www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

27/6/16

Copa America Centenario "Ριπίτ" για την Χιλή


Ξεκίνησε νωχελικά τη διοργάνωση, ηττήθηκε στην πρεμιέρα των ομίλων απο την Αργεντινή, χρειάστηκε η εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Βιδάλ στο 90+8' απέναντι στην Βολιβία και η νίκη επί του Παναμά με 4-2 για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι μουρμούρες για τον Χουάν Αντόνιο Πίτσι που αντικατέστησε τον Χόρχε Σαμπάολι ήταν πολλές, όμως στα νοκ-άουτ ματς η Χιλή έδειξε διαφορετικό πρόσωπο, "σκορπώντας" στα προημιτελικά το Μεξικό με 7-0, στα ημιτελικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Κολομβίας και στον τελικό όπως και πέρυσι θα έβρισκε απέναντι της την Αργεντινή.


Στο Metlife Stadium του Νιού Τζέρσει έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με πολλά μαρκαρίσματα, κίτρινες κάρτες αλλά και δυο κόκκινες σε Ντίας και Ρόχο αντίστοιχα, με το 0-0 να διατηρείται και μετά την ολοκλήρωση της ημίωρης παράτασης.

Στην "ρώσικη ρουλέτα" Βιδάλ(απέκρουσε ο Ρομέρο) και Μέσι(έστειλε την μπάλα πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι) αστόχησαν για να ακολουθήσουν πέντε εύστοχα χτυπήματα. Ο Μπράβο απέκρουσε το χτύπημα του Μπίλια, με τον Φρανσίσκο Σίλβα να ευστοχεί διαμορφώνοντας το 4-2, στέλνοντας τους φίλους της "ρόχα" στον "έβδομο ουρανό" και την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου.

Για μία ακόμη φορά η Αργεντινή έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε αποτυγχάνοντας σε τρίτο συνεχόμενο τελικό μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015, και το Copa America του 2015, με την "κατάρα" του 1993 να κρατάει ακόμα αφού έκτοτε μετράει τέσσερις χαμένους τελικούς(2004,2007,2015 και 2016).

Οι παρενέργειες απο ένα ακόμα χαμένο τελικό ;ήταν άμεσες αφού ο Λιονέλ Μέσι σε δηλώσεις τους ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει απο την "αλμπισελέστε"  κάτι που αναμένεται να κάνει και ο Χαβιέ Μαστσεράνο ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί και με τον Χεράρδο Μαρτίνο. 

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Κολομβία που πριν το ξεκίνημα της διοργάνωσης ήταν απο τα φαβορί για την κατάκτηση, έφτασαν για πρώτη φορά στην ημιτελική φάση μετά απο το 2004, όμως κόντρα στην Χιλή έκανε ένα κακό ξεκίνημα και στο πρώτο δεκάλεπτο βρισκόταν ήδη πίσω στο σκορ με 2-0.

Ένας επεισοδιακός αγώνας που διήρκεσε περίπου τεσσερισήμισι ώρες μιας και η διακοπή για το ημίχρονο κράτησε 2,5 ώρες λόγω ενός ανεμοστρόβιλου που πλησίαζε απειλητικά την πόλη του Σικάγο. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα αφού στο 56' αποβλήθηκε ο Κάρλος Σάντσες το τελικό σκόρ δεν άλλαξε, με τους Κολομβιανούς στον αγώνα της "παρηγοριάς" να νικάνε τις ΗΠΑ στον μικρό τελικό.

Οι διοργανωτές Αμερικάνοι είχαν βλέψεις για να πετύχουν κάτι καλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες τους εμφανίσεις, έφτασαν στην ημιτελική φάση κάτι που είχαν καταφέρει και το 1995, όμως στον ημιτελικό κόντρα στην Αργεντινή  ηττήθηκα άνετα με 4-0, ενώ και στον μικρό τελικό γνώρισαν την ήττα απο την Κολομβία με 1-0.

Απο τα φαβορί της διοργάνωσης ήταν και  οι Μεξικάνοι που ουσιαστικά έπαιζαν εντός έδρας, όμως στα προημιτελικά έγιναν "φύλλο και φτερό" απο την ομάδα της Χιλής γνωρίζοντας μία απο τις πιο βαριές ήττες τους με 7-0, χωρίς πάντως να τίθεται θέμα αποπομπής του Κολομβιανού Χουάν Κάρλος Οσόριο απο τον πάγκο της "τρί"..

Οι απογοητεύσεις του επετειακού Copa America δεν ήταν άλλες απο τις Βραζιλία και Ουρουγουάη οι οποίες αμφότερες έμειναν εκτός απο την φάση των ομίλων. Για την "σελεσάο" η οποία έμεινε για πρώτη φορά εκτός απο την φάση των ομίλων μετά το 1987, η πρόσληψη του Κάρλος Ντούνγκα δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού τόσο πέρυσι ούτε και φέτος κατάφερε να φτάσει ψηλά ενώ και στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει πραγματοποιήσει μέτριες εμφανίσεις.

Με το Εκουαδόρ έμεινε στην ισοπαλία, με το Περού ηττήθηκε έστω και αν χρειάστηκε να βάλει το χέρι του ο Ρουιντίας για να αποκλειστεί, αλλά η γενικότερη εικόνα της δεν έπειθε με συνέπεια ο Ντούνγκα μετά τον αποκλεισμό να απολυθεί και τον Αντενόρ Λεονάρντο Μπόκι η όπως είναι πιο γνωστός ως Τίτε να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Απο την άλλη πλευρά η "σελέστε" που αγωνίστηκε στο τουρνουά χωρίς το μεγάλο της αστέρι τον Λουίς Σουάρες πλήρωσε τις δύο ήττες απέναντι σε Μεξικό και Βενεζουέλα αντίστοιχα και η νίκη απέναντι στην Τζαμάικα δεν είχε αντίκρυσμα, Κόντρα πάντως στην "βινοτίντο" εάν ο Έντινσον Καβάνι ήταν πιο εύστοχος ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά για την πολυνίκη του θεσμού με 15 κατακτήσεις.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία της Βενεζουέλας που με νέο προπονητή τον παλιό της τερματοφύλακα Ραφαέλ Ντουνταμέλ στην θέση του Νόελ Σανβιθέντε, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά δείχνοντας σημάδια βελτίωσης όταν στους έξι πρώτους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου  είχε συγκεντρώσει μόλις 1 βαθμό.

Το Περού που πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά φέτος σταμάτησε ένα γύρο νωρίτερα αφού αποκλείστηκε στην διαδικασία των πέναλντι απο την Κολομβία, με τον Πάολο Γκερέρο να ξεπερνάει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ των "μπλανκιρόχα" τον Τεόφιλο Κουμπίγιας με 27 έναντι 26.

Η Παραγουάη δεν κατάφερε να πετύχει ότι και πέρισυ όταν και έφτασε στα ημιτελικά μένοντας εκτός απο την φάση των ομίλων με συγκομιδή μόλις 1 βαθμό και τον Ραμόν Ντίαζ να παραιτείται απο την τεχνική ηγεσία των "αλμπιρόχα".

Τέλος Παναμάς, Κόστα Ρίκα, Αιτή και Τζαμάικα που αντιπροσώπευσαν την Βόρεια-Κεντρική Αμερική και την Καραιβική δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μένοντας εκτός αρκετά νωρίς, όπως και η Βολιβία που γνώρισε μόνο ήττες.     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...