www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

28/3/23

20 θέσεις αναζητούν κάτοχο για την τελική φάση του EURO 2024

Έναρξη της προκριματικής φάσης του EURO 2024 με τις 53 ομάδες να διεκδικούν τα 20 εισιτήρια που δίνουν την απευθείας πρόκριση ενώ υπάρχουν και 3 ακόμα θέσεις που θα δοθούν μέσω του Nations League. H ιδιαιτερότητα αυτής της διαδικασίας είναι η απουσία της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία που απέφερε τον αποκλεισμό της.

Στον 1ο όμιλο η νέα Ισπανία υπό την καθοδήγηση του Λουίς Ντε Λα Φουέντε επικράτησε με 3-0 της Νορβηγίας στο "Ροσαλεδα" της Μάλαγα, με τους "βίκινγκς" να αγωνίζονται χωρίς το μεγάλο τους αστέρι τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Στην Γλασκώβη η Σκωτία που την πρώτη αγωνιστική επικράτησε της Κύπρου πέτυχε μεγάλη νίκη απέναντι στους "φούριας ρόχας" με 2-0 με πρωταγωνιστή τον ΜακΤόμινει που πέτυχε και τα δύο γκολ της συνάντησης φτάνοντας στα τέσσερα

Στην Τιφλίδα η Νορβηγία αν και προηγήθηκε με τον Σέρλοθ, ισοφαρίστηκε απο τον Μικαουτάτζε χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες ειδικά με τον Όντεργκααρντ για να πάρει την νίκη.

Στον 2ο όμιλο στο Παρίσι η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γαλλία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αποδεκατισμένη Ολλανδία, στην επιστροφή του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο των "οράνιε" επικράτησε με 4-0. 

O νέος αρχηγός των "τρικολόρ" Κιλιάν Μ'Μπαπέ πέτυχε δύο τέρματα, Γκριεζμάν και Ουπαμεκανό πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ, ενώ ο Μενιάν απέκρουσε πέναλντι του Ντεπάι στο 90+5'. Στο Φάρο η Ελλάδα είχε εύκολο έργο απέναντι στο Γιβραλτάρ με 3-0.

Για την δεύτερη αγωνιστική στο Δουβλίνο ο Παβάρ σκόραρε και ο Μενιάν σε δύο περιπτώσεις στις καθυστερήσεις "κράτησε" την νίκη για την Γαλλία. Στο Ρότερνταμ η Ολλανδία κέρδισε με 3-0 το Γιβραλταρ με τον Άκε να πετυχαίνει δύο τέρματα.

Στον 3ο όμιλο η Αγγλία ξεκίνησε ιδανικά κάνοντας το 2 στα 2 όπου στην πρεμιέρα στην Νάπολι στο "Ντιέγκο Μαραντόνα" είχαμε την επανάληψη του τελικού του EURO 2020 τον Ιούλιο του 2021 με την Αγγλία να παίρνει μια άτυπη ρεβάνς απο την "σκουάντρα ατζούρα". Αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε ιταλικό έδαφος σε επίσημο αγώνα, με την προηγούμενη νίκη γενικότερα να χρονολογείται πίσω στο 1961.

Ιδιαίτερη μνεία στον Χάρι Κέιν ο οποίος με την εύστοχη εκτέλεση πέναλντι στο 44ο λεπτό, έφτασε τα 54 τέρματα με την φανέλα των "λιονταριών" πρώτος σκόρερ όλων των εποχών ξεπερνώντας τον Γουέιν Ρούνει που είχε 53. Επίσης αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Ιταλίας σε προκριματική φάση EURO ύστερα απο 40 παιχνίδια και την ήττα απο την Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2006.

Στο "Γουέμπλει" απέναντι στην Ουκρανία η Αγγλία επικράτησε με 2-0, με τα γκολ των Κέιν και Σάκα φτάνοντας τις 19 νίκες στα τελευταία 20 παιχνίδια σε προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στον 4ο όμιλο στο Σπλίτ Κροατία και Ουαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, την ίδια ώρα που στο Ερεβάν η Τουρκία περνούσε νικηφόρα με 2-1. Οι Κροάτες οι οποίοι την δεύτερη αγωνιστική, πέτυχαν μεγάλη νίκη στην Προύσα με 2-0 με τον Κόβατσιτς να είναι ο σκόρερ και των δύο τερμάτων, ενώ η Ουαλία στο Κάρντιφ νίκησε την Λετονία με 1-0 με σκόρερ τον Μούρ.

Στον 5ο όμιλο στην Πράγα η Τσεχία "σόκαρε" την Πολωνία στο ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Πολωνίας αφού ήδη στο 3ο λεπτό το σκόρ ήταν 2-0. Στο 64'  έγινε το 3-0 και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 87' σε 3-1.

Στο Κισινάου πάντως δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τις νίκες της, μένοντας στο 0-0, την ίδια ώρα που στην Βαρσοβία η Πολωνία επικρατούσε της Αλβανίας με 1-0 με το γκολ του Σβιντέρσκι στο 41'.

Στον 6ο όμιλο το Βέλγιο μετά απο μια κάκιστη εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ξεκίνησε με το "δεξί" αυτή την προκριματική φάση απέναντι στην Σουηδία με 3-0 με τον Λουκάκου να πετυχαίνει χατ-τρικ στο ντεμπούτο του Ντομένικο Τεντέσκο στον πάγκο των "κόκκινων διαβόλων".

Πρώτη στον όμιλο είναι η Αυστρία μιας και το Βέλγιο είχε ρεπό την δεύτερη αγωνιστική με δύο εντός έδρας νίκες κόντρα σε Αζερμπαϊτζάν και Εσθονία και τον Ιούνιο θα επισκεφτεί Βρυξέλλες και θα υποδεχτεί την Σουηδία.

Πρώτη νίκη και για την Σουηδία με το άνετο 5-0 επι του Αζερμπαϊτζάν και την τέταρτη αγωνιστική μιας και την τρίτη έχει ρεπό θα αντιμετωπίσει την Αυστρία στο "Έρνστ Χάπελ" σε μια συνάντηση που θα κρίνει πολλά.

Στον 7ο όμιλο Σερβία και Μαυροβούνιο ξεκίνησαν με νίκες κόντρα σε Λιθουανία και Βουλγαρία αντίστοιχα και την δεύτερη αγωνιστική βρέθηκαν αντιμέτωπες στην Ποντγκόριτσα. Εκεί όπου οι "ορλόβι" επικράτησαν με 2-0 με πρωταγωνιστή τον Βλάχοβιτς που πέτυχε και τα δύο τέρματα στο 78' και στο 90+6'.

Ισόβαθμοι στην δεύτερη θέση με το Μαυροβούνιο, η Ουγγαρία η οποία είχε ρεπό την πρώτη αγωνιστική, αλλά κόντρα στην Βουλγαρία στην "Πούσκας Αρένα" στην Βουδαπέστη απο το πρώτο ημίχρονο είχε "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη με τα τρία γκολ που πέτυχε. 

Στον 8ο όμιλο στην Κοπεγχάγη Δανία και Φινλανδία βρέθηκαν αντιμέτωπες σε μια αναμέτρηση που φέρνει στο νου την συνάντηση της 21ης Ιουνίου του 2021 στην τελική φάση του EURO και όταν λίγο έλειψε να αφήσει την τελευταία του πνοή ο Κρίστιαν Έρικσεν ο οποίος ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε στην νίκη των γηπεδούχων με 3-1, με τον Χόιλουντ να πετυχαίνει και τα τρία τέρματα.

Στην Αστάνα ο Χόιλουντ ήταν και πάλι "καυτός" με δύο ακόμα τέρματα(έφτασε ήδη τα πέντε, πρώτος σκόρερ της προκριματικής φάσης) και ενώ όλα έδειχναν με το 0-2 ότι η Δανία δεν θα είχε πρόβλημα να κάνει το 2 στα 2, οι γηπεδούχοι είχαν αντίθετη άποψη. Ζαϊνουντίνοφ με πέναλντι, Ταγκιμπέργκεν και Αϊμπέτοφ έκαναν την πλήρη ανατροπή, με τον τελευταίο να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις

Έτσι στην κορυφή του ομίλου βρέθηκε η Σλοβενία η οποία είχε περάσει απο το Καζακστάν παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ την πρώτη αγωνιστική με 2-1, νίκησε και το Σαν Μαρίνο εντός έδρας με 2-0 και τον Ιούνιο ακολουθούν οι δύσκολες αναμετρήσεις με Φινλανδία εκτός και Δανία εντός.

Δεύτερη θέση στην οποία ισοβαθμούν τρείς ομάδες αφού η Βόρειος Ιρλανδία την πρώτη αγωνιστική, είχε περάσει απο το Σεραβάλε και η Φινλανδία νίκησε μέσα στο Μπέλφαστ με το γκολ του Κάλμαν. 

Στον 9ο όμιλο Ελβετία και Ρουμανία έχουν πάρει απο νωρίς κεφάλι στον όμιλο έχοντας πραγματοποίησει το 2 στα 2, ενώ στις 19 Ιουνίου στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής θα τεθούν αντιμέτωπες στην Λουκέρνη.

Στον 10ο όμιλο ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνδύασε το ρεκόρ των 197 εμφανίσεων στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα που είναι ευρωπαϊκό ρεκόρ με δύο γκολ κόντρα στο Λιχτενστάιν στο νικηφόρο 4-0 στο ντεμπούτο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο των Λουζιτανών.

Στο Μεγάλο Δουκάτο "υγιεινός" περίπατος αφού ήδη στο εικοσάλεπτο το σκόρ ήταν 3-0, με το τελικό σκορ να καταλήγει στο 6-0, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει δύο τέρματα, και απο ένα οι Φελιξ, Μπερνάρντο Σίλβα, Οτάβιο και Λεάο, με τον παίκτη της Μίλαν να χάνει και πέναλντι αφού το απέκρουσε ο Μορίς.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου, την πρώτη αγωνιστική στην Ζένιτσα η Βοσνία επικρατούσε της Ισλανδίας με 3-0 με τον Κρούνιτς να πετυχαίνει δύο τέρματα, ενώ στην Τρνάβα η Σλοβακία "κόλλησε" απέναντι στο Λουξεμβούργο με το "στείρο" 0-0.

Την δεύτερη αγωνιστική η Ισλανδία "διέλυσε" το Λιχτενστάιν με 7-0 με τον  Γκούναρσον να πετυχαίνει τρία τέρματα, ενώ στο ντέρμπι του ομίλου η Σλοβακία που επικράτησε της Βοσνίας με 2-0 με τα γκολ των Μακ και Χάρασλιν.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...