www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

10/9/19

Στου δρόμου τα μισά


Φτάνοντας στο μισό και κάτι παραπάνω της προκριματικής φάσης του EURO 2020 αρχίζουν να βγαίνουν συμπεράσματα, έχοντας ομάδες οι οποίες είναι αήττητες σε όσα παιχνίδια έχουν δώσει, ομάδες που δείχνουν να έχουν καπαρώσει τις πρώτες θέσεις των ομίλων τους και όμιλοι που είναι ανοιχτοί και στις δύο θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση.

Στον 1ο όμιλο η Αγγλία αν και έχει ένα αγώνα λιγότερο απο τους υπόλοιπους δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα έχοντας πετύχει το απόλυτο σε 4 αγώνες που έχει δώσει. Το ενδιαφέρον είναι για την δεύτερη θέση όπου το Κόσοβο απο εκεί που δεν το περίμενε κανείς διεκδικεί κόντρα στην Τσεχία την πρόκριση.

Στον 2ο όμιλο η Ουκρανία έχει κάνει μία πολύ καλή προκριματική φάση όντας αήττητη με 4 νίκες και 1 ισοπαλία, με τους Πορτογάλους να ακολουθούν έχοντας πάντως και ένα αγώνα λιγότερο. Οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι στο Κίεβο τον Οκτώβριο, ένα ματς που ίσως να κρίνει την πρωτιά αν και υπάρχουν και οι Σέρβοι στην εξίσωση οι οποίοι είναι πάντως σχετικά μακριά.

Στον 3ο όμιλο Γερμανία και Ολλανδία μοιράστηκαν τις νίκες, η μεν "νάτσιοναλ μάντσαφτ" στο Άμστερνταμ με 3-2, οι "οράνιε" στο Αμβούργο με 4-2, με την Βόρειο Ιρλανδία να θέτει υποψηφιότητα για μία απο τις δύο θέσεις. Η ομάδα του Μάικλ Ο' Νίλ βρισκόταν στην πρώτη θέση αλλά ηττήθηκε στο Μπέλφαστ απο την Γερμανία με 2-0, με τις δύο χώρες πλέον να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς, με την Ολλανδία να ακολουθεί έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στον 4ο όμιλο Ιρλανδία, Δανία και Ελβετία διεκδικούν επί ίσοις όροις τις δύο θέσεις, και όπως όλα δείχνουν στα μεταξύ τους παιχνίδια Δανία-Ελβετία και Ελβετία-Ιρλανδία τον Οκτώβριο και Ιρλανδία-Δανία τον Νοέμβριο θα κριθεί η πρόκριση.

Ο 5ος όμιλος ειναι ίσως απο τους πιο ανοικτούς ομίλους αφού η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κροατία έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, δίνοντας την δυνατότητα σε Ουγγαρία και Σλοβακία να διεκδικούν την πρόκριση, ενώ και η Ουαλία που έχει παιχνίδι λιγότερο μπορεί να μπει στο "κόλπο" της πρόκρισης.

Στον 6ο όμιλο η Ισπανία με το 6 στα 6 είναι με το ένα πόδι στην τελική φάση, την ίδια ώρα που Σουηδία, Ρουμανία και Νορβηγία μάχονται για την δεύτερη θέση, με τους Βαλκάνιους πάντως να έχουν ένα πλεονέκτημα αφού υποδέχονται τους Σκανδιναβούς στο Βουκουρέστι.

Στον 7ο η Πολωνία μετά απο ένα καλό ξεκίνημα ηττήθηκε στην Λιουμπλιάνα απο την Σλοβενία ενώ παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία στην Βαρσοβία με την Αυστρία, χάνοντας την ευκαιρία να απομακρυνθεί απο τους διώκτες της. Παρόλα αυτά παραμένει στην πρώτη θέση με τους Σλοβένους να ακολουθούν και τους Αυστριακούς που μετά τις δύο πρώτες ήττες πέτυχαν 3 νίκες και 1 ισοπαλία και βρίσκονται σε απόσταση βολής.

Στον 8ο όμιλο η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει μια εκπληκτική πορεία, έχοντας νικήσει μεταξύ άλλων και την Γαλλία  στην Κόνια ισοβαθμώντας στην πρώτη θέση με τους "τρικολόρ". Τις δικές της πιθανότητες έχει και η Ισλανδία που είναι τρεις βαθμούς πίσω, με τους νησιώτες να υποδέχονται την Γαλλία, ενώ τον Νοέμβριο θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη.

Στον 9ο όμιλο Βέλγιο και Ρωσία δείχνουν να μην έχουν αντίπαλο, ήδη βρίσκονται σε απόσταση 11 και 8 βαθμών απο τους υπόλοιπους και κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχουν καπαρώσει τα εισιτήρια για την τελική φάση.

Στον 10ο όμιλο η Ιταλία μετά την αποτυχία πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας δεν έχει αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης στους αντίπαλους της και με το απόλυτο των νικών απομένει μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση της πρόκρισης.

Για την δεύτερη θέση φαβορί είναι η Φινλανδία ενώ έκπληξη αποτελεί η παρουσία της Αρμενίας, αντίθετα αρνητική πορεία κάνει τόσο η Βοσνία όσο και η Ελλάδα. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...