www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

30/9/12

Το ντέρμπι των "μαζών"

Έχει ονομαστεί το ντέρμπι των μαζών(Clássico das Multidões) και είναι το κορυφαίο ντέρμπι στην πόλη του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια απο την πρώτη φορά που η Φλαμένγκο αντιμετώπισε την Φλουμινένσε με την πρώτη τους κόντρα να χρονολογείται στις 7 Ιουλίου του 2012 όταν η "Φλού" επικράτησε των αντιπάλων της με 3-2 παρουσία 800 θεατών. To 1925 ο δημοσιογράφος Μάριο Φίλιο ήταν αυτός που καθιέρωσε το παρατσούκλι "Φλά-Φλού" με το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Η συναντησή που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1963 έχει καταγραφεί ως το απόλυτο ρεκόρ προσέλευσης θεατών αφού στο στάδιο "Μαρακανά" παρεβρέθησαν 194.603 ανθρωποι απο τους οποίους 177.656 πλήρωσαν ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 381 φορές με τους "μενγκάο" να έχουν 137 νίκες, τους "φλουζάο" 120 και 124 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα με τέρματα 562-512 υπέρ της Φλαμένγκο.

Όπως τα περισσότερα ντέρμπι "μίσους" έτσι και αυτό ξεκίνησε εξαιτίας διαφωνιών.Τον Οκτώβριο του 1911 ένα γκρούπ δυσαρεστημένων ποδοσφαιριστών της Φλουμινένσε αποφάσισε να αποχωρήσει απο τον σύλλογο και να ενταχθεί στην Φλαμένγκο η οποία μέχρι τότε δεν είχε ποδοσφαιρικό τμήμα
βάζοντας τα θεμελια για την "κόντρα" που θα ξεκινούσε και θα απασχολούσε όχι μόνο την πολιτεία του Ρίο αλλά και ολόκληρη την Βραζιλία.

Πρώτος σκόρερ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων απο την πλευρά της Φλαμένγκο είναι ο Ζίκο που έχει σκοράρει 19 γκολ, ενώ απο την πλευρά της Φλουμινένσε είναι ο Χέρκουλες που αγωνίστηκε στις δεκαετίες του '30 και του '40 που πέτυχε 15 γκολ. Η μεγαλύτερη νίκη της Φλαμένγκο σημειώθηκε το 1945 με 7-0, ενώ αυτή της Φλουμινένσε το 1943 με 5-1.

Η τωρινή συγκυρία βρίσκει τις δύο ομάδες να έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους. Οι μεν γηπεδούχοι  βρίσκονται στην μέση του βαθμολογικού πίνακα με στόχο να μην κινδυνέψουν στις υπολοιπόμενες αγωνιστικές. Απο την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία μετά την "γκέλα" της Ατλέτικο Μινέιρο στην Πορτουγκέζα αλλά και την βοήθεια που της προσέφεραν οι "άσπονδοι φίλοι τους" μεσοβδόμαδα με την νίκη επι των "ασπρόμαυρων" να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...