www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

16/10/19

Έκλεισαν τα πρώτα εισιτήρια για την τελική φάση


Δύο αγωνιστικές προτού πέσει η αυλαία της προκριματικής φάσης και ήδη έξι ομάδες έχουν "κλειδώσει" την πρόκριση τους στην τελική φάση. Ουκρανία, Πολωνία, Ισπανία, Βέλγιο, Ρωσία και Ιταλία έχουν ήδη κλείσει θέση για την τελική φάση το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στον 1ο όμιλο η Αγγλία γνώρισε την πρώτη της ήττα στην Πράγα απο την Τσεχία αν και προηγήθηκε στο 5' με πέναλντι του Κέιν, αφού οι γηπεδούχοι με τα τέρματα των Μπράμπετς και Όντρασεκ πήραν την νίκη με 2-1 και βρέθηκαν στην δεύτερη θέση.

Οι Άγγλοι οι οποίοι πέρασαν σαν σίφουνας απο την Σόφια μετά το 6-0, σε ένα παιχνίδι πάντως που στιγματίστηκε απο τα ρατσιστικά συνθήματα και τις ναζιστικές χειρονομίες των Βούλγαρων οπαδών, με συνέπεια να υπάρξει διακοπή του αγώνα δύο φορές.

Το Κόσοβο συνεχίζει να εντυπωσιάζει επικράτησε και του Μαυροβουνίου με 2-0, έφτασε τους 11 βαθμούς έναντι 12 των Τσέχων και τα πάντα θα κριθούν τον Νοέμβριο στο Πλζέν όπου οι Κοσοβάροι θέλουν την νίκη και μόνο την νίκη για να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για την τελική φάση.

Στον 2ο όμιλο η Ουκρανία παρέμεινε αήττητη και κόντρα στην Πορτογαλία επικρατώντας με 2-1 και εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση. Γιάρεμτσουκ και Γιαρμολένκο στο 6' και στο 27' έκαναν το 2-0, στο 72' ο Στεπανένκο αποβλήθηκε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι μείωσε σε 2-1.

Στο κόλπο της πρόκρισης μπήκε ξανά η Σερβία μετά την νίκη της στο Βιλνιους και μείωσε την διαφορά απο τους Πρωταθλητές Ευρώπης στον πόντο. Το συγκρότημα του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς  θέλει να κάνει το 2 στα 2 στα εντός έδρας παιχνίδια με Λουξεμβούργο και Ουκρανία και να περιμένει στραβοπάτημα των Λουζιτανών κόντρα σε Λιθουανία εντός και Λουξεμβούργο εκτός.

Στον 3ο όμιλο Ολλανδία και Γερμανία ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 15 βαθμούς, με την Βόρεια Ιρλανδία να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 12 βαθμούς. Μια Βόρεια Ιρλανδία η οποία βρέθηκε να προηγείται στο Ρότερνταμ με γκολ του Μαγκένις στο 75', αλλά ο Ντεπάι ισοφάρισε στο 80' και στις καθυστερήσεις ο Ντε Γιόνγκ και εκ νέου ο Ντεπάι έδωσαν στους "οράνιε" την σημαντική νίκη με 3-1.

Πλέον τα πάντα θα κριθούν στην αναμέτρηση του Μπέλφαστ ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την Ολλανδία, ενώ στην αυλαία στην Φρανκφούρτη οι Γερμανοί είναι αυτοί που θα υποδεχτούν το συγκρότημα του Μάικλ Ο' Νίλ.

Στον 4ο όμιλο Ιρλανδία, Δανία και Ελβετία διεκδικούν τις δύο θέσεις, με τις δύο πρώτες να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς και την Ελβετία να ακολουθεί κατά πόδας με 11. Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν της Ελβετίας στην Κοπεγχάγη με 1-0, ενώ το συγκρότημα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς επικράτησε των Ιρλανδών με 2-0 στην Γενεύη.

Στις δύο υπολειπόμενες αγωνιστικές η Δανία υποδέχεται το Γιβραλτάρ, η Ελβετία την Γεωργία, η Ιρλανδία έχει ρεπό, και την τελευταία η Ελβετία ταξιδεύει στο Γιβραλτάρ και στο Δουβλίνο η Ιρλανδία θα υποδεχτεί την Δανία.

Στον 5ο όμιλο η Κροατία διατηρεί ένα μικρό πλεονέκτημα μετά την νίκη επί της Ουγγαρίας με 3-0 και την ισοπαλία στο Κάρντιφ αν και προηγήθηκε με τον Βλάσιτς στο 9'. Μια Ουγγαρία που έστω και δύσκολα κατάφερε να επικρατήσει του Αζερμπαϊτζάν χάρις στο γκολ του Κόρχουτ στο 10' και παραμένει στην δεύτερη προνομιούχο θέση.

Στην τρίτη θέση με ένα αγώνα λιγότερο βρίσκεται η Σλοβακία η οποία ψάχνει ένα μεγάλο διπλό στην Ριέκα για να μπει ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης αφού την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται το Αζερμπαϊτζάν. Ελπίδες έχει και η Ουαλία η οποία αφενός θέλει δύο νίκες στα υπολειπόμενα παιχνίδια και παράλληλα να ελπίζει σε στραβοπατήματα των υπολοίπων.

Στον 6ο όμιλο το γκολ του Ροδρίγκο στις καθυστερήσεις στην Στοκχόλμη έστειλε τους "φούριας ρόχας" στην τελική φάση, κάτι που θα μπορούσαν να το είχαν καταφέρει νωρίτερα στο Όσλο αλλά ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις με πέναλντι του Κίνγκ.

Η Σουηδία διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα έναντι της Ρουμανίας η οποία κόντρα στην Νορβηγία προηγήθηκε στο 62' με τον Μιριούτα αλλά στο 90+2' ο Σέρλοτ ισοφάρισε διατηρώντας τους και αυτούς στο κόλπο της πρόκρισης αφού έχουν δύο εύκολα παιχνίδια με Φερόε εντός και Μάλτα εκτός περιμένοντας και τυχόν απώλειες απο Ρουμανία και Σουηδία αντίστοιχα.

Οι Βαλκάνιοι τις δύο επόμενες αγωνιστικές θα υποδεχτούν την Σουηδία και θα ταξιδέψουν στην Μαδρίτη, ενώ η Σουηδία μετά το ματς του Βουκουρεστίου θα υποδεχτεί τα Νησιά Φερόε.  

Στον 7ο όμιλο η Πολωνία με δύο νίκες επί της Λετονίας στην Ρίγα και της Βόρειας Μακεδονίας στην Βαρσοβία "κλείδωσε" την πρόκριση. Για την δεύτερη θέση η Αυστρία συνεχίζει το εντυπωσιακό ντεμαράζ της και η νίκη στην Λιουμπλιάνα απέναντι στην Σλοβενία χάρις στο γκολ του Πός στο 21' της δίνει την δυνατότητα κόντρα στην Βόρεια Μακεδονία με νίκη να "κλείσει" και αυτή θέση για την τελική φάση.

Στον 8ο όμιλο Γαλλία και Τουρκία πάνε χέρι-χέρι στην πρώτη θέση του ομίλου αν και το συγκρότημα του Σενόλ Γκιουνές έχει το προβάδισμα για την πρωτιά, αφού κατάφερε να φύγει αλώβητο απο το Παρίσι παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 76' με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Ζιρού, για να ισοφαρίσει στο 82' ο Αϊχάν.

Αλγεινή εντύπωση πάντως προκάλεσε τόσο στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Αλβανία όπου πήραν την νίκη στο 90' με τον Τοσούν, όσο και αυτό κόντρα στους Γάλλους  ο στρατιωτικός χαιρετισμός στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εισβολή της χώρας του στην Συρία, και όπως ήταν φυσικό υπήρξαν πάρα πολλές αντιδράσεις για αυτή τους την κίνηση

Στον 9ο όμιλο Βέλγιο και Ρωσία δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα, παίρνοντας εύκολα τις δύο προνομιούχες θέσεις και το μόνο που απομένει είναι η αναμέτρηση της Αγίας Πετρούπολης όπου θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου.

Τέλος στον 10 όμιλο η Ιταλία με το 8 στα 8 επανήρθε σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά την αποτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ για την δεύτερη θέση η Φινλανδία παρά την ήττα απο την Βοσνλια με 4-1, επικράτησε εύκολα της Αρμενίας και σε συνδυασμό με την ήττα της Βοσνίας απο την Ελλάδα με νίκη την επόμενη αγωνιστική κόντρα στο Λιχτενστάιν εξασφαλίζει την πρόκριση στην τελική φάση. 
    
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...