www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

30/9/12

Τα «κανόνια»… μπάζουν!



Ότι και να πεις για την Άρσεναλ, πάλι λίγο θα είναι για την αμυντική της λειτουργία. Το πόρισμα βγήκε για το αν οι «κανονιέρηδες» μπορούν να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού και το πρόσημο δεν είναι θετικό… Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι μια ομάδα για υψηλές πτήσεις στην Πρέμιερ Λιγκ...

Ο προπονητής της, Αρσέν Βενγκέρ, μετά την εμφατική νίκη με 6-1 επί της Σαουθάμπτον είχε πει: «Σε δέκα μέρες θα ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε». Το… χρονοδιάγραμμα ολοκληρώθηκε και ο απολογισμός στα ματς με Μάντσεστερ Σίτι εκτός και Τσέλσι εντός έδρας ήταν μόνο ένας βαθμός στους έξι. Καθόλου τιμητικό για μια ομάδα που είχε στόχο στην αρχή της χρονιάς να κάνει πορεία πρωταθλητισμού όπως θα ήθελε ο Αλσατός τεχνικός. Και ενώ στην αρχή της σεζόν έδειχνε να πάσχει στον επιθετικό τομέα, με την σταδιακή ένταξη των Ποντόλσκι και Καθόρλα μοιάζει να καλύπτει εν μέρει το κενό από την παραχώρηση του Φαν Πέρσι, αλλά στα δύο ντέρμπι απέδειξε να χωλαίνει τελικά στα μετόπισθεν.

Αν θες να γίνεις το αφεντικό στο «νησί» θα πρέπει να είσαι το ίδιο καλός παντού. Άλλωστε η άμυνα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για μια καλή πορεία σε μεγάλα τουρνουά όπως το αγγλικό πρωτάθλημα και αυτό φαίνεται να μην το κατέχει και πολύ η παρέα του Ζερβίνιο. Συμπαθητικός ο Μανόνε, δυναμικός ο Μερτεσάκερ, ψυχάρα ο Γκιμπς, αλλά δε φαίνεται να φτάνουν τα στάνταρ που χρειάζεται για να κοντράρουν τους άλλους μνηστήρες του τίτλου.

Μέσα σε όλα αυτά έχουν ενδιάμεσα να δώσουν και αγώνα την Τετάρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και αν ληφθούν υπόψη τα παραπάνω λόγια του 63χρονου κόουτς από τους παίκτες του, τότε η ατμόσφαιρα στο «Emirates» θα είναι ολίγον βαριά με ότι αυτό συνεπάγεται παρότι πρόκειται για τελείως διαφορετικές διοργανώσεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...