www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

22/9/12

«Γλυκαίνει» κόσμο ο Μιραλάς



Μετά την Ελλάδα παίρνει σειρά η Αγγλία. Ο Κέβιν Μιραλάς αρχίζει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και στην Πρέμιερ Λιγκ οδηγώντας την Έβερτον σε εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Σουόνσι. Ο Βέλγος επιθετικός ήταν καταιγιστικός με έναν γκολ και ένα δοκάρι, γράφοντας παράλληλα ιστορία για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες. Με το ζόρι επικράτησε η Τσέλσι της Στόουκ με 1-0 δείχνοντας ότι δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Από τη στιγμή που ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έγινε «ζαχαρωτό» έχει αρχίσει να… γλυκαίνει τον κόσμο της ομάδας του με την απόδοσή του. Ο 24χρονος φορ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση του «Λίμπερτι». Όμως την αρχή την έκανε ο Ανιτσέμπε στο 22ο λεπτό δίνοντας το σύνθημα στον Μιραλάς να δράσει! Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ο νεοαποκτηθείς φορ με διπλή προσπάθεια έκανε το 2-0 που ήταν ταυτόχρονα το Νο 7000 γκολ του συλλόγου από το Μερσεϊσάιντ, όσο καιρό αγωνίζεται στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Στην επανάληψη ο πρώτος σκόρερ της περσινής Superleague έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει δεύτερη φορά όταν το δοκάρι του αρνήθηκε τη χαρά. Όμως τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους απλουστεύτηκαν όταν ο Νέιθαν Ντάιερ πρόλαβε μέσα σε 13 λεπτά (είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο) να δει δύο κίτρινες κάρτες αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Μαρουάν Φελαϊνί στο 82’ αποδεικνύοντας ότι είναι ο πιο φορμαρισμένος μέσος στο «Νησί».

Στο «Στάνφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι για ακόμη μια φορά παρουσίασε αναιμικό αγωνιστικό πρόσωπο. Μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη «μισητή» ΚΠΡ, όπως και το 2-2 με τη Γιουβέντους την Τετάρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ, παραλίγο να τρίτωνε το κακό με τους «πότερς»! Ας είναι καλά για τους «μπλε» ο Άσλεϊ Κόουλ που στο 85ο λεπτό τους ανακούφισε δίνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο Σαουθάμπτον οι «άγιοι» της τιμώρησαν τους… αυθάδεις «χωριάτες» με τέσσερα τέρματα, αφού… τόλμησαν να προηγηθούν στο 36ο λεπτό με το Ντάρεν Μπεντ. Έτσι στο δεύτερο μέρος άρχισε ο καταιγισμός τερμάτων στην εστία του Γκουζάν. Οι Ρίκι Λάμπερτ στο 58’ και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι και Ναθάνιελ Κλάιν στο 63’ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων. Ενδιάμεσα, στο 72’ ο Κίαραν Κλαρκ με αυτογκόλ έκανε το 3-1. Αυτοί ήταν και οι τρεις πρώτοι βαθμοί για τους ποδοσφαιριστές Νάιτζελ Άτκινς στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Από εκεί και πέρα, η Γουέστ Χαμ κατάφερε να μη χάσει στην έδρα της από τη Σάντερλαντ με 1-1. Λυτρωτής ο Κέβιν Νόλαν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφαρίζοντας το γκολ του Στίβεν Φλέτσερ το οποίο σημειώθηκε στο 9’. Η Γουέστ Μπρομ κατέβαλε την αντίσταση της Ρέντινγκ με 1-0 με σκόρερ τον Ρομέλου Λουκάκου στο 71’, όπως και η Φούλαμ του Γιώργου Καραγκούνη (έμεινε στον πάγκο) που πέρασε από την έδρα της Γουίγκαν με 2-1. Στην επικράτηση την οδήγησαν οι Χούγκο Ρονταλέγκα στο 31’ και Ντάμιεν Νταφ στο 68’. Το μόνο που κατάφεραν οι «λάτικς» ήταν να μειώσουν τρία λεπτά μετά την ολοκλήρωση του ενενηνταλέπτου με τον Αρούνα Κονέ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...