www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

6/10/17

Γερμανία και Αγγλία στα γήπεδα της Ρωσίας, ένα βαθμό μακριά η Πολωνία


Γερμανία και Αγγλία "τσέκαραν" τα εισιτήρια τους για την Ρωσία, ενώ η Πολωνία είχε εύκολο έργο κόντρα στην Αρμενία και χρειάζεται πλέον ένα βαθμό για να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.



Στον 3ο όμιλο στο Μπέλφαστ η Γερμανία ήθελε μόλις ένα βαθμό για να προκριθεί, προηγήθηκε μόλις στο 2' με ένα εκπληκτικό σουτ του Ρούντι. Στο 21' ο Βάγκνερ έκανε το 0-2, με τον παίκτη της Χοφενχάϊμ να έχει δοκάρι νωρίτερα στο 17', στο 86' ο Κίμμιχ έκανε το 0-3, και στις καθυστερήσεις στο 90+3' ο Μαγκένις μείωσε στο τελικό 1-3.

Στο Μπακού στο τελευταίο ματς του Ρασίντ Σαντίκοβ με την εθνική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, η Τσεχία προηγήθηκε στο 35' με τον Κόπιτς, αλλά στο 55' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Ισμαίλοφ, που κέρδισε ο Γκουρμπάνοφ απο τον Σούτσι. Στο 66' o Μπαράκ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα σε 1-2.

Στο Σεραβάλε η Νορβηγία δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στο Σαν Μαρίνο να πάρει την νίκη με 8-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μοχάμετ Ελιουνούσι που πέτυχε τρία τέρματα στο 40' και στο 48' με ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ και στο 69' με κεφαλιά.

Δύο τέρματα πέτυχε ο Κίνγκ στο 15' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Χένρικσεν απο τον Παλάτσι και στο 17', ενώ τα υπόλοιπα πέτυχαν στο 8' με αυτογκόλ ο Σιμοντσίνι, στο 59' ο Σέλναες και στο 87' ο Λινές.

Στον 5ο όμιλο στην Ποντγκόριτσα Μαυροβούνιο και Δανία θα έλυναν τις διαφορές τους μιας και ισοβαθμούσαν στην δεύτερη θέση, διατηρώντας το δικαίωμα να χτυπήσει ακόμα και την πρώτη θέση. Η ομάδα του Όγκε Χαράιντε ήταν τελικά αυτή που πήρε την νίκη χάρις στο γκόλ του Έρικσεν στο 16' με τον απίκτη της Τότεναμ να σκοράρει για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι των προκριματικών.

Στο Ερεβάν η Πολωνία απέναντι στην Αρμενία, μπήκε φουριόζα και απο το πρώτο ημίχρονο είχε "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη με τον συνήθη ύποπτο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σκοράρει στο 18', στο 25' και στο 64'. Μάλιστα ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου με τα δύο πρώτα τέρματα έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Πολωνίας ξεπερνώντας τον Λουμπάνσκι.

Το σκόρ είχε ανοίξει στο 2' ο Γκροσίτσκι, οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 39' με τον Χαμπαρντσουμιάν στο 58' ο Μπλαστσικόφσκι με σουτ έκανε το 1-4, για να κλείσει το σκόρ στο 1-6, στο 90' ο Βόλσκι που είχε μπει ως αλλαγή στο 72'. Πλέον η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα χρειάζεται ένα βαθμό για να κατακτήσει την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση.

Στο Πλοιέστι η Ρουμανία με νέο προπονητή τον Κόσμιν Κόντρα στην θέση του Κριστόφ Ντάουμ δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στο Καζακστάν να πάρει την νίκη με 3-1. Δύο τέρματα πέτυχε ο Μπουντέσκου στο 33' και στο 38' με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι που κέρδισε ο ίδιος απο τον Μουρταζάγιεφ, στο 73' ο Κεσερού έκανε το 3-0, για να μειώσει στο 82' για τους φιλοξενούμενους ο Τούρισμπεκ σε 3-1.

Στον 6ο όμιλο στο Γουέμπλει η Αγγλία κόντρα στην Σλοβενία δυσκολεύτηκε αλλά ο Χάρι Κέιν στις καθυστερήσεις στο 90+4' "σφράγισε" το εισιτήριο των "λιονταριών" για τα γήπεδα της Ρωσίας. Απο την άλλη οι Σλοβένοι διατηρούν κάποιες ελπίδες για την δεύτερη θέση μόνο με νίκη κόντρα στην Σκωτία.

Στην Γλασκώβη η Σκωτία συνέχισε το αήττητο σερί της αφού στα τελευταία πέντε παιχνίδια των προκριματικών έχει 4 νίκες και 1 ισοπαλία με "θύμα" αυτή την φορά την Σλοβακία. "Χρυσός" σκόρερ στο 89' ο Σκρτέλ με αυτογκόλ, με την ομάδα του Γκόρντον Στράχαν να έχει δύο δοκάρια στο 69' με τον Μάρτιν και στο 74' με τον Γκρίφιθς, ενώ η ομάδα του Γιαν Κόζακ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο αφού αποβλήθηκε ο Ρόμπερτ Μακ του ΠΑΟΚ στο 23' με δύο κίτρινες κάρτες

Στα αξιοσημείωτα ο Μάρεκ Χάμσικ έφτασε τις 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του, και πλέον οι "χαιλάντερ" έχουν την κατάσταση στα χέρια τους αφού με νίκη θα κατακτήσουν αυτοί την δεύτερη θέση ενώ με προϋποθέσεις μπορεί να τους κάνει και η ισοπαλία.

Στο Τα Κάλι η Μάλτα κόντρα στην Λιθουανία, προηγήθηκε στο 23' με τον Άγκιους, ο Ματουλεβίτσιους είχε δοκάρι λίγο αργότερα, και στο 53' ο Σλίβκα ισοφάρισε στο τελικό 1-1, με τους Μαλτέζους να παίρνυν τον πρώτο τους πόντο σε αυτή την προκριματική φάση.

Στην ζώνη της Ασίας Συρία και Αυστραλία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο πρώτο παιχνίδι για την πρόκριση στην φάση των μπαράζ, με την ρεβάνς να διεξάγεται στις 10 Οκτωβρίου στo Σίδνεϊ. Στην ουδέτερη Μαλαισία τα "καγκουρό" προηγήθηκαν στο 41' με τον Κρούσε, ενώ στο  85' ο Αλ Σομά με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι διαμόρφωσε το τελικό σκόρ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...