www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

26/9/12

"Βόμβες" απο Αλμέιδα


«Όταν ήμουν στην Πάρμα πριν τα ματς μας έδιναν ένα μείγμα βιταμινών σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, αφού τα παίρναμε μπορούσαμε να πηδήξουμε μέχρι το ταβάνι,οι παίκτες δεν ρωτούσαν για το υγρό, όμως μετά από χρόνια σε πολλούς από αυτούς παρουσιάστηκαν προβλήματα καρδιάς και μυϊκών τραυματισμών". Λόγια απο την αυτοβιογραφία «Almeyda: Life and Soul» του Ματίας Αλμέιδα νυν προπονητή της Ρίβερ Πλέιτ και παλιού ποδοσφαιριστή της Πάρμα, της Λάτσιο και της Ίντερ   περιγράφοντας με τα "μελανότερα χρώματα" την "σκοτεινή πλευρά" του ιταλικού ποδοσφαίρου.
 Ανάλογες καταγελίες περι ντόπινγκ είχε κάνει και ο Ζντένεκ Ζέμαν ο οποίος το 1998 είχε κατηγορήσει την Γιουβέντους και τον Μαρτσέλο Λίπι προσωπικά, μια κόντρα που συνεχίζεται ακόμα και στις μέρες μας με τους Βιάλι και Φεράρα τότε μέλη της "Γηραιάς Κυρίας" να "επιτίθενται" στον Τσέχο προπονητή .

Σε ένα άλλο σημείο του βιβλίου ο Αλμέιδα κάνει λόγο ακόμα και για απειλές απο την Μαφία αλλά και για στημένους αγώνες: «Είχα αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Πάρμα, Στέφανο Τάνζι, μερικές ημέρες μετά ξύπνησα και το αμάξι μου έλειπε από το γκαράζ, tο ίδιο συνέβη και στον Σάβο Μιλόσεβιτς, που είχε και αυτός υψηλό συμβόλαιο και κόντρα με τον Τάνζι».

 «Μια άλλη μέρα η γυναίκα μου άκουσε φωνές μέσα στο σπίτι πριν μπει. Πήρε αμέσως την αστυνομία. Υπήρχε στον τοίχο ένα μήνυμα από λάδι μηχανής και ήταν από τη Μαφία. Η γυναίκα μου τότε είχε πρόωρη εγκυμοσύνη. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2002 δεν ξαναπήγα στην Πάρμα».

 Όσον αφορά για τα στημένα ο πρώην διεθνής Αργεντίνος μέσος αναφέρει. «Το 2001 παίζαμε απέναντι στη Ρόμα και φήμες έκαναν λόγο πως θα ηττηθούμε άνετα, εγώ δεν είχα μειωμένη απόδοση, αλλά κάποιοι άλλοι δεν μπορούσαν απλά να τρέξουν», δήλωσε και κατέληξε: «Ζήτησα να αντικατασταθώ σε εκείνο το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν κάποιοι πήραν λεφτά γιατί δικαιολόγησαν το περιστατικό ως χάρη προς τη Ρόμα».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για μία ακόμη φορά το ιταλικό ποδόσφαιρο μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα  τραυματίζοντας το κύρος του πάλαι ποτέ κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.  Το σκάνδαλο Calciopoli το 2006 αλλά και οι περισυνές καταγγελίες για στημένα ματς αποδεικνύουν ότι χρειάζεται πολύς δρόμος ακόμα ώστε να επανέρθει η αξιοπιστία και να αποκτήσει το καμπιονάτο την χαμένη αίγλη του παρελθόντος.


Πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες τόσο η απάντηση των "εμπλεκόμενων" στις καταγγελίες αλλά και την αντίδραση της ιταλικής δικαιοσύνης και για το αν θα έχουμε κλήσεις σε απολογία. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...