www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

14/6/22

Ουαλία, Αυστραλία και Κόστα Ρίκα συμπλήρωσαν το πάζλ των 32 ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου



Μπορεί η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου στην Ντόχα να έβγαλε τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τρείς όμως εκκρεμότητες, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και δύο ακόμα εισιτήρια απο τα διηπειρωτικά μπαράζ τα οποία και θα συνέθεταν το πάζλ των 32 ομάδων της τελικής φάσης.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ώθησε την ουκρανική ομοσπονδία να ζητήσει απο την UEFA να αναβάλλει τον ένα ημιτελικό που αφορούσε την Ουκρανία στο πρώτο μονοπάτι. Η αναμέτρηση με την Σκωτία στο Χάμπντεν Παρκ κόντρα στην Σκωτία ορίστηκε για την 1η Ιουνίου, ενώ ο τελικός απέναντι στην Ουαλία στις 5 Ιουνίου.

Άν και αρκετοί παίκτες απο την αποστολή αγωνίζονταν στο ουκρανικό πρωτάθλημα εντούτοις αυτό δεν φάνηκε να τους πτοεί και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 χάρις στα γκολ του Γιαρμολένκο στο 33' και Γιάρεμτσουκ στο 49'. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον ΜακΓκρέγκορ στο 79' αλλά ο Ντόβμπικ στο 90+5' διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στο Κάρντιφ στο 34' οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ όταν απο εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ ο Γιαρμολένκο παρενεβλήθη στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπούστσαν.

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού δημιουργήθηκαν ευκαιρίες και απο τις δύο πλευρές, οι "δράκοι" είχαν δοκάρι στο 75' με τον Τζόνσον με τον Χένεσι να σταματάει πολλές επιθετικές προσπάθειες των Ουκρανών.

Το 1-0 παρέμεινε έως και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λαόθ στέλνοντας το συγκρότημα του Ρόμπ Πέιτζ που είχε αναλάβει ως υπηρεσιακός μετά την αποπομπή του Ράιαν Γκίγκς σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ύστερα απο 64 χρόνια και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Σουηδίας το 1958.

Στο πρώτο απο τα δύο διηπειρωτικά μπαράζ το Περού περίμενε να μάθει τον αντίπαλο του απο την ασιατική ζώνη όπου οι τρίτες των δύο ομίλων Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αυστραλία τέθηκαν αντιμέτωπες.

Στο "Αχμάντ Μπιν Αλί Στάντιουμ" του Άλ Ραγιάν τα "καγκουρό" προηγήθηκαν στο 53' με τον Ιρβάιν, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κάιο ισοφάρισε στο 57'. Στο 84' ο Χρούστιτς με την βοήθεια και ενός αντιπάλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Είσα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Έτσι Aυστραλία και Περού τέθηκαν αντιμέτωπες στο Άλ Ραγιάν για το δεύτερο εισιτήριο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση. Στην "ρώσικη ρουλέτα" o Mπόιλ είδε τον Γκαγιέσε να αποκρούει την προσπάθεια του, ο δε Αντβίκουλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Με την διαδικασία στο 4-4, ο Μέιμπιλ ευστόχησε, αντίθετα ο Βαλέρα είδε το σουτ του να το αποκρούει ο Ρέντμεϊν ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στην θέση του Ράιαν λίγο πριν την λήξη της παράτασης.  Έτσι οι "socceroos" προκρίθηκαν για έκτη φορά και πέμπτη συνεχόμενη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο τελευταίο χρονολογικά μπαράζ και πάλι στην Άλ Ραγιάν Κόστα Ρίκα και Νέα Ζηλανδία τέθηκαν αντιμέτωπες, με τους "τίκος" να προηγούνται μόλις στο 3' με τον Κάμπελ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για την "τρικολόρ" αφού στο 67' απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα  λόγω αποβολής του Μπαρμπαρούση με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή απο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Κόστα Ρίκα πανηγύρισε την  πέμπτη της παρουσία και τρίτη συνεχόμενη, συμπληρώνοντας το πάζλ των 32 ομάδων που τον Νοέμβριο θα αγωνιστούν στα γήπεδα του Κατάρ.

Στα εξωαγωνιστικά το Εκουαδόρ βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, λόγω της παρουσίας του Μπράιαν Καστίγιο ο οποίος φέρεται να πλαστογράφησε τα έγγραφά του, αφού είναι γεννημένος στην πόλη Τουμάκο της Κολομβίας το 1995 κι όχι στο General Villamil Playas, το 1998, όπως αναφέρουν τα χαρτιά του.

Ο Καστίγιο έπαιξε σε οκτώ παιχνίδια της προκριματικής φάσης, τα δυο απο αυτά κόντρα στην Χιλή. Έτσι η "ρόχα" ως άμεση ενδιαφερόμενη έκανε την καταγγελία αφού εάν την κέρδιζε με τους πέντε βαθμούς που θα έπαιρνε απο τα μεταξύ τους παιχνίδια θα καταλάμβανε αυτή την τέταρτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα του Κατάρ.

Τελικά η FIFA απέρριψε την καταγγελία των Χιλιανών, οι οποίοι δεν πρόκειται να τα παρατήσουν καταθέτοντας έφεση ενώ δεν αποκλείουν ακόμα και να καταφύγουν στο CAS.

Έτσι οι όμιλοι μετά την ολοκλήρωση και των μπαράζ διαμορφώνονται ως εξής:

1ος όμιλος                         2ος όμιλος            3ος όμιλος              4ος όμιλος

Κατάρ                                 Αγγλία                Αργεντινή               Γαλλία

Eκουαδόρ                          Ιράν                     Σαουδική Αραβία   Αυστραλία

Σενεγάλη                          ΗΠΑ                     Μεξικό                    Δανία

Ολλανδία                         Ουαλία                  Πολωνία                 Τυνησία

 

5ος όμιλος                   6ος όμιλος                7ος όμιλος              8ος όμιλος

Ισπανία                       Βέλγιο                     Βραζιλία                  Πορτογαλία

Kόστα Ρίκα                Καναδάς                 Σερβία                      Γκάνα

Γερμανία                   Μαρόκο                 Ελβετία                     Ουρουγουάη

Ιαπωνία                     Κροατία                Καμερούν                  Νότιος Κορέα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...