www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

10/6/17

Στις καθυστερησεις η Σουηδία την Γαλλία, νίκες για Ελβετία, Πορτογαλία και Βέλγιο


Με τα παιχνίδια σε 1ο, 2ο και 8ο όμιλο άνοιξε το τριήμερο για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας στην ζώνη της Ευρώπης φτάνοντας αισίως στην 6η αγωνιστική.


Στον 1ο όμιλο είχαμε το σπουδαιότερο ματς της ημέρας με τους Σουηδούς να πετυχαίνουν σπουδαία νίκη κόντρα στους Γάλλους με 2-1. Οι Σκανδιναβοί οι οποίοι είχαν στην βασική εντεκάδα τους Μάρκους Μπέργκ του Παναθηναϊκού και Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ βρέθηκαν πίσω στο σκόρ στο 37' απο "φωτοβολίδα" του Ολιβιέ Ζιρού.

Παρ'όλα αυτά πριν την λήξη του ημιχρόνου στο 43' ο Τζίμι Ντουρμάζ γνωστός μας απο την θητεία του στον Ολυμπιακό  έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στις καθυστερήσεις στο 90+3' ο Όλα Τοιβόνεν "ξεγέλασε" τον Γιορίς έκανε το 2-1 φέρνοντας την ομάδα του Γιάνε Άντερσον στην κορυφή μαζί με τους Γάλλους.

Στο Μπορίσοφ η Βουλγαρία "πέταξε στα σκουπίδια" την πολύ σπουδαία νίκη που πέτυχε κόντρα στην Ολλανδία γνωρίζοντας την ήττα απο την Λευκορωσία με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 33' με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Σιβάκοφ, πέναλντι που κέρδισε ο Λάπτεφ απο τον Κχομπαρντζίσκι. Το 2-0 έκανε στο 80' ο Σαβίτσκι, με την ομάδα του Πέταρ Χούμπτσεφ απλώς να μειώνει στο 90+1' με τον Κονσταντίνοφ.

Στο Ρότερνταμ ο Ντίκ Άντβοκάατ ανέλαβε στην θέση του Ντάνι Μπλίντ και είδε τους "οράνιε" να συντρίβουν το Λουξεμβούργο με 5-0, χάρις στα τέρματα των Ρόμπεν στο 21', Σνάιντερ στο 34', Βαινάλντουμ στο 61', Πρόμες στο 70' και Γιάνσεν στο 84' με πέναλντι που κέρδισε ο ίδιος απο τον Σχόν.

Στον 2ο όμιλο Ελβετοί και Πορτογάλοι πέρασαν νικηφόρα απο Τόρσχαβν και Ρίγα αντίστοιχα και όπως όλα δείχνουν η πρωτιά θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στο μεταξύ τους παιχνίδι τον Οκτώβριο.

Η ομάδα του Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς επικράτησε των Νήσων Φερόε με 2-0 χάρις στα τέρματα των Τσάκα στο 36' και Σακίρι στο 59', ενώ αυτή του Φερνάντο Σάντος με 3-0 της Λετονίας που είχε στην άκρη του πάγκου νέο προπονητή τον Αλεξάντερ Στάρκοβς. Μεγάλος πρωταγωνιστής ποιός άλλος ο Κριστιάνο Ρονάλντο που πέτυχε δύο τέρματα στο 41' και στο 63' και στο 67' ο Αντρέ Σίλβα διαμόρφωσε το τελικό σκόρ.

Τέλος στην Ανδόρα Λα Βέγια η γηπεδούχος πέτυχε μια ιστορική νίκη κόντρα στην Ουγγαρία με 1-0 χάρις στο γκολ του  Ρέμπες στο 26' ύστερα απο 66 αγώνες  σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης, όπου είχε 63 ήττες και μόνο 3 ισοπαλίες. Μάλιστα η προηγούμενη νίκη χρονολογείται απο τον Οκτώβριο του 2004 όταν και είχε επικρατήσει των Σκοπίων με 1-0.

Στον 8ο όμιλο στην Ζένιτσα η Ελλάδα έμεινε όρθια παίρνοντας ένα σημαντικό βαθμό κόντρα στην Βοσνία με το 0-0 που την διατήρησε στην δεύτερη θέση. Όλα αυτά χάρις στην καλή αμυντική λειτουργία της προεξάρχοντος του Καρνέζη που έκανε πολύ σημαντικές επεμβάσεις, ενώ στο 84' θα μπορούσε να "κλέψει" και την νίκη αλλά το πλασέ του Μάνταλου έφυγε πάνω απο τα δοκάρια του Μπέγκοβιτς.

Στο Ταλίν το Βέλγιο "πέρασε" και απο την έδρα της Εσθονίας με τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Μέρτενς να ανοίγει το σκόρ στο 31'. Τα πράγματα για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έγιναν ακόμα πιο εύκολα με την απευθείας αποβολή του Ντμιτρίγιεφ στο 44' και στο 86' ο Τσαντλί διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Επίσης στο Φάρο-Λουλέ η Κύπρος επικράτησε του Γιβραλτάρ με 2-1 ανοίγοντας το σκόρ με αυτογκόλ του Τσιπολίνα στο 10', ο Ερνάντεζ ισοφάρισε στο 30' για να έρθει στο 87' ο Σωτηρίου για να δώσει την νίκη στην ομάδα του Χρηστάκη Χριστοφόρου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...