www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

31/5/14

Ασυγκράτητη

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Γιουβέντους επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του φαβορί κατακτώντας για 30η φορά το "σκουντέτο" με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο. Πραγματοποίησε ρεκόρ συγκομιδής πόντων(102) με 33 νίκες σε 38 αγώνες από τις οποίες οι δώδεκα ήταν διαδοχικές, ενώ στην "Γιουβέντους Αρίνα" δεν παραχώρησε ούτε ισοπαλία κάνοντας το 19 στα 19.


Παράλληλα ισοφάρισε  το δικό της ρεκόρ που κρατούσε από το 1940 έχοντας 14 εκτός έδρας νίκες ενώ κράτησε το μηδέν στην άμυνα σε 22 παιχνίδια. Παρόλα αυτά τα ρεκόρ όμως η περίοδος 2013-2014 κλείνει με μια πικρή γεύση και αυτή έχει να κάνει με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Ο αποκλεισμός από την φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ από την Γαλατασαράι, "πόνεσε" ιδιαίτερα στέλνοντας την "Γηραιά Κυρία" στο Europa League.  Το δέλεαρ ήταν μεγάλο αφού ο τελικός γινόταν στο "σπίτι" της. όμως στην ημιτελική φάση η Μπενφίκα την άφησε εκτός αποσπώντας "λευκή" ισοπαλία στο Τορίνο.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο ο Αντόνιο Κόντε που βρίσκεται σε συζητήσεις με την διοίκηση των "μπιανκονέρι" για την ανανέωση του συμβολαίου που λήγει το 2015 μέχρι το 2018,έχει ζητήσει να ανέβει το μπάτζετ της ομάδας. Ο στόχος δε είναι άλλος ούτως ώστε να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικήσει την συμμετοχή της σε ένα τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η δεύτερη της βαθμολογίας Ρόμα επανήρθε στις υψηλές πτήσεις, κάνοντας μάλιστα και το δικό της ρεκόρ αφού παρέμεινε αήττητη στις 10 πρώτες αγωνιστικές "σπάζοντας" μάλιστα το ρεκόρ που κατείχε η Γιουβέντους. Η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από απουσία ενός έτους και η πολύ καλή παρουσία της ώθησε την διοίκηση των"τζιαλορόσι" να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο του Ρούντι Γκαρσία μέχρι το 2018.

Η Νάπολι επανήρθε στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα διεκδικήσει την είσοδος της στους "χρυσοφόρους" ομίλους στα πλει-οφ της διοργάνωσης έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας. Από την άλλη πλευρά η φιναλίστ του Κυπέλλου Φιορεντίνα πραγματοποίησε μια σχετικά καλή χρονιά και αυτό πιστώνεται στον Βιτσέντζο Μοντέλα που κατάφερε μέσα απο τις πολλές μετεγγραφές να φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο και να κερδίσει την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Europa League.

Πάρμα και Τορίνο ύστερα από αρκετά χρόνια διεκδίκησαν μία θέση που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τους "παρμετζάνι" να κατακτούν τελικά την προνομιούχο θέση.  Όμως ύστερα από απόφαση της ιταλικής ομοσπονδίας έχασε την θέση αυτή μιας και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που έχει θέση η UEFA δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην "γκρανάτα" να επανέρθει στο ευρωπαϊκό προσκήνιο ύστερα από είκοσι χρόνια απουσίας.

Οι ομάδες του Μιλάνο βρέθηκαν να παρακολουθούν από μακριά την υπόθεση κορυφή "ιδρώνοντας" για να πάρουν ένα εισιτήριο για το Europa League. Αυτή που τελικά κατάφερε να πετύχει τον στόχο της ήταν η Ίντερ σε μια σημαδιακή χρονιά αφού ήταν η πρώτη σεζόν στην μετά Μοράτι εποχή με τον Ινδονήσιο Έρικ Τοχίρ να αναλαμβάνει τα ηνία των "νερατζούρι". Σημείο αναφοράς δεν ήταν άλλο από τους τίτλους τέλους που έβαλε ο Χαβιέ Ζανέτι ύστερα από 19 χρόνια συνεχής παρουσίας στο "Τζιουζέπε Μεάτσα".

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Μίλαν έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων ύστερα από αρκετά χρόνια με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να πληρώνει το "μάρμαρο" ύστερα από τις πολύ κακές εμφανίσεις. Η έλευση του Κλάρενς Ζέεντορφ μπορεί να άλλαξε λίγο το κλίμα όμως δεν κατάφερε να πετύχει τον μοναδικό στόχο της εξόδου στην Ευρώπη και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Φίλιππο Ιντζάγκι να αναλάβει και επίσημα τις τύχες της.

Μία από τις εκπλήξεις της σεζόν ήταν η Βερόνα η νεοφώτιστη με έναν αναγεννημένο Λούκα Τόνι που διεκδίκησε μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές ακόμα και την έξοδο στην Ευρώπη. Αντίθετα απογοήτευσε η Λάτσιο η οποία πλήρωσε ως ένα βαθμό και την κόντρα των "τιφόζι" με την διοίκηση του Κλαούντιο Λοτίτο μένοντας τελικά εκτός Ευρώπης.

Στην ζώνη του υποβιβασμού αρνητική έκπληξη ήταν η Μπολόνια που υποβιβάστηκε στην SERIE B "πληρώνοντας" την πολύ κακή πορεία της στον δεύτερο γύρο αλλά και την αποχώρηση του Ντιαμάντι για την Κίνα τον Ιανουάριο. Εν αντιθέσει με την "μικρούλα" Σασσουόλο η οποία αν και για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν κάτω από την ζώνη κατάφερε στις τελευταίες αγωνιστικές να πάρει τους βαθμούς που χρειαζόταν και να πετύχει την παραμονή μόλις δύο βαθμούς πάνω απο την Κατάνια.     





    

  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...