www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

20/9/12

«Κυρία» για… σαλόνια, ρώσικη «αλλεργία» η Μπαρτσελόνα



Η πρώτη Τετάρτη του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ είχε από όλα! Γκολ, ανατροπές, εκπλήξεις. Τα σημαντικότερα γεγονότα ήταν η εμφατική επιστροφή της Γιουβέντους στο θεσμό με την ισοπαλία (2-2) μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τσέλσι, αποδεικνύοντας ότι πέρασε τις «ασθένειες» του Καλτσιόπολις και η αγχωτική νίκη της «Μπάρτσα» επί της Σπαρτάκ Μόσχας (3-2) δείχνοντας ότι οι Ρώσοι γενικότερα φαίνεται να ξέρουν τα «κουμπιά» της παρέας του Μέσι.

Η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου είναι εδώ. Την τελευταία φορά που συμμετείχε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν στις 8 Δεκεμβρίου του 2010 όταν και διασύρθηκε με 4-1 μέσα στο «Ντέλε Άλπι» από την Μπάγερν Μονάχου. Έκτοτε κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι με αρκετές απογοητεύσεις και υπομονή. Τελικά οι προσπάθειες του τεχνικού επιτελείου του υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε, οδήγησαν την ομάδα του Τορίνο να ξαναβρεί τη χαμένη της ταυτότητά. Εκείνης της ομάδας που ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ένα σύνολο συμπαγές χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά καταφέρνοντας να πλήξει καίρια τον οποιονδήποτε αντίπαλο.

Αυτό το πρόσωπο έδειξε στο «Στάνφορντ Μπριτζ» απέναντι όχι στον οποιονδήποτε, αλλά κόντρα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας. Το κράμα εμπειρίας Μπουφόν-Πίρλο σε συνδυασμό με το κοφτερό μυαλό ποδοσφαιριστών όπως του τελευταίου αλλά και του Βούσινιτς, φαίνεται να είναι το απαραίτητο συστατικό για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία που τόσο πολύ έχει λείψει στους φίλους της. Τα αμυντικά κενά σίγουρα υπάρχουν άλλωστε Λιχτστάινερ Μπαρτζάλι Κιελίνι μπορεί να είναι αξιόπιστοι αλλά έως εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως το πρώτο δείγμα γραφής της «Γιούβε» είναι θετικό.

Αρκετά χιλιόμετρα νοτιότερα την ίδια ώρα, οι παίκτες του Τίτο Βιλανόβα παραλίγο να γίνουν πρωτοσέλιδο παγκόσμιας κλίμακας για την έκπληξη της χρονιάς. Οι μαχητικοί Μοσχοβίτες μέχρι το 70ο λεπτό έμοιαζαν ικανοί να φύγουν από το «Καμπ Νου» με τους τρεις βαθμούς της νίκης, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο των συμπατριωτών τους της Ρούμπιν Καζάν όταν στις 20 Οκτωβρίου του 2009 ήταν και οι τελευταίοι που «κούρσεψαν» την Βαρκελώνη με 2-1.

Μήπως να είναι το κάρμα των Ρώσων να δυσκολεύουν τους Καταλανούς; Μήπως έτυχε να μην είναι συγκεντρωμένοι οι Ισπανοί; Όπως και να έχει από τη στιγμή που βρίσκεται στις τάξεις τους ένας ποδοσφαιριστής όπως είναι ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μπορούν προς το παρόν να κοιμούνται ήσυχοι. Και λέμε προς το παρόν, γιατί στο ευρωπαϊκό στερέωμα υπάρχουν πιο επικίνδυνες ομάδες από την «ομάδα του λαού» και αν ξαναπαρουσιαστούν με το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο μπορεί να αποβεί μοιραίο. Άλλωστε, είναι νωπές οι εικόνες των πανηγυρισμών των παικτών της Τσέλσι όταν και τους απέκλεισαν από τον τελικό του Μονάχου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...