www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

20/11/14

Superclasico στην Λατινική Αμερική


Ξημερώματα Παρασκευής είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο "Μπομπονέρα" ο πρώτος ημιτελικός του Copa Sudamericana ανάμεσα στην Μπόκα Τζούνιορς και την Ρίβερ Πλέιτ, με έπαθλο την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι δύο "κολοσσοί" του αργεντίνικου αλλά και του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου που συναντιούνται εκτός Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Αργεντινής. Συνολικά έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 24 φορές απο τις οποίες 10 νίκες έχουν οι "χεινέσες", 8 ισοπαλίες και 6 νίκες οι "μιλιονάριος".


Η πλειοψηφία των αγώνων είναι για το Copa Libertadores, άλλωστε για πολλά χρόνια αυτή ήταν η μοναδική διασυλλογική διοργάνωση στην Νότια Αμερική, Η πρώτη τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον πρώτο γύρο στις 10 Φεβρουαρίου και στις 24 Μαρτίου του 1966, με την Ρίβερ να επικρατεί με 2-1 χάρις στα γκολ των Σαρνάρι και Μπάγιο και για την Μπόκα ο Ρόχας. Στην ρεβάνς στο "Μπομπονέρα" η Μπόκα ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση με 2-0 με τα γκολ του Ρόχας.

Σε τρεις περιπτώσεις οι δύο ομάδες βρέθηκαν σε προχωρημένο στάδιο της διοργάνωσης, στον ημιτελικό του 1978, στον προημιτελικό του 2000 και στον ημιτελικό του 2004, όπου και τις τρεις την πρόκριση την πήρε η Μπόκα Τζούνιορς. Μάλιστα οι αγώνες του 2004 ήταν και οι τελευταίοι που έδωσαν οι δύο ομάδες σε επίπεδο διεθνές.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν για το Copa Sudamericana, ενώ έχουν βρεθεί αντιμέτωπες για το Supercopa Sudamericana  τον Ιούνιο του 1994, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες στους δύο αγώνες, 0-0 και 1-1 και στην διαδικασία των πέναλντι η Μπόκα πήρε το τρόπαιο με 5-4.    


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...