www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

22/11/23

Νίκη σε επεισοδιακό παιχνίδι στο "Μαρακανά" για την Αργεντινή

Η διπλή αγωνιστική στην Λατινική Αμερική επιφύλασσε σημαντικές ανακατατάξεις στην βαθμολογία όσον αφορά την πρώτη θέση και κάτω με "κερασάκι" στην τούρτα το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Βραζιλία και την Αργεντινή την 6η αγωνιστική.

14 αγώνες αήττητη με 12 νίκες και 2 ισοπαλίες, έχοντας να δεχτεί τέρμα απο τον Δεκέμβριο του 2022 και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου απο τον Κιλιάν Εμπαπέ. Αυτό ήταν το σερί που έτρεχε η Αργεντινή το οποίο όμως αποτελεί παρελθόν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Δράστης η Ουρουγουάη η οποία με τα τέρματα των Ρόναλντ Αραούχο στο 41' και Νούνιες στο 87' επικράτησε με 2-0 στο "Μπομπονέρα" στο Μπουένος Άιρες, ρίχνοντας στο καναβάτσο μετά την Βραζιλία και την Αργεντινή. Μάλιστα είναι η πρώτη νίκη ως φιλοξενούμενη σε προκριματική φάση ύστερα απο εφτά παιχνίδια στα οποία μετρούσε έξι ήττες και μόνο μία ισοπαλία.

Στην Μπαρανκίγια η Βραζιλία ήταν αυτή που προηγήθηκε μόλις στο 4' με τον Μαρτινέλι, όμως ο Λουίς Ντίας με δύο δικά του γκολ στο 75' και στο 79' ανέτρεψε την κατάσταση με τον επιθετικό της Λίβερπουλ να αφιερώνει τα γκολ στον πατέρα του που βίωσε όλη αυτή την ιστορία με την απαγωγή και την απελευθέρωση και ήταν παρών στο γήπεδο.

Ήταν η πρώτη νίκη των "καφετέρος" επι της Βραζιλάις σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου αφού μετρούσαν 7 ήττες και 7 ισοπαλίες. 

Στο Ματουρίν Βενεζουέλα και Εκουαδόρ έμειναν στο 0-0, στην Λα Πάζ η Βολιβία πέτυχε την πρώτη της νίκη σε αυτή την διαδικασία επι του Περού με 3-0, ενώ Χιλή και Παραγουάη επίσης και αυτές έμειναν στο 0-0 με τον Αργεντίνο προπονητή της Χιλής Εντουάρντ Μπερίτσο να καταθέτει την παραίτησή του στην ομοσπονδία.

Στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στο "Μαρακανά" είχαμε μια ακόμη επεισοδιακή αναμέτρηση ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή. Κατά την διάρκεια της ανάκρουσης των ύμνων υπήρξε ένταση στην κερκίδα που κάθονταν οι οπαδοί της Αργεντινής με συνέπεια να επέμβει η βραζιλιάνικη αστυνομία και να ξεκινήσουν συρράξεις.

Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της "αλμπισελέστε" μετέβησαν στο σημείο χωρίς όμως η ένταση να υποχωρεί. Ο Μέσι πήρε την ομάδα και αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τον αγώνα να ξεκινάει ΄μετά απο μισή ώρα.

Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας το αντίθετο μάλιστα αφού υπήρξαν εντάσεις δυνατά μαρκαρίσματα, στο 83' αποβλήθηκε ο Ζοέλιντον για χτύπημα στον Ντε Πολ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 63' ο Λο Σέλσο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Οταμέντι με κεφαλιά νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Άλισον διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη απώλεια βαθμών για την "σελεσάο" αλλά κυρίως η πρώτη εντός έδρας ήττα σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και "έπεσε" στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο "Σεντενάριο" η Ουρουγουάη προερχόμενη με φόρα απο το "διπλό" στο Μπουένος Άιρες δεν άφησέ περιθώρια αντίδρασης στην Βολιβία και με δύο γκολ του Νούνιες και το αυτογκόλ του Βιγιαμίλ είχε "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη απο το πρώτο ημίχρονο με το 3-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Σημαντικό "διπλό" πέτυχε η Κολομβία στην Ασουνσιόν χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Μπορέ στο 11', η Βενεζουέλα πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην Λίμα κόντρα στο Περού παραμένοντας ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ το Εκουαδόρ με το γκολ του Μένα επικράτησε με 1-0 της Χιλής

Η βαθμολογία(Σε 6 αγωνιστικές)

1. Αργεντινή 15

2. Ουρουγουάη 13

3. Κολομβία 12

4. Βενεζουέλα 9

5. Εκουαδόρ 8

6. Βραζιλία 7

7. Παραγουάη 5

8. Χιλή 5

9. Βολιβία 3

10. Περού 2

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...