www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

17/11/21

Εντείνεται η αγωνία σε όλες τις ζώνες

                          

Το τελευταίο αγωνιστικό παράθυρο για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου όσον αφορά το 2021 και σε όλες τις ζώνες τα μέτωπα είναι ανοιχτά ενόψει του Μαρτίου όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οι ομάδες που θα δώσουν το παρών στο Κατάρ.

Ξεκινώντας απο την Ασία στον 1ο όμιλο το Ιράν πέτυχε το 2 στα 2, στις καθυστερήσεις χάρις στα γκολ των Αζμούν και Νουρολαχί να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ στην Σιδώνα κόντρα στον Λίβανο και μια πιο άνετη νίκη στο Αμμάν της Ιορδανίας με 3-0 κόντρα στην Συρία και παρέμεινε στην πρώτη θέση

Απο κοντά βρίσκεται η Νότια Κορέα η οποία και αυτή δεν είχε απώλειες, 1-0 τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και 3-0 απέναντι στο Ιράκ στην Ντόχα του Κατάρ. Τόσο οι Ιρανοί όσο και οι Νοτιοκορεάτες έχουν αποκτήσει σημαντική διαφορά απο τα τρίτα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έχουν τον πρώτο λόγο για την απευθείας πρόκριση.

Στον 2ο όμιλο στο Σίδνεϋ Αυστραλία και Σαουδική Αραβία έμειναν στο 0-0, με την ομάδα του Έρβ Ρενάρ να διατηρεί την πρωτιά και την απόσταση των τριών βαθμών απο τα "καγκουρό".  Απο κοντά και η Ιαπωνία που χάρις στο γκολ του Ίτο κόντρα στο Βιετνάμ μείωσε την διαφορά απο την δεύτερη θέση στον ένα βαθμό.

Οι πρωτοπόροι πέρασαν και απο το Ανόι χάρις στο γκολ του Άλ Σεχρί στο 31', ενώ είχαμε αλλαγή στην δεύτερη θέση αφού τα "καγκουρό" αντιμετώπισαν την Κίνα στα ουδέτερα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αν και προηγήθηκαν στο 38' με τον Ντιούκ, ισοφαρίστηκαν στο 71' με πέναλντι του Βου Λέι σε 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Την ευκαιρία δεν την άφησαν να πάει χαμένη οι "σαμουράι" επικρατώντας του Ομάν στο Μάσκατ με 1-0 χάρις στο γκολ του Ίτο που όπως και την προηγούμενη αγωνιστική έβγαλε το "φίδι απο την τρύπα" στο 81'.

Οι βαθμολογίες(Μετά απο 6 αγωνιστικές):

1ος όμιλος

1. Ιράν 16
2. Νότια Κορέα 14
3. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 6
4. Λίβανος 5
5. Ιράκ 4
6. Συρία 2

2ος όμιλος

1. Σαουδική Αραβία 16
2. Ιαπωνία 12
3. Αυστραλία 11
4. Ομάν 7
5. Κίνα 5
6. Βιετνάμ 0

Στην ζώνη της Αφρικής θεωρητικά, έγιναν γνωστές οι 8 ομάδες που μαζί με την Σενεγάλη και το Μαρόκο οι οποίες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση απο τον Οκτώβριο, θα διεκδικήσουν σε αγώνες μπαράζ τις 5 θέσεις που οδηγούν στο Κατάρ αλλά υπάρχουν δύο περιπτώσεις όπου θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Η πρώτη αφορά τον 7ο όμιλο όπου Γκάνα και Νότια Αφρική την τελευταία αγωνιστική κυνηγούσαν την πρώτη θέση. Την νίκη την πήραν οι οι "μπλακ σταρς", επικρατώντας με 1-0 στο 33' με πέναλντι-εφεύρεση του Σενεγαλέζου διαιτητή Εντιαγιέ Μαγκέτ και το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αντρέ Αγιού. 

Έτσι οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση, έχοντας την  ίδια διαφορά τερμάτων, όμως η Γκάνα είχε καλύτερη επίθεση με ένα γκολ παραπάνω και πήραν την πρόκριση. Όμως η αναμέτρηση θα έχει και τρίτο ημίχρονο αφού οι "μπαφάνα-μπαφάνα" κατέθεσαν επίσημο αίτημα σε CAS και FIFA για την διαλεύκανση του ζητήματος, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει και την επανάληψη του αγώνα.

Υπάρχει μάλιστα και δεδικασμένο αφού στην προηγούμενη προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, είχε επαναληφθεί η συνάντηση της Σενεγάλης με την Νότια Αφρική με τα "λιοντάρια της Τεράνγκα" να παίρνουν την πρόκριση επικρατώντας με 2-0.

Η δεύτερη στον 10ο όμιλο όπου η Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό ναι μεν εξασφάλισε την πρώτη θέση αλλά είναι πολύ πιθανό να χάσει το παιχνίδι κόντρα στο Μπενίν για την τελευταία αγωνιστική και την πρόκριση για τους αγώνες των μπαράζ.

Αιτία η αλλαγή που πραγματοποίησε στο 90' ο προπονητής της Έκτορ Ραούλ Κούπερ σε μη επιτρεπόμενο χρόνο μιας και είχαν πραγματοποιηθεί οι τρεις επιτρεπόμενες διακοπές στο ημίχρονο στο 63', στο 77' και στο 84'.

Όπως είναι λογικό κατατέθηκε απο την πλευρά του Μπενίν ένσταση για την εγκυρότητα του αγώνα και αναμένεται η τελική απόφαση, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του Μπενίν που θα καταλάβει την 1η θέση στον όμιλο και θα κερδίσει την θέση για τα μπαράζ. 

Έτσι με τα μέχρι τώρα δεδομένα και περιμένοντας τις δικαστικές εξελίξεις την πρόκριση έχουν πάρει οι Αλγερία, Τυνησία, Νιγηρία, Καμερούν που άφησε εκτός νυμφώνος την Ακτή Ελεφαντοστού, Μάλι, Αίγυπτος, Γκάνα, Σενεγάλη, Μαρόκο και Λαϊκή Δημοκρατία Κογκό.  

Οι βαθμολογίες(τελικές 2ου γύρου):

1ος όμιλος                                   2ος όμιλος                                         3ος όμιλος

1. Αλγερία 14                           1. Τυνησία 13                                  1. Νιγηρία 13

2. Μπουρκίνα Φάσο 12            2. Ισημερινή Γουινέα 11                 2. Πράσινο Ακρωτήρι 11

3. Νίγηρας 7                             3. Ζάμπια  7                                    3. Λιβερία 6

4. Τζιμπουτί 0                          4. Μαυριτανία 2                            4. Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4     

4ος όμιλος                                   5ος όμιλος           6ος όμιλος             7ος όμιλος                    

1. Kαμερούν 15                          1. Μάλι 16            1. Αίγυπτος 14      1. Γκάνα 13

2. Ακτή Ελεφαντοστού 13         2. Ουγκάντα 9      2. Γκαμπόν 7         2. Νότια Αφρική 13

3, Μοζαμβίκη 4                          3. Κένυα 6            3. Λιβύη 7             3. Αιθιοπία 5

4. Μαλάουι 3                              4. Ρουάντα 1        4. Ανγκόλα 5        4. Ζιμπάμπουε 2

8ος όμιλος                                 9ος όμιλος                              10ος όμιλος

1. Σενεγάλη 16                          1. Μαρόκο 15                      1. Λαϊκή Δημοκρατία Κογκό 11

2. Τόγκο  8                                2. Γουινέα Μπισάου 6          2. Μπενίν 10

3. Ναμίμπια 5                            3. Γουινέα 4                          3. Τανζανία 8

4. Κονγκό 3                                4. Σουδάν 3                          4. Μαδαγασκάρη 4   

Στο ντέρμπι της CONCACAF οι Ηνωμένες Πολιτείες επικράτησαν του Μεξικού με 2-0 στο Σινσινάτι χάρις στα γκολ των Πούλισικ στο 74' και ΜακΚένι στο 85', πιάνοντας στην πρώτη θέση την "τρι" και λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων είναι πρώτες.

Σημαντική νίκη για τον Καναδά επι της Κόστα Ρίκα στο Έντμοντον με 1-0 με το γκολ του Ντέιβιντ στο 57', ενώ για την 4η θέση που οδηγεί στα μπαράζ ο Παναμάς έχει αέρα πέντε βαθμών απο τις ομάδες που τον ακολουθούν.  

Στην 7η αγωνιστική είχαμε όμως την ανατροπή αφού ο Καναδάς επικράτησε του Μεξικού με 2-1 με δύο γκολ του Λαρίν στο 45+2' και στο 52' και σε συνδυασμό με την ισοπαλία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίνγκστον ανέβηκε στην πρώτη θέση.

Απο κοντά και ο Παναμάς ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το Έλ Σαλβαδόρ κατάφερε να το γυρίσει σε 2-1 και πλέον ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με το Μεξικό και είναι δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Καναδά.

Αναλυτικά η βαθμολογία(Μετά από 7 αγώνες)

1. Καναδάς 16

2. ΗΠΑ 15

3. Μεξικό 14

4. Παναμάς 14

5. Κόστα Ρίκα 9

6. Τζαμάϊκα 7

7. Έλ Σαλβαδόρ 6

8. Ονδούρα 3





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...