www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

26/2/13

Τζαμπαρίνι ο "εξολοθρευτής"

Για όσους γνωρίζουν από ιταλικό ποδόσφαιρο δεν θα τους έκανε ιδιαίτερη αίσθηση το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Παλέρμο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι απέλυσε τον γνωστό μας από την θητεία του στον Παναθηναϊκό Αλμπέρτο Μαλεζάνι ύστερα από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες,ξαναπροσλαμβάνοντας τον Τζιανπιέρο Γκασπερίνι τον οποίον τον είχε απολύσει μετά την ήττα από την Αταλάντα στις 4 Φεβρουαρίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2002 όταν και ανέλαβε την ομάδα της Σικελίας ο Ιταλός επιχειρηματίας ούτε λίγο ούτε πολύ 20 προπονητές έχουν περάσει από τον πάγκο των "ροζανέρο". Την μερίδα του λέοντος έχουν οι Φραντσέσκο Γκουιντολίν και Ντέλιο Ρόσι που έχουν βρεθεί στον πάγκο τέσσερις και δύο φορές αντίστοιχα. 


Ο Γκουιντολίν μάλιστα εργάστηκε σε τέσσερα  διαφορετικά διαστήματα, από τον Ιανουάριο του 2004 έως τον Ιούνιο του 2005, τον Ιούνιο του 2006 έως τον Απρίλιο του 2007,για μερικά παιχνίδια τον Μάιο του 2007,και από τον Νοέμβριο του 2007 έως τον Μάρτιο του 2008.

Από την πλευρά του  ο νυν προπονητής της Σαμπντόρια είναι ίσως και ο μοναδικός ο οποίος κατάφερε να κάτσει στον "ηλεκτρικό πάγκο" κοντά στα δύο χρόνια συνεχόμενα από τον Νοέμβριο του 2009 έως τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ εργάστηκε και από τον Απρίλιο του ίδιου έτους έως τον Ιούνιο.

Μεταξύ άλλων από τον πάγκο των "αετών" έχουν περάσει οι Λουίτζι Ντελ Νέρι,Τζιουζέπε Παπαντόπουλο,Στέφανο Κολαντουόνο,Νταβίντε Μπαλαρντίνι,Βάλτερ Ζένγκα,Σέρσε Κόσμι και Στέφανο Πιόλι.

Ο κλοιός πάντως αρχίζει να σφίγγει επικίνδυνα αφού μετά και την διεξαγωγή της 26ης  αγωνιστικής η Παλέρμιο βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς απέχοντας 6 βαθμούς από την Τζένοα και την Μπολόνια,κινδυνεύοντας ύστερα από δέκα χρόνια να βρεθεί στην Serie B.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...