www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

4/10/12

Και όμως κέρδισε!



Καμιά φορά ο ρεαλισμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Καμιά φορά αυτό που βλέπεις ως αποτέλεσμα είναι μια οφθαλμαπάτη. Στο «Emirates» ο Ολυμπιακός δεν ηττήθηκε με 3-1 από την Άρσεναλ όπως ανέφεραν τα μάτριξ του γηπέδου με το τέλος της συνάντησης στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του έκτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιστρέφει στον Πειραιά ως νικητής!

Ενώ την πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Σάλκε ο «ερυθρόλευκοι» δεν εμφάνισαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο, στην Αγγλία παρουσιάστηκαν άκρως σοβαροί. Όπως θα όφειλε να κάνει μια ομάδα που θέλει κάτι καλό εκτός συνόρων. Ένας σύλλογος που όταν στοχεύει ψηλότερα σε σχέση με την περασμένη σεζόν, δε φοβάται ονόματα.

Αυτό ήταν ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης. Σίγουρα τα αμυντικά προβλήματα εμφανίστηκαν και πάλι. Από τη μια η ανώτερη ποιότητα του ρόστερ των «κανονιέρηδων» και από την άλλη οι απουσίες των πρωταθλητών Ελλάδας. Όμως, από τη μέση και μπροστά όποτε ήθελαν ανέβαζαν τους σφυγμούς και την του πίεση Αρσέν Βενγκέρ που έβλεπε το κεντρικό αμυντικό του δίδυμο να μοιάζει σα παιδική χαρά! Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο η έκφρασή του τα έλεγε όλα. «Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις», όπως λένε και οι Κινέζοι! Αν ήταν πιο αποφασιστικοί, με πιο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια θα είχαμε «κηδεία»! Άξιζε το βαθμό της ισοπαλίας.

Δυστυχώς, το σακουλάκι παραμένει «μηδέν». Αυτή είναι η πικρή αλήθεια των αριθμών. Δεν είναι όμως αργά. Πέρυσι με την ίδια συγκομιδή παραλίγο στο τέλος να έπαιρνε την πρόκριση για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν επενδύσει ο τεχνικός των νταμπλούχων, Λεονάρντο Ζαρντίμ, πάνω στην τελευταία ευρωπαϊκή εμφάνιση, τότε μπορεί αυτή τη φορά να πάρουν το «αίμα» τους πίσω!

Αυτό που χρειάζεται απέναντι στη Μονπελιέ είναι να στηριχτεί στην εμπειρία. Όπως επίσης να μην παρασυρθεί από τον τρόπο παιχνιδιού των Γάλλων. Όπως έδειξαν τα δύο ματς του Ολυμπιακού εντός και εκτός «Καραϊσκάκης», υπάρχει σημαντικό πρόβλημα όταν χρειάζεται να δημιουργήσει παιχνίδι. Να έχει τον έλεγχο του αγώνα, όπως με τη Σάλκε. Αντίθετα, με τους Λονδρέζους έπαιξαν έξυπνα. Άρα, στο φαληρικό γήπεδο όπου πρέπει να είναι οι οδηγοί οφείλουν να προσέχουν πάρα μα πάρα πολύ την άμυνα. Αν ο επιθετικός δεν πιέσει τους αντίπαλους αμυντικούς, οι μέσοι δεν πέφτουν πρώτοι πάνω στην μπάλα, τι να κάνουν και οι άμοιροι μπακ; Αν το καταφέρουν η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ τους.

Τέλος, όσον αφορά γηπεδούχους με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Βερμάελεν-Κοσιελνί δε μπορούν να ελπίζουν στην Πρέμιερ Λιγκ για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου πόσο μάλλον για πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη αν δε γίνει καμιά προσθήκη στο χώρο της οπισθοφυλακής κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, δεν προβλέπεται να έχουν και πολύ μέλλον μετά τη φάση των ομίλων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...