www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

29/8/12

Πάει το όνειρο ΑΕΛ…


Για ογδόντα λεπτά ζούσε το όνειρο. Η ΑΕΛ Λεμεσού πάλεψε για την πρόκριση στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά απέναντι στην πιο έμπειρη Άντερλεχτ έχασε  στο τέλος με 2-0 και σε συνάρτηση με το 2-1 του πρώτου αγώνα θα αρκεστεί με το Γιουρόπα Λιγκ. Παράλληλα, ματς-θρίλερ έγινε στο Ούντινε με την Μπράγκα να προκρίνεται σε βάρος της Ουντινέζε στα πέναλτι με 5-4 (1-1 κ.αγ. και παράταση).

Έφτασε στη πηγή αλλά δεν ήπιε νερό η ΑΕΛ. Η πρωταθλήτρια Κύπρου εκμεταλλευόμενη την προίκα του 2-1 της πρώτης αναμέτρησης στο νησί της Αφροδίτης, «κοίταξε στα μάτια» την πιο διάσημη αντίπαλό της, όμως εννι λεπτά πριν το τέλος λύγισε…

Οι Βέλγοι ως γηπεδούχοι και πιο συνηθισμένοι σε παρόμοιες καταστάσεις επέβαλαν από την αρχή την υπεροχή τους, αλλά βρήκαν μπροστά τους τον «κέρβερο» Ντεγκρά. Η αμυντική λειτουργία του συλλόγου της Λεμεσού έδειχνε ικανή στο να περάσει αλώβητη μέσα από το «Κονστάντ Βάντε Στοκ». Μάλιστα, μπόρεσε να κυκλοφορεί τη μπάλα για αρκετή ώρα παρά την πίεση που δέχονταν εκνευρίζοντας τους γηπεδούχους.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε στην επανάληψη μέχρι την είσοδο του Γιαβονένκο στο 65’ για λογαριασμό των Βέλγων. Αυτή η κίνηση άλλαξε τις ισορροπίες. Η Άντερλεχτ πίεσε και στο 81ο λεπτό ο Ουκρανός παίκτης έδωσε πάσα στον Μποκανί και ο τελευταίος με πλασέ νίκησε τον Αργεντινό πορτιέρο. Οι παίχτες του Πάμπου Χριστοδούλου αποκαρδιώθηκαν και στο 89’ ο 25χρονος επιθετικός με τη σειρά από δημιουργός έγινε εκτελεστής διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Στο Ούντινε τώρα, σε ένα συναρπαστικό ματς που «έσπασε καρδιές» η ανερχόμενη δύναμη του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου, Μπράγκα, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι πλέον μια υπολογίσιμη ευρωπαϊκή δύναμη. Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με  γκολ του Αρμέρο στο 25’, κατάφερε στο 71ο λεπτό να αντιδράσει με τον Μίκαελ φέρνοντας το αποτέλεσμα στα επίπεδα του πρώτου αγώνα του «Μουνισιπάλ». Κατά την παράταση καμία από τις δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να δώσει τη χαρακτηριστική… βολή και στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» φάνηκαν πιο ψύχραιμοι οι Ίβηρες απλώνοντας… νεκρική σιγή στο «Φρίουλι» με το τέλος της διαδικασίας. Παράλληλα, η πρόκριση της Μπράγκα ρίχνει τον Ολυμπιακό στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας που μέχρι το γκολ του Μίκαελ ήταν πολύ κοντά στο να αποφύγει πιο δυνατούς αντίπαλους στα χαρτιά.

Στα άλλα ματς, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ζευγάρωσε τις νίκες της απέναντι στη Μάριμπορ με 1-0 εκτός έδρας αυτή τη φορά. Σκόρερ ήταν ο Τόνελ στο 12ο λεπτό (2-1 το πρώτο ματς) και έτσι κατόρθωσε να πάρει θέση στην κλήρωση της Πέμπτης. Πιο νωρίς η Ντιναμό Κιέβου έχοντας ήδη επικρατήσει μέσα στη Γερμανία με 3-1 επί της Γκλάντμπαχ πριν μια εβδομάδα ήταν πιο χαλαρή στον επαναληπτικό και παραχώρησε ισοπαλία με 1-1. Σκόρερ, οι Ιμπίσεβιτς στο 64’ αρχικά για τους φιλοξενούμενους και Κοκόριν στο 78’ για τους γηπεδούχους. Τέλος καλό, όλα καλά για την Μπάτε Μπορίσοφ που παρά το νικηφόρο 2-0 της πρώτης συνάντησης στη Λευκορωσία κόντρα Χάποελ Κιριάτ, τους έζωσαν τα… φίδια στο 64’ με τον Λένσεε, αλλά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων τσέκαραν την πτήση για τον «ποδοσφαιρικό ουρανό» της Ευρώπης με τον Παβλόφ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...