www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

26/3/17

Αήττητοι Γερμανοί και Ελβετοί, χέρι-χέρι Ισπανοί και Ιταλοί


Με την 5η αγωνιστική ουσιαστικά ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 για την ζώνη της Ευρώπης, με τους Γερμανούς και τους Ελβετούς να διατηρούν το αήττητο, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς να πηγαίνουν χέρι-χέρι στον 7ο όμιλο, Άγγλοι και Γάλλοι συνέχισαν με νίκες, ενώ αρνητική έκπληξη είναι οι Ολλανδοί που συνεχίζουν την κακή τους παρουσία απο τα προκριματικά του EURO 2016.


Στον 1ο όμιλο η Γαλλία ταξίδεψε στο Λουξεμβούργο, με την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν να προηγείται με τον Ζιρού στο 28'. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 34' όταν ο Ματουιντί υπέπεσε σε πέναλντι πάνω στον Άλβες, με τον Γιόακιμ να μην αστοχεί και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Δύο λεπτά όμως αργότερα στο 36' οι "τρικολόρ" κέρδισαν πέναλντι με τον Άλβες αυτή την φορά να είναι ο θύτης, ανατρέποντας τον Σιντιμπέ εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκριεζμάν ο οποίος έκανε το 1-2, για να έρθει στο 77' ο Ζιρού με κεφαλιά να κάνει το 1-3 που έμελλε να είναι και το τελικό σκόρ της συνάντησης.

Στην Σόφια η Βουλγαρία αιφνιδίασε την Ολλανδία αφού στο εικοσάλεπτο προηγήθηκε με 2-0, με πρωταγωνιστή τον Ντέλεφ που πέτυχε και τα δύο τέρματα. Με αυτή την νίκη το συγκρότημα του Πέταρ Χούμπτσεφ ανέβηκε στην τρίτη θέση αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για την συνέχεια των προκριματικών.

Αντίθετα τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους "οράνιε" του Ντάνι Μπλίντ αφού έμειναν έξι βαθμούς πίσω απο τους Γάλλους και τρεις απο τους δεύτερους Σουηδούς

Μια  Σουηδία η οποία στην Στοκχόλμη κόντρα στην Λευκορωσία προηγήθηκε στο 19' όταν ο Σίτοφ ανέτρεψε τον Μάρκους Μπέργκ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Φόρσμπεργκ που νίκησε τον Αντρέι Γκορμπούνοφ του Ατρομήτου για το 1-0.

Ο μέσος της Λειψίας στο 49' έκανε το 2-0, με τον Μπέργκ στο 57' να κάνει με κεφαλιά το 3-0. Στο 69' μπήκε ως αλλαγή ο Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ, και στο 78' ο Κιέσε-Τέλιν διαμόρφωσε το τελικό 4-0 κόντρα στην ομάδα του Ιγκόρ Κριουσένκο που αντικατέστησε τον Αλεξάντερ Χαρτσκέβιτς στην τεχνική ηγεσία.

Στον 2ο όμιλο στην Λισαβόνα η Πορτογαλία αντιμετώπιζε την Ουγγαρία σε μια επανάληψη της συνάντησης της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων στο EURO 2016 με τον Αντρέ Σίλβα στο 32' και τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 36' και στο 65' να διαμορφώνουν το τελικό 3-0


Στην Γενεύη η πρωτοπόρος και αήττητη Ελβετία έκανε το 5 στα 5 αφού υπερκέρασε και το εμπόδιο της Λετονία με 1-0, χάρις στο γκολ του Ντρμιτς στο 66', Στο ματς των "μικρών" στην Λα Βέγια Ανδόρα και Νήσοι Φερόε αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, παρότι οι νησιώτες έπαιζαν απο το 74' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Έντμουντσον.

Στον 3ο όμιλο στο Μπακού η Γερμανία απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν έκανε το 5 στα 5, επικρατώντας με 1-4, με τους Σίρλε στο 19' και στο 81', Μίλερ στο 36' και Γκόμεζ στο 45' να σκοράρουν για την "νάτσιοναλ μάντσαφτ", ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους στο 31' ο Ναζάροφ.

Στο Σεραβάγιε εύκολο ήταν το απόγευμα για την Τσεχία κόντρα στο Σαν Μαρίνο  "καθαρίζοντας" την υπόθεση νίκη απο το πρώτο ημίχρονο όπου και πέτυχε τα πέντε απο τα έξι τέρματα. Μπάρακ στο 17' και στο 24', Ντάριντα στο 19' και στο 77' με πέναλντι , Γκεμπρε Σελασιέ στο 26' και Κρμέντσικ στο 43' ήταν αυτοί που σκόραραν για την ομάδα του Κάρελ Γιάρολιμ.

Στο Μπέλφαστ η Βόρειος Ιρλανδία κόντρα στην Νορβηγία που είχε νέο προπονητή τον Λάρς Λάγκερμπακ και βασικό τον Ταρίκ Ελιουνούσι του Ολυμπιακού, πήρε απο νωρίς προβάδισμα με τον Γουόρντ στο 2' και στο 33' ο Γουόσιγκντον διπλασίασε τα τέρματα για τους Βορειοιρλανδούς

Στον 4ο όμιλο το ματς που ξεχώριζε δεν ήταν άλλο απο αυτό στο "Aviva Stadium" στο Δουβλίνο ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Ουαλία,  με τις δύο ομάδες να μένουν τελικά στο 0-0. Μάλιστα η ομάδα του Κρίς Κόουλμαν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νίλ Τέιλορ στο 69' με απευθείας κόκκινη κάρτα σε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Σέιμους Κόουλμαν που υπέστη κάταγμα κνήμης και περόνης

Στην Τιφλίδα οι Γεωργιανοί απέναντι στην Σερβία ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι αφού  μόλις στο 6' προηγήθηκαν όταν ο Κατσαράβα εκμεταλεύομενος το λάθος του Κολάροφ νίκησε τον Στοίκοβιτς. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλντι στο 43' όταν ο Κακαμπάτζε ανέτρεψε τον Κόστιτς.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάντιτς στο 45+1' ο οποίος νίκησε τον Λόρια φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Σλάβολιουμπ Μούσλιν ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση αρχικά στο 64' με σουτ του Μίτροβιτς έξω απο την περιοχή για το 1-2 και στο 86' απο συνδυασμό του Τάντιτς με τον Γκατσίνοβιτς ο τελευταίος στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της χώρας του μέσα απο την μεγάλη περιοχή με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Στην Βιέννη η Αυστρία απέναντι στην Μολδαβία που είχε βασικό τον Στάνισλαβ Ναμάσκο του Λεβαδειακού τα βρήκε "σκούρα". Στο 6' είχε δοκάρι ο Αλάμπα για τους γηπεδούχους για να έρθει στο 75' ο Σάμπιτσερ να "λυτρώσει" την ομάδα του Μαρσέλ Κόλερ και να τους κρατήσει ζωντανούς ενόψει της συνέχειας, με τον Χάρνικ στο 90' να κάνει το τελικό 2-0.

Στον 5ο όμιλο στην Ποντγκόριτσα το Μαυροβούνιο αντιμετώπιζε την Πολωνία, με τον συνήθη ύποπτο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να ανοίγει το σκόρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο επιθετικός της Μπάγερν με το τέρμα αυτό έφτασε τα 17 γκολ στα 10 τελευταία παιχνίδια σε προκριματική φάση.

Παρ'όλες τις σημαντικές απουσίες που είχε η ομάδα του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 63' με τον Μουγκόσα. Στο 82' η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα πήρε εκ νέου το προβάδισμα χάρις στο τέρμα του Πίστσεκ που "κρέμασε" τον Μπρόζοβιτς κάνοντας το τελικό 1-2.

Στο Κλούζ Ρουμανία και Δανία παίζανε τα "ρέστα" τους για την συνέχεια των προκριματικών με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και να μένουν έξι και εφτά βαθμούς αντίστοιχα πίσω απο την πρωτοπόρο Πολωνία.

Στο Ερεβάν η Αρμενία με την οποία αγωνίστηκε βασικός ο Μάρκος Πιτσέλι της Ξάνθης κόντρα στο Καζακστάν είχε δοκάρι στο 37' με τον Μχιταριάν, με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανοίγει το σκόρ στο 73' και ο Όζμπιλιζ στο 75' να κάνει το τελικό 2-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάλιι με δεύτερη κίτρινη κάρτα

Στον 6ο όμιλο στο "Γουέμπλει" η Αγγλία αντιμετώπισε την Λιθουανία, με τον Γκάρεθ Σαουθγκειτ να μονιμοποιείται στον πάγκο της "Γηραιάς Αλβιώνας". Ο Ντεφόε στην επιστροφή του στα "λιοντάρια" μετά απο 4 χρόνια, άνοιξε το σκόρ, για να έρθει στο 66' ο Βάρντι και να πραγματοποίησει το 2-0

Στην Βαλέτα η Σλοβακία μπήκε απο νωρίς μπροστά στο σκόρ μόλις στο 2' με τον Βάις, αλλά οι Μαλτέζοι ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα στο 14' με τον Φαρούτζια ο οποίος εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Σκρίνιαρ, βάζοντας τέρμα στην επιθετική ανομβρία μιας και είχαν να σκοράρουν τέσσερις αγωνιστικές.

Στο 41' ο Γκρέγκους έβαλε εκ νέου μπροστά τους Σλοβάκους και στο 84' ο Νέμετς "κλείδωσε" την νίκη κάνοντας το 1-3 με προβολή απο την κάθετη του Χάμσικ προλαβαίνοντας τον Χόγκ που ήταν και το τελικό σκορ της συνάντησης.

Στην Γλασκώβη η Σκωτία δημιούργησε ευκαιρίες κόντρα στην Σλοβενία, μάλιστα στο 36' ο Γκρίφιθς είδε το σουτ του να χτυπάει στο δοκάρι και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 88' με τον Μάρτιν να "νικάει" τον Όμπλακ  και να κρατάει ζωντανούς τους "χαιλάντερ" για την συνέχεια των προκριματικών.

Στον 7ο όμιλο στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα" στο Παλέρμο η Ιταλία υποδέχτηκε την Αλβανία με βασικό τον Άντι Λίλα του ΠΑΣ Γιάννινα. στην 1000η εμφάνιση του Τζιανλουίτζι Μπουφόν σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο. Μάλιστα το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό αφού στο 60' υπήρξε πεντάλεπτη διακοπή λόγω ρίψης κροτίδων και καπνογόνων απο την πλευρά των Αλβανών φιλάθλων, 

Μόλις στο 11' οι "ατζούρι" προηγήθηκαν όταν ο Μπάσα υπέπεσε σε πέναλντι πάνω στον Μπελότι, με τον Ντε Ρόσι να μην χάνει την ευκαιρία και να νικάει απο τα 11 βήματα τον Στρακόσια. Παρόλα αυτά και η ομάδα του Ντε Μπιάτζι απείλησε την εστία του Μπουφόν, για να έρθει στο 71' ο Ιμόμπιλε με προβολή απο κοντά να κάνει το 2-0 που ήταν και το τελικό σκόρ της συνάντησης.

Στο "Έλ Μολινόν" στο Χιχόν η Ισπανία απέναντι στο Ισραήλ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και απο την αρχή έδειξε τις διαθέσεις της αφού  στο 6' είχε δοκάρι με τον Τιάγκο Αλκάνταρα, ενώ στο 13' ο Σίλβα άνοιξε το σκόρ ύστερα απο πάσα του Άλμπα.

Στις καθυστερήσεις στο 45+1' ο Βιτόλο της Σεβίλλης έκανε το 2-0, στο 51' ο Ντιέγκο Κόστα το 3-0, στο 76' ο Ραφαέλοφ μείωσε σε 3-1 και ο Ίσκο στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Στο Βαντούζ τα Σκόπια επικράτησαν άνετα του Λίχτενσταϊν με 3-0 , με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νεστορόφσκι που πέτυχε δύο τέρματα στο 68' και στο 73', ενώ το σκόρ άνοιξε στο 43' ο Νικόλοφ.

Στον 8ο όμιλο στο "Κίνγκ Μποντουέν" των Βρυξελλών διεξήχθη το παιχνίδι του Βελγίου με την Ελλάδα, των δύο πρωτοπόρων του ομίλου. Η εθνική μας ομάδα κατάφερε να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τις επιθετικές δραστηριότητες των "κόκκινων διαβόλων" και με την συμβολή του Καπίνο που όπου χρειάστηκε έδωσε παρών.

Με την έναρξη της επανάληψης οι διεθνείς μας "πάγωσαν" τους γηπεδούχους όταν ο Μήτρογλου απο κεφαλιά του Ταχτσίδη, νίκησε τον Κουρτουά κάνοντας το 0-1. Τα πράγματα όμως δυσκόλεψαν για το συγκρότημα του Μίκαελ Σκίμπε όταν στο 65' αποβλήθηκε ο Ταχτσίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 89' ο Λουκάκου με ωραία περιστροφή νίκησε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ισοφαρίζοντας σε 1-1 που ήταν και το τελικό, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Τζαβέλλας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στην Ζένιτσα η Βοσνία με τον Γκόικο Τσίμιροτ του ΠΑΟΚ στην βασική εντεκάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στο Γιβραλτάρ  "διαλύοντας" το με 5-0. Ο Ιμπίσεβιτς πέτυχε δύο τέρματα στο 4' και στο 43', στο 52' ο Βρσάγεβιτς, στο 56' ο Βίστσα και στο 90+4' ο Μπίτσακτσιτς πέτυχαν τα υπόλοιπα τέρματα των Βαλκάνιων.

Στην Λευκωσία Κύπρος και Εσθονία έμειναν στο 0-0, με την ομάδα του Χρηστάκη Χριστοφορού να δημιουργεί φάσεις στην εστία του Ακσάλου με αποκορύφωμα το οριζόντιο δοκάρι του Χριστοφή στο 81', ενώ δοκάρι είχαν και οι Εσθονοί στο 32' με τον Ζενιόφ.

Στον 9ο όμιλο στο "Μάξιμιρ" η Κροατία στο ντέρμπι του ομίλου κόντρα στην Ουκρανία πήρε το "χρυσό" τρίποντο στο 38' με τον Κάλινιτς, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες είτε οι "χρβάτσκα" να σιγουρέψουν την νίκη είτε οι φιλοξενούμενοι να ισοφαρίσουν.

Στην Αττάλεια η Τουρκία με τα δύο γκολ του Τοσούν στο 9' και στο 13' πήρε την νίκη κόντρα στην Φινλανδία με 2-0, έχοντας μάλιστα στις καθυστερήσεις δοκάρι με τον Ουνάλ. Μια Φινλανδία η οποία είχε νέο προπονητή στον πάγκο της τον Μάρκου Κανέρβα στην θέση του Χάνς Μπάκε και στην αρχική σύνθεση τον Ρόμπιν Λούντ του Παναθηναϊκού, η οποία είχε και αυτή δοκάρι στο 42' με τον Χετεμάι.

Τέλος στην Σκόδρα η  Ισλανδία πήρε την νίκη απέναντι στο Κόσβο, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 21' με τον Μπερίσα. Οι νησιώτες προηγήθηκαν με 0-2 χάρις στο τέρμα του Σιγκούρνταρσον στο 25'  ενώ στο 33' ο Κογιόλι υπέπεσε σε  πέναλντι πάνω στον Σαεβάρσον, με τον Γκίλφι Σίγκουρντσον να κάνει το 0-2.

Στο 52' οι Κοσοβάροι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι μειώνοντας με τον Νούχιου, χωρίς όμως να μπορέσουν να πετύχουν κάτι παραπάνω και το 1-2 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διατητή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...