www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

2/4/23

"Μπλουτσερκιάτι" εναντίον "τζιαλορόσι"

Περίοδος 1985-1986 οι δύο ομάδες συναντιόνται στους διπλούς τελικούς του Κυπέλλου, και στην Γένοβα η Σαμπντόρια επικρατεί με 2-1. Όμως στην ρεβάνς στο "Ολίμπικο" οι "τζιαλορόσι" με τα τέρματα των Ντεζιντέρι στο 43' με πέναλντι και Σερέζο στο 89' έκαναν το 2-0 και τους Ρωμαίους να κατακτούν το τρόπαιο.
Πέντε χρόνια αργότερα την περίοδο 1990-1991 και πάλι φτάνουν στους διπλούς τελικούς, με το πρώτο παιχνίδι στο 'Ολίμπικο" να λήγει με 3-1 υπέρ της Ρόμα. Στην ρεβάνς η ομάδα του Οτάβιο Μπιάνκι απέσπασε 1-1 και με αυτό το αποτέλεσμα πανηγύρισε έναν ακόμα τίτλο.

Τον Αύγουστο του 1991 η "Ντόρια" για το Σούπερ Καπ στην έδρα της στο "Μαράσι" επικράτησε της Ρόμα με 1-0 με το τέρμα του Ρομπέρτο Μαντσίνι στο 75'.

H πρώτη παρουσία της Σαμπντόρια στην μεγάλη κατηγορία μετά την συνένωση της Άντρε Ντόρια με την Σαμπιερνταρένσε ήρθε στην Ρώμη απέναντι στην Ρόμα στις 22 Σεπτεμβρίου του 1946 με τους Ρωμαίους να επικρατούν με 3-1. 

Συνολικά στις 147 αναμετρήσεις οι "τζιαλορόσι" έχουν 62 νίκες, 46 οι Γενοβέζοι, 39 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, με τα τέρματα να είναι 196-153 υπέρ των Ρωμαίων. Οι μεγαλύτερες νίκες της Ρόμα είναι το 6-1 τις περιόδους 1959-1960 και 1963-1964, και το 5-0 την περίοδο 1950-1951, ενώ αντίστοιχα για την Σαμπντόρια είναι το 4-0 την περίοδο 1946-1947 και το 4-1 την περίοδο 1996-1997.

Πρώτος σκόρερ είναι ο Φραντσέσκο Τότι της Ρόμα με 15, στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Πέδρο Μανφρεντίνι(Αργεντινή/Ρόμα), Τζιανλούκα Βιάλι(Σαμπντόρια) και Ρομπέρτο Μαντσίνι(Σαμπντόρια) με 8 και ακολουθούν οι Ντίνο Ντα Κόστα(Ρόμα), Άμπελ Μπάλμπο(Αργεντινή/Ρόμα) και Έντιν Τζέκο(Βοσνία/Ρόμα) με 7, Έντι Φιρμάνι(Σαμπντόρια), Πέτρο Κουκιαρόνι(Αργεντινή/Σαμπντόρια), Αγκοστίνο Ντι Μπαρτολομέι(Ρόμα) με 5, Αμαντέο Αμαντέι(Ρόμα), Πιερλουίτζι Ρονζόν(Σαμπντόρια), Αλσίντες Γκίγκια(Ουρουγουάη/Ρόμα), Αντριάνο Μπασέτο(Σαμπντόρια), Πιέτρο Βιέρκογουντ(Σαμπντόρια), Βιτσέντσο Μοντέλα(Σαμπντόρια 3/Ρόμα 1), Ζούλιο Μπαπτίστα(Βραζιλία/Ρόμα), Τζιαμπάολο Πατσίνι(Σαμπντόρια)  με 4.

Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Μορένο Μανίνι(Σαμπντόρια) με 33, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ρομπέρτο Μαντσίνι(Σαμπντόρια) με 32 και ακολουθούν οι  Πιέτρο Βιέρκογουντ(Ρόμα 2/Σαμπντόρια 29) με 31, Φαούστο Σάλσανο(Ρόμα 8/Σαμπντόρια 22) με 30, Φραντσέσκο Τότι(Ρόμα) με 28, Τζιουζέπε Τζιανίνι(Ρόμα) με 26, Τζιάκομο Λόσι(Ρόμα), Φαούστο Πάρι(Σαμπντόρια), Τζιανλούκα Βιάλι(Σαμπντόρια) και Ντανιέλε Ντε Ρόσι(Ρόμα) με 23, Σεμπαστιάνο Νέλα(Ρόμα) με 22, Αμεντέο Καρμπόνι(Ρόμα 18/Σαμπντόρια 3) με 21. Γκαουντέτσιο Μπερνασκόνι(Σαμπντόρια), Σέρτζιο Σανταρίνι(Ρόμα)  με 20, Τονίνιο Σερέζο(Βραζιλία/Ρόμα 6/Σαμπντόρια 13), Ατίλιο Λομπάρντο(Σαμπντόρια), Μάρκο Λάνα(Σαμπντόρια 11/Ρόμα 8), Τζιοβάνι Ινβερνίτσι(Σαμπντόρια), Άντζελο Παλόμπο(Σαμπντόρια) με 19, Γκουίντο Βιτσέντσι(Σαμπντόρια), Λούκα Πελεγκρίνι(Σαμπντόρια), Αλνταίρ(Ρόμα) και Τζιανλούκα Παλιούκα(Σαμπντόρια) με 18 

Φρανσίσκο Λοχακόνο(Αργεντινή), Έντσο Ματεούτσι, Μάριο Ντέιβιντ, Πάολο Μπαρισόν, Ρομπέρτο Βιέρι, Ζοσέ Ρικάρντο Ντα Σίλβα(Βραζιλία), Γκλάουκο Τομασίν, Αριστίδε Κόσκια, Άλφιο Φοντάνα, Τζιουζέπε Μόρο, Σεβερίνο Λοχοντίτσε, Φούλβιο Φραντσεσκόνι, Τζιουζέπε Ταμπορίνι, Μπρούνο Νικολέ, Άντζελο Σορμάνι, Σέρτζιο Καρπανέσι, Ρομέο Μπενέτι, Λόρις Μπόνι, Πάολο Κόντι, Πιερτζόρτζιο Νεγκρισόλο, Πιέτρο Βιέρκογουντ, Φαούστο Σάλσανο, Στέφανο Πελεγκρίνι, Ντάριο Μπονέτι, Τονίνιο Σερέζο(Βραζιλία), Σίνισα Μιχαϊλοβιτς(Σερβία), Μάρκο Λάνα, Μάρκο Μπράνκα, Αμεντέο Καρμπόνι, Μάσιμο Μαρατσίνα, Τζιανλούκα Μπέρτι, Μαξ Τονέτο, Αλέσιο Σκαρκίλι, Αντόνιο Κασάνο, Φραντσέσκο Αντονιόλι, Στέφανο Γκουμπέρτι, Μάρκο Μποριέλο, Κάρλο Τζότι, Αλεσάντρο Κουκιάρι, Έρβιν Ζουκάνοβιτς(Βοσνία), Αλέσιο Ρομανιόλι, Πάολο Καστελίνι, Ντόντο(Βραζιλία), Τζιανλούκα Κούρτσι, Γκρεγκουάρ Ντεφρέλ(Γαλλία), Τζιανλούκα Καπράρι, Πάτρικ Σίκ(Τσεχία), Aλέσιο Ρομανιόλι, Αντόνιο Μιράντε και Γκονσάλο Βιγιάρ(Ισπανία) έχουν φορέσει την φανέλα των δύο ομάδων.

Αλφρέντο Φόνι, Εράλντο Μοντσέλιο(παίκτης Ρόμα,προπονητής Σαμπντόρια), Αντόλφο Μπαλοντσιέρι, Τζιούλιο Κορσίνι(πάικτης Ρόμα,προπονητής Σαμπντόρια), Φούλβιο Μπερναρντίνι, Χουάν Κάρλος Λορένθο(Αργεντινή/παίκτης Σαμπντόρια,προπονητής Ρόμα), Βουγιαντίν Μπόσκοφ(Σερβία), Λουτσιάνο Σπαλέτι, Λουίτζι Ντελ Νέρι, Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, Κλαούντιο Ρανιέρι έχουν κάτσει στους πάγκους των δύο ομάδων.

Ειδική περίπτωση αποτελεί ο Βιτσέντζο Μοντέλα ο οποίος έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες αλλά επίσης έχει κάτσει στον πάγκο και των δύο ομάδων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...