www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

10/3/18

Derby di Verona


Η Βερόνα έχει το προνόμιο να διαθέτει το πέμπτο κατά σειρά τοπικό ντέρμπι μετά το Μιλάνο, την Ρώμη, το Τορίνο και την Γένοβα και είναι ευρύτερα γνωστό και ως Derby della Scala απο την οικογένεια των Σκαλιγκέρι που κυβέρνησαν την πόλη της περιοχης Βενέτο στην βόρεια Ιταλία απο το 1262 έως το 1387.



Άν και οι Έλλάς Βερόνα και Κίεβο Βερόνα έχουν ιδρυθεί το 1909 και το 1929 αντίστοιχα χρειάστηκε να φτάσουμε στον Δεκέμβριο του 1994 για να συναντηθούν οι δύο ομάδες σε επίσημο παιχνίδι. Στις 10 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής για την SERIE B τέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες οι δύο ομάδες χωρίς όμως να υπάρξει νικητής αφού το ματς έληξε 1-1.

Τον Νοέμβριο του 2001 Ελλάς και Κιέβο αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στην SERIE A γράφοντας ιστορία όντας η πέμπτη πόλη της Ιταλίας που υπήρξε τοπικό ντέρμπι στο πλαίσιο της πρώτης κατηγορίας με τους "τζιαλομπλού" να επικρατούν με 3-2.

Συνολικά σε 19 παιχνίδια Κίεβο και Ελλάς έχουν απο 7 νίκες, 5 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και τα τέρματα είναι 24-23 υπέρ της Ελλάς. Η μεγαλύτερη νίκη της Ελλάς είναι το 4-0 την περίοδο 1996-1997 και για την Κίεβο είναι το 3-1 την περίοδο 1994-1995.

Πρώτος σκόρερ των αναμετρήσεων είναι ο Σέρτζιο Πελισιέ(Κίεβο) με 4, στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Λούκα Τόνι(Βερόνα), Φεντερίκο Κοσάτο(Κίεβο) με 3, και ακολουθούν οι Αλμπέρτο Παλόσκι(Κίεβο), Εουτζένιο Κορίνι(Βερόνα 1/Κίεβο 1), Φαμπρίτσιο Καμαράτα(Βερόνα), Μικέλε Κοσάτο(Κίεβο), Τζιαμπάολο Πατσίνι(Βερόνα) και Ρομπέρτο Ινγκλέζε(Κιέβο) με 2.

Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Λορέντσο Ντ'Άνα της Κίεβο με 9, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ντάριο Νταινέλι(Βερόνα 1/Κίεβο 7) με 8 και ακολουθούν οι Μαουρίτσιο Ντ'Άντζελο(Κίεβο), Φαμπρίτσιο Κατσιατόρε(Βερόνα 2/Κίεβο 5), Περπαρίμ Χετεμάι(Φινλανδία/Κιέβο), Σέρτζιο Πελισιέ(Κιέβο) και Ιβάν Ραντοβάνοβιτς(Σερβία/Κιέβο) με 7 και ακολουθούν οι Αλεσάντρο Μανέτι(Βερόνα), Βαγγέλης Μόρας(Ελλάδα/Βερόνα), Μπόστιαν Σέζαρ(Σλοβενία/Κιέβο), Βάλτερ Μπιρσα(Σλοβενία/Κιέβο) με 6, Αντονιο Ντε Βίτις(Βερόνα), Εουτζένιο Κορίνι(Βερόνα 2/Κίεβο 3), Μικέλε Κοσάτο(Κίεβο 4/Βερονα 1), Ενρίκο Φρανκι(Κιέβο), Αντρέα Γκουέρα(Ελλάς Βερόνα/Κίεβο 5), Έμιλ Χάλφρεντσον(Ισλανδία/Βερόνα), Λούκα Τόνι(Βερόνα), Αλμπέρτο Παλόσκι(Κιέβο), Νικολά Φρέι(Γαλλία/Κιέβο) με 5.

Έλβις Αμπρουσκάτο, Αλφρέντο Αλιέτι, Τζόναθαν Μπινότο, Σάσα Μπιελάνοβιτς(Κροατία), ΕριόνΜπογκντάνι(Αλβανία), Σιμόνε Μπονόμι, Φαμπρίτσιο Κατσιατόρε, Τζιουζέπε Κολούτσι, Εουτζένιο Κορίνι, Μικέλε Κοσάτο, Ντάριο Νταινέλι, Μασιμιλιάνο Εσπόσιτο, Φλάβιο Φιόριο, Πάολο Φόλιο, Αλεσάντρο Γκαμπερίνι, Στέφανο Γκαρζόν, Στέφανο Τζιραρντέλο, Ματέο Τζιανέλο, Τιμπέριο Γκουαρέντε, Αντρέα Γκουέρα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, Αντίμο Γιούνκο, Λουίτζι Μαρτινέλι, Μαρτίνο Μέλις, Λούκα Μετσάνο, Ματέο Πιβότο, Αλεσάντρο Ρινάλντι και Λουτσιάνο Βεντουρίνι έχουν φορέσει την φανέλα των δύο ομάδων.

Νικόλα Τσίκολο(παίκτης Βερόνα,προπονητής Κιέβο), Τζιάνι Μπούι(παίκτης Βερόνα,προπονητής Κιέβο), Αλμπέρτο Μαλεζάνι, Λουίτζι Ντελ Νέρι, Τζιουζέπε Ιακίνι(παίκτης Βερόνα,προπονητής Κιέβο), Στέφανο Πιόλι(πάικτης Βερόνα,προπονητής Κίεβο) έχουν περάσει επίσης απο τις δύο ομάδες.


  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...