www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

20/11/12

Fluminense Campeoes

Δεν είναι και λίγο πράγμα να καταφέρεις στα τρία τελευταία χρόνια να αναδεικνύεσαι δύο φορές πρωταθλητής ειδικά όταν είχες να κατακτήσεις το πολυπόθητο τρόπαιο 26 χρόνια. Ο λόγος για την Φλουμινένσε η οποία εδώ και λίγες ημέρες κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Βραζιλίας δίνοντας στον σύλλογο την τέταρτη κούπα συνολικά.

Η φετινή χρονιά αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα όσον αφορά τουλάχιστον την υπόθεση παραμονή αλλά και για τις θέσεις που οδηγούν στις διεθνείς διοργανώσεις έφερε πολλές ανακατατάξεις.Ειδικά όσον αφορά την υπόθεση του πρωταθλήματος,είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο τελευταίες κάτοχοι του Κόπα Λιμπερταδόρες Σάντος και Κορίνθιανς τέθηκαν ουσιαστικά από πολύ νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Καθώς κυλούσε η σεζόν, φαινόταν ότι δύο ήταν ουσιαστικά οι "δελφίνοι" του τίτλου η Ατλέτικο Μινέιρο και η Φλουμινένσε ενώ από απόσταση ακολουθούσε η Γκρέμιο. Μάλιστα με την λήξη του πρώτου γύρου οι "ασπρόμαυροι" είχαν ένα μικρό προβάδισμα έναντι των "τρικολόρ καριόκα" έχοντας μάλιστα και παιχνίδι λιγότερο.

Στην πιο κρίσιμη καμπή όμως φάνηκε πως το συγκρότημα του Άμπελ Μπράγκα ήταν πιο "ψημένο" σε συνθήκες πρωταθλητισμού,εν αντιθέσει τόσο με την ομάδα από το Πόρτο Αλέγκρε που έχανε έδαφος, όσο και με την ομάδα του Κούκα που εμφάνισε σημάδια ντεφορμαρίσματος με συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Αποκορύφωμα ήταν  η ήττα από την Φλαμένγκο που αποτέλεσε τον "κακό τους δαίμονα την φετινή σεζόν στο εξ'αναβολής παιχνίδι δίνοντας την δυνατότητα στην ομάδα του Ρίο να φτάσει την διαφορά ακόμα και στους εννιά πόντους

Στο ντέρμπι της 32ης αγωνιστικής στο Μπέλο Οριζόντε οι "κόκορες"  επικράτησαν της "Φλού" με 3-2 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα αφού απέμεναν έξι αγωνιστικές και η διαφορά είχε πέσει στους έξι πόντους.Όμως η νέα γκέλα εντός έδρας με την Φλαμένγκο την αμέσως επόμενη αγωνιστική ουσιαστικά  εξανέμισε τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για να έρθει η 35η αγωνιστική και η μαθηματική επικύρωση της κατάκτησης από την "φλουζάο".

Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Φρέντ ο οποίος μετά το πέρασμα του από την Γαλλία και την Λιόν βρήκε την "Ιθάκη" του στο "Ενζενιάο" αφού η παρουσία του συνοδεύτηκε με τους δύο τίτλους ενώ και στο φετινό πρωτάθλημα που τρέχει ακόμα είναι πρώτος σκόρερ με 19 γκολ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...