www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

18/11/15

Το απόλυτο το Εκουαδόρ


Άν κάποιος κοιτάξει την βαθμολογία της προκριματικής φάσης της Νοτίου Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, μετά απο τέσσερις αγωνιστικές, θα διαπιστώσει ότι κανείς απο τους συνήθεις υπόπτους δεν βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά το Εκουαδόρ το οποίο μετράει 4 στα 4 έχοντας την καλύτερη επίθεση μέχρι στιγμής με 9 γκολ και την καλύτερη άμυνα με την Ουρουγουάη έχοντας δεχτεί μόνο δύο γκολ.



Νέο "θύμα" μετά την Ουρουγουάη ήταν αυτή την φορά η Βενεζουέλα στην Γουαγιάνα επικρατώντας με 3-1, και τον Μάρτιο θα υποδεχθεί την Παραγουάη και στην συνέχεια θα ταξιδέψει στην Κολομβία βάζοντας τα θεμέλια της κατάκτησης μίας εκ των τεσσάρων θέσεων που οδηγούν στην απευθείας πρόκριση. Από την άλλη η "βινοτίντο" είναι η ομάδα που δεν έχει βαθμό ενώ διαθέτει και την χειρότερη άμυνα και σίγουρα το έργο του Νοέλ Σανβιθέντε μόνο εύκολο δεν είναι.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ουρουγουάη η οποία στο Μοντεβίδεο πήρε "εκδίκηση" απο την Χιλή για την ήττα στον ημιτελικό του Copa America και με σκόρερ τους αμυντικούς της Γκοδίν, Αλβάρο Περέιρα και Κάσερες έφτασε στο 3-0. 

Μάλιστα ο Ντιέγκο Γκοδίν έχει σκοράρει στα τρία απο τα τέσσερα παιχνίδια και είναι μαζί με τους Τζέφερσον Φαρφάν, Αλέξις Σάντσεζ και Εντουάρντο Βάργκας στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ με 3 τέρματα, πίσω απο τον Φελίπε Καισέδο του Εκουαδόρ που έχει 4.

Απο την άλλη πλευρά η Πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής μετά το δυνατό της ξεκίνημα έχασε βαθμούς  τόσο εντός έδρας με την Κολομβία, ενώ η ήττα απο την "σελέστε" είναι η πρώτη σε επίσημο ματς μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και την ήττα στους ομίλους απο την Ολλανδία.

Τα "βαριά χαρτιά" της ηπείρου Αργεντινή και Βραζιλία δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με τους "καριόκας" εντός έδρας να μην έχουν πρόβλημα απέναντι σε Βενεζουέλα και Περού, ενώ εκτός έδρας έχασε στο Σαντιάγκο και στο Μπουένος Άιρες πήρε έναν πολύτιμο βαθμό. Η δε νίκη επί των "αλμπιρόχα" ίσως δώσει παράταση χρόνου στην παρουσία του Κάρλος Ντούνγκα μιας και οι φήμες δίνουν και παίρνουν για την πρόσληψη του Τίτε στον πάγκο της Βραζιλίας.

Απο την άλλη το συγκρότημα του Χεράρδο Μαρτίνο μετά και την εντός έδρας ισοπαλία στο superclassico, ήξερε ότι στην Μπαρανκίγια δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης με την λύση να την δίνει ο μέσος της Λάτσιο Λούκας Μπίλια και ευελπιστεί ότι τον Μάρτιο θα έχει στην διάθεσή του όλα τα "βαριά" όπλα και να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία.

Τέλος στην Ασουνσιόν η Παραγουάη νίκησε την Βολιβία με 2-1 και βρίσκεται στην τρίτη θέση με 7 βαθμούς μαζί με την Βραζιλία και την Χίλη, ενώ η ομάδα του Χούλιο Σέζαρ Μπαλντιβιέσο την προηγούμενη αγωνιστική είχε επικρατήσει της Βενεζουέλας με 4-2 και μαζί με το Περού έχει 3 βαθμούς.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...