www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

15/10/21

Πρώτη απώλεια βαθμών για Βραζιλια και μια νίκη μακριά από το Κατάρ

Ξεπερνώντας το μισά της προκριματικής φάσης στην Λατινική Αμερική, Βραζιλία και Αργεντινή φαίνεται να έχουν καπαρώσει τις δύο πρώτες θέσεις για την απευθείας πρόκριση, αλλά τόσο για τις δύο υπολειπόμενες θέσεις που οδηγούν απευθείας στο Κατάρ αλλά και για αυτή των μπαράζ, αναμένεται μάχη, μιας και η απόσταση της τρίτης απο την όγδοη θέση είναι στους 6 βαθμούς.

Η πρωτοπόρος Βραζιλία βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Καράκας απο την Βενεζουέλα, μόλις στο 11' από τον Ραμίρες. Κατάφερε όμως να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και με τα γκολ των Μαρκίνιος στο 71', Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα με πέναλντι στο 85' και Άντονι στο 95' πήρε την νίκη με 3-1

Στην Ασουνσιόν Παραγουάη και Αργεντινή "κόλλησαν" στο 0-0, με τους Αργεντίνους να μην σκοράρουν για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2019 και με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες χωρίς όμως οι δύο εστίες να παραβιαστούν.

Ουρουγουάη και Κολομβία στο Μοντεβιδέο επίσης έμειναν στο 0-0, με την "σελέστε" να απειλεί πολύ περισσότερο την εστία του Οσπίνα, αλλά να χάνει στο δεύτερο ημίχρονο λόγω τραυματισμού τον Σουάρες.

Εύκολο έργο είχε το Εκουαδόρ κόντρα στην αδύναμη Βολιβία αφού ήδη απο το 20' είχε "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη με 3-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ένερ Βαλένσια πέτυχε δύο τέρματα στο 16' και στο 18', ενώ το σκόρ είχε ανοίξει στο 13' ο Εστράδα. 

Το Περού στην προσπάθεια που κάνει για να προλάβει τις προνομιούχες θέσεις, επικράτησε  στο clasico del Pacifico της απογοητευτικής Χιλής για μία ακόμη φορά με 2-0 με τα γκολ των Κουέβα στο 35' και Πένια το 64' .

Στην εξ'αναβολής 5η αγωνιστική στον απόηχο της βράβευσης του Λιονέλ Μέσι ως κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία της Conmebol η Αργεντινή επικράτησε με 3-0 της Ουρουγουάης με τον Μέσι να πετυχαίνει το πρώτο γκολ στο 38' για να ακολουθήσουν αυτά των Ντε Πολ στο 44' και Μαρτίνες στο 62', φτάνοντας τους 24 αγώνες χωρίς ήττα, 15 νίκες και 9 ισοπαλίες.

Στην Μπαρανκίγια η Βραζιλία είχε την πρώτη απώλεια βαθμών κόντρα στην Κολομβία παρότι απείλησε αρκετές φορές τον Οσπίνα δεν μπόρεσε να τον νικήσει και έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για την Βραζιλία στην τρέχουσα προκριματική φάση

Στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Εκουαδόρ προηγήθηκε στο 37' με πέναλντι του Βαλένσια, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις στο 45+1' με τον Ματσίς και πήραν την νίκη με 2-1 στο 64' με τον Μπέλο. 

Σημάδια ζωής για την Χιλή η οποία νίκησε την Παραγουάη με 2-0 με τα τέρματα των Μπρέρετον στο 69' και Ίσλα στο 72', ενώ το Περού στο υψόμετρο της Λα Παζ γνώρισε την ήττα από την Βολιβία η οποία αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Χένρι Βάκα στο 75', στο 83' κατάφερε να πάρει την νίκη με το γκολ του Ραμίρο Βάκα στο 83'. 

Στο Μανάους η Βραζιλία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Ουρουγουάη, μόλις στο 10' ο Νεϊμάρ έκανε το 1-0 και στο 18' ο Ραφινια το 2-0. 

Στο 58' ο παίκτης της Λίντς έκανε το 3-0, μείωσε ο Σουάρες στο 77' και ο Μπαρμποσα στο 83' διαμόρφωσε το τελικό 4-1, φέρνοντας μια νίκη μακριά από το Κατάρ την Βραζιλία.

Στο "Μονουμεντάλ" ο Λαουτάρο Μαρτίνες στο 43' πέτυχε το γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση με το Περού.

Στο 63' οι "Ίνκας" είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν κέρδισαν πεναλντι σε ανατροπή του Φαρφάν, αλλά ο Γιοτούν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Κολομβία και Εκουαδορ έμειναν στο 0-0, η Χιλή με δύο γκολ του Πουλγκαρ στο 18' και στο 37' και ένα ακόμα του Μπρερετόν στο 73' επικράτησε με 3-0 της Βενεζουέλας ενώ η Βολιβία εκμεταλλευόμενη το υψόμετρο νίκησε και την Παραγουάη με 4-0.

Αναλυτικά η βαθμολογία(Μετά από 12 αγώνες)

1. Βραζιλία 31*

2. Αργεντινή 25*

3. Εκουαδόρ 17

4. Κολομβία 16

5. Ουρουγουάη 15

6. Χιλή 13

7. Βολιβία 12

8. Παραγουάη 12

9. Περού 11

10. Βενεζουέλα 7

 *Βραζιλία και Αργεντινή έχουν ένα αγώνα λιγότερο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...