www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

26/9/12

Η Γιουνάιτεντ ξανάρχεται!


«Μόνη μία Γιουνάιτεντ υπάρχει». Αυτό είναι το σύνθημα που ακούστηκε ξανά από το στόμα των φίλων της Λιντς, μετά τη νίκη επί της Έβερτον (2-1) για τον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ. Η ομάδα της βορειοκεντρικής Αγγλίας δείχνει ικανή να ξαναπάρει ένα τρόπαιο και να δώσει χαρά στους απανταχού φίλους της, έχοντας προσφέρει μετά από τόσο καιρό «πικρά ποτήρια».


Στην αναμέτρηση με τα «ζαχαρωτά» οι λιγοστοί φίλοι που παρευρέθηκαν στο «Έλαντ Ρόουντ», λόγω άσχημου καιρού σίγουρα δικαιώθηκαν στο τέλος με την κατάληξη του ματς. Είδαν ψήγματα της ομάδας που λάτρεψαν πριν από δεκαπέντε χρόνια! Στημένη ομάδα που ήξερε πώς να μπλοκάρει τον αντίπαλό της, ασφυκτικό πρέσινγκ και πολύ καλές επιθετικές κινήσεις που μπέρδευαν τους αντίπαλους αμυντικούς.

Το πάλαι ποτέ καμάρι του Δυτικού Γιορκσάιαρ κατάφερε να προσπελάσει ένα φορμαρισμένο αντίπαλο που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία. Ταυτόχρονα, ξύπνησε αναμνήσεις στους μεγαλύτερους όταν και είδαν στο μακρινό τελικό του 1968 να γίνονται κάτοχοι του θεσμού μετά το γκολ του Τέρι Κούπερ στο 20ο λεπτό απέναντι στην Άρσεναλ. Ένας τίτλος που ξεκίνησε τη λαμπρότερη περίοδο των «παγωνιών» στην ιστορία τους με δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα Τσάριτι Σιλντ. Εννοείται ότι και η κούπα του πρωταθλητή του 1992 ή οι καταπληκτικές πορείες στην Ευρώπη του Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ, του Μαρκ Βίντουκα και των άλλων παιδιών είναι εξίσου σημαντικές.

Σίγουρα όλα αυτά είναι όνειρα και η πραγματικότητα είναι πως θα πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι στους στόχους τους. Ο βασικότερος όλων είναι να ξαναβρεθούν επιτέλους στα «μεγάλα σαλόνια» που τα τελευταία χρόνια όλο και κάτι συμβαίνει στο τέλος κάνοντας «κοιλιά», χάνοντας παράλληλα ευκαιρίες για άνοδο. Ο δεύτερος είναι αν μπορούν να προχωρήσουν όσο πιο μακριά γίνεται σε ένα τουρνουά που προσφέρεται για εκπλήξεις και γιατί όχι στο τέλος της πορείας να ξανακουστεί πέρα από τα βρετανικά σύνορα το όνομα της Λιντς. Πόσο μάλιστα από τη στιγμή έσπασε το… ρόδι των επτά εσχάτων χρόνων που την ήθελε από την ημέρα του υποβιβασμού να μη μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...