www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

5/10/12

Έδειξε σημάδια ζωής

Εάν μπορούσε κάποιος να συνοψίσει σε δύο εικόνες την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ για την 2η αγωνιστική του Europa League θα κατέληγε στις εξής: H μεν πρώτη στο 40ο λεπτό οι Άγγλοι είχαν ήδη προηγηθεί με τον Ντόουσον στο 36ο λεπτό και ακούστηκαν από τις κερκίδες οι πρώτες αποδοκιμασίες, η δε δεύτερη στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν οι "πράσινοι" είχαν ήδη ισοφαρίσει στο 78ο λεπτό με τον Τοτσέ  και ο κόσμος τους "έσπρωχνε" για να κάνουν την ανατροπή.

Ήταν φανερό σε όποιον παρακολουθούσε το παιχνίδι ότι λόγω των τελευταίων γεγονότων υπήρχε ένα "μούδιασμα" και στην ομάδα αλλά και στον κόσμο.  Ένα "μούδιασμα" που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα "σπιρούνια" που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν και το κατάφεραν στο 36ο λεπτό με τον Ντόουσον.


Στην επανάληψη λίγο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λίγο η αλλαγή συστήματος με την είσοδο του Σισοκό αντί του Μαρίνου και την μετατόπιση του Ζέκα στον χώρο του κέντρου δίπλα στον Βιτόλο άλλαξαν την εικόνα του παιχνιδιού. Αν μη τι άλλο έδειξαν πιο "ζωντανοί" κατάφεραν να απειλήσουν περισσότερο τον Λιορίς και συνεπικουρούμενοι από το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν επαναπαυθεί στο υπέρ τους προβάδισμα κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 78ο λεπτό με τον Τοτσέ και στην συνέχεια να ζητήσουν το κάτι παραπάνω.

Αν θέλουμε να σταθούμε σε δύο πρόσωπα κλειδιά του σημερινού αγώνα θα σταθούμε στον Γιούρκα Σεϊταρίδη και στον Χοσέ Τοτσέ. Για τον μεν πρώτο κανείς ποτέ δεν είχε αμφιβολία για τα προσόντα που διέθετε όμως τουλάχιστον την τελευταία τετραετία με βάση τους συχνούς τραυματισμούς θεωρούταν "καμμένο χαρτί". Η παρουσία του στον αγώνα της Πέμπτης όπου βοήθησε στον αμυντικό  και στον επιθετικό τομέα αλλά το  κυριότερο ότι έβγαλε ολόκληρο ενενηντάλεπτο ίσως "αναβαπτίσει" τον ακραίο αμυντικό αν και αυτό θα το δείξει η πορεία.

Όσον αφορά τον Ισπανό η αλήθεια είναι ότι η "δυστοκία" αλλά και οι εμφανίσεις που πραγματοποίησε σε αυτή την πρώτη περίοδο της σεζόν  τον έφεραν στο στόχαστρο της κριτικής και όπως στην περίπτωση του Σεϊταρίδη έτσι και στην αντίστοιχη του Ίβηρα επιθετικού το ότι σκόραρε ίσως του δώσει την κατάλληλη ψυχολογία για να "ξεμπουκώσει".

Πλέον το παιχνίδι της 25ης Οκτωβρίου με την Λάτσιο στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική έχει καθοριστικό χαρακτήρα απο την στιγμή που οι Ιταλοί επικράτησαν της Μάριμπορ με 1-0 στο "Ολίμπικο" αφού με νίκη το "τριφύλλι" θα μπεί ακόμα πιο ζεστά στο παιχνίδι της πρόκρισης για την φάση των "32" της διοργάνωσης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...