www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

27/3/24

Γεωργία, Ουκρανία και Πολωνία "τσέκαραν" εισιτήρια για την Γερμανία

Γεωργία, Ουκρανία και Πολωνία είναι οι τρείς ομάδες που έκλεισαν θέση για την Γερμανία και έτσι οριστικοποιήθηκαν οι όμιλοι για την τελική φάση που θα διεξαχθεί σε 10 πόλεις.

Στο πρώτο μονοπάτι Πολωνία και Ουαλία δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι σε Εσθονία και Φινλανδία αντίστοιχα με 5-1 και 4-1 και οι δύο τους θα έλυναν τις διαφορές τους στο Κάρντιφ. Στον τελικό οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 για 120 λεπτά με τους γηπεδούχους να έχουν ακυρωμένο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και να μένουν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μέιφαμ στο 120+1'.

Στην "ρώσικη ρουλέτα" ο Στσεσνι απέκρουσε το πέναλντι του Τζέιμς και με 5-4 η Πολωνία πήρε την πρόκριση για την τελική φάση για πέμπτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα συνεχόμενη απο το 2008 και μετά. 

Στο δεύτερο μονοπάτι η Ισλανδία επικράτησε με 4-1 του Ισραήλ στην ουδέτερη Βουδαπέστη ενώ στην Ζένιτσα η Βοσνία βρέθηκε να προηγείται με αυτογκόλ του Ματβιγιένκο στο 56', όμως η Ουκρανία στο τελευταίο δεκάλεπτο γύρισε το ματς με Γιάρεμτσουκ στο 85' και Ντόβμπικ στο 88' παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Στο ουδέτερο Βρότσλαβ είχαμε καρμπόν του ημιτελικού της Ζένιτσα με την Ουκρανία να βρίσκεται πίσω στο σκορ χάρις στο γκολ του Γκούντμουντσον στο 30'. Όμως στην επανάληψη στο 54' ο Τσιγκάνκοφ ισοφάρισε σε 1-1,  στο 84' ο Μούντρικ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στέλνοντας την Ουκρανία για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση στην τελική φάση.

Στο τρίτο μονοπάτι στην Τιφλίδα η Γεωργία με δύο γκολ του Ζιβζιβάτζε επικράτησε με 2-0 του Λουξεμβούργου, ενώ στην Νέα Φιλαδέλφεια η Ελλάδα "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση απο το πρώτο ημίχρονο φτάνοντας στο τελικό 5-0 κόντρα στο Καζακστάν. 

Στον τελικό του "Μπόρις Παιχάντζε" η κανονική διάρκεια κύλησε χωρίς μεγάλες συγκινήσεις πέρα απο μια φάση του Τσιβετάτζε στο πρώτο ημίχρονο. Στην παράταση η Ελλάδα είχε δοκάρι με τον Μαυροπάνο ενώ και οι Γεωργιανοί είχανε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες, αλλά το 0-0 δεν άλλαξε και τα πάντα κρίθηκαν στην διαδικασία των πέναλντι.

Ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε το πέναλντι του Μπακασέτα, ο Μικαουτάτζε έστειλε την μπάλα άουτ όπως και ο Γιακουμάκης, ο Κβεκβεσκίρι δεν αστόχησε και με 4-2 έστειλε την Γεωργία για πρώτη φορά σε τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης και δη EURO.  

Έτσι οι όμιλοι διαμορφώνονται ως εξής:

1ος όμιλος

Γερμανία

Σκωτία

Ουγγαρία

Ελβετία

2ος όμιλος

Ισπανία

Κροατία

Ιταλία

Αλβανία

3ος όμιλος

Σλοβενία

Δανία

Σερβία

Αγγλία

4ος όμιλος

Πολωνία

Ολλανδία

Αυστρία

Γαλλία

5ος όμιλος

Βέλγιο

Σλοβακία

Ρουμανία

Oυκρανία

6ος όμιλος

Τουρκία

Γεωργία

Πορτογαλία

Τσεχία







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...