www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

6/9/18

Με ορίζοντα το EURO 2020


Επιστροφή στην δράση για τις 55 εθνικές ομάδες της Ευρώπης στην νεοσύστατη διοργάνωση του Nations League, ξεκινώντας έναν νέο κύκλο με ορίζοντα την τελική φάση του EURO 2020. Ένας κύκλος με αρκετές καινοτομίες αφενός με την δημιουργία του Nations League  όπου θα δίνεται η δυνατότητα σε τέσσερις χώρες να πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση.

Αφετέρου διότι η τελική φάση θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις(Ρώμη, Μπακού, Αγία Πετρούπολη, Κοπεγχάγη, Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Λονδίνο, Γλασκώβη, Μπιλμπάο, Δουβλίνο, Μόναχο και Βουδαπέστη), με τον τελικό να διεξάγεται στο "Γουέμπλει".

Άν και συνήθως μετά απο μια μεγάλη διοργάνωση είχαμε αρκετές μετακινήσεις στους πάγκους των εθνικών συγκροτημάτων αυτή την φορά είχαμε πολύ λίγες αφού απο τις 14 χώρες της Ευρώπης που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι 11 συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή.

Η παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία, η φιναλίστ Κροατία, το τρίτο Βέλγιο, η τέταρτη Αγγλία, η Ρωσία, η Σουηδία, η Πορτογαλία, η Δανία, η Ελβετία, η Σερβία και η Γερμανία παρά την αποτυχία της στην φάση των ομίλων για πρώτη φορά στην ιστορία της συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή

Στον αντίποδα σε τρεις είχαμε αλλαγή σκυτάλης, με κυριότερη αυτή της Ισπανίας όπου ανέλαβε ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους Αντρές Ινιέστα και Νταβίντ Σίλβα που ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους απο την "φούρια ρόχα". Οι άλλες δύο είναι η Ισλανδία όπου ανέλαβε ο Σουηδός Έρικ Χάμρεν, και στην Πολωνία ο Γιέρι Μπρζέτσεκ.

Σε αυτές που δεν προκρίθηκαν ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην Ολλανδία και την Ιταλία. Οι "οράνιε" έδωσαν τα "κλειδιά" στον Ρόναλντ Κούμαν και να επιστρέψουν σε τελική φάση ύστερα απο τις απουσίες στο EURO 2016 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018

Στην δε "σκουάντρα ατζούρα" μετά το στραπάτσο του αποκλεισμού στα μπαράζ απο την Σουηδία ανέθεσαν στον Ρομπέρτο Μαντσίνι την αποστολή επιστροφής σε τελική φάση αρχής γενομένης απο το EURO του 2020.

Πέραν του Ινιέστα και του Σίλβα την αποχώρηση του απο την "νάτσιοναλ μάντσαφτ" ανακοίνωσε και ο Μεσούτ Οζίλ  ο οποίος έκανε λόγο για ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπο με αφορμή την περίφημη φωτογραφία  με τον Ερντογάν. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...