμα της άμυνας, καλά το ότι έχεις πρόβλημα στο δεύτερο στόπερ χωρίς τον Αβραάμ είναι πανσιφανέστατο. Ο Κοντρέρας ξέρει «πολλή μπάλα» αλλά είναι αργός και δεν έχει αυτή την στιγμή κάποιον άξιο συμπαραστάτη. Στο «τέρμα» όμως η αλλαγή δεν είχε κανένα νόημα. Ο Κάρολ κουβαλά τεράστια εμπειρία πίσω του καθώς και η πορεία του πέρυσι στο Europa League έδειξε πως μπορεί να προσφέρει σιγουριά στην άμυνα. Και από ένα λάθος στο ματς με τα Γιάννενα αποφασίζεις να τον αλλάξεις με τον Μέγιερι, που «χρωστάει» στον επόπτη το ότι δεν έγινε το 1-0 νωρίτερα με τον Παπαδόπουλο, και ο οποίος δεν είχε και καμία συμμετοχή έως τώρα στα επίσημα. Αυτά λοιπόν χρεώνεται σήμερα ο Πορτογάλος τεχνικός. Επίσης θα τονίσω και θα το «βρει» μπροστά του πιστεύω ότι δεν έχει δηλώσει κανέναν άλλο αριστεροπόδαρο παίκτη στην Ευρώπη πλην Χολέμπας.

Tώρα σε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με το λάθος σχεδιασμό φέτος της ομάδας και φάνηκαν και σήμερα: Η ομάδα είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει κανένα «καθαρό» αμυντικό χαφ και χωρίς τους Ορμπάιθ και Μακούν φέτος, δεν μπορεί κανένας να βγάλει την ομάδα σωστά μπροστά. Όλες οι μάχες του κέντρου χάθηκαν από τους «ερυθρόλευκους» και οι μέσοι της Σάλκε έφταναν με άνεση έξω από την αντίπαλη περιοχή. Δεν ξέρουμε πότε και αν είναι σε κατάσταση ο Ντιακιτέ να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Άλλο μεγάλο λάθος στον σχεδιασμό είναι η περίπτωση Μιραλάς. Φυσικά και έκανε πολύ καλά ο Ολυμπιακός να τον παραχωρήσει,  γιατί στο ποδόσφαιρο οι ομάδες για να είναι επιτυχημένες πρέπει να πουλάνε παίκτες, αλλά το θέμα είναι με ποιον παίκτη τον αντικαθιστάς; Με κανέναν. Δεν γίνεται αυτή την στιγμή ο πρωταθλητής Ελλάδας να μην έχει αριστερό εξτρέμ. Ο Αμπτούν έχει καθιερωθεί δεξιά και ο Βλαχοδήμος που μπορεί να βοηθήσει να πάει ο Αλγερινός αριστερά δεν έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή.

Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία λόγω χαμηλής δυναμικότητας του ομίλου να κάνει αποτελέσματα με όλους τους αντιπάλους του το θέμα είναι κατά πόσο θα τους διαβάσει και θα έχει τα μέσα να τους χτυπήσει στις ξεκάθαρες αδυναμίες που έχουν. Ο κόσμος του και σήμερα τον βοήθησε τα μέγιστα ας βοηθήσει και η ομάδα τον εαυτό της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...