www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

20/11/19

20 "έκλεισαν" 4 μένουν



H αυλαία της προκριματικής φάσης έπεσε και πλέον γνωρίζουμε τις 20 ομάδες που πήραν την πρόκριση τους για την τελική φάση του EURO και η μόνη εκκρεμότητα πλέον είναι τα τέσσερα εισιτήρια που θα δοθούν μέσω Nations League στα ματς του Μαρτίου.


Στον 1ο όμιλο στην Πράγα Τσεχία και Κόσοβο θα έπαιζαν ουσιαστικά σε έναν τελικό την δεύτερη θέση. Οι εντυπωσιακοί Κοσοβάροι που ήθελαν την νίκη και μόνο την νίκη προηγήθηκαν στο 50' με τον Νουχίου, όμως ο Κράλ στο 71' και ο Σελούστκα στο 79' ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση για τους γηπεδούχους και με 2-1 πήραν την νίκη και την πρόκριση.


Στον 2ο όμιλο η Πορτογαλία είχε την κατάσταση στα χέρια της γνωρίζοντας ότι με δύο νίκες θα ήταν αυτή που θα καταλάμβανε την δεύτερη θέση. Επικράτησε με 6-0 της Λιθουανίας με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει τρία τέρματα, με τον άσο της Γιουβέντους να σκοράρει και κόντρα στο Λουξεμβούργο στο νικηφόρο 2-0 και να φτάνει τα 99 με το εθνόσημο.

Στον 3ο όμιλο στο Μπέλφαστ η Ολλανδία ήθελε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Βόρειο Ιρλανδία η οποία μόνο με νίκη θα έλπιζε έχοντας μάλιστα και δύσκολο έργο την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Γερμανία.

Η ομάδα του Μάικλ Ο' Νίλ είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί όταν στο 31' κέρδισε πέναλντι το οποίο όμως ο Ντέιβις αστόχησε στέλνοντας την μπάλα πάνω απο τα δοκάρια του Σίλεσεν. Τελικά το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος και οι "οράνιε" επανήρθαν σε τελική φάση μετά το 2014.

Την ίδια ώρα η Γερμανία στο Μενχενγκλάντμπαχ δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Λευκορωσία και με 4-0 εξασφάλισε και αυτή την πρόκριση στην τελική φάση με τον Κρόος να πετυχαίνει δύο τέρματα.

Στον 4ο όμιλο Δανία και Ελβετία επικράτησαν των Γιβραλτάρ και Γεωργία αντίστοιχα και τα πάντα θα κρίνονταν στο Δουβλίνο ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Δανία αφού την ίδια ώρα το συγκρότημα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς είχε εύκολο βράδυ στο Γιβραλτάρ επικρατώντας με 6-1.

Στο "Αβίβα Στάντιουμ" ο Μπρέθγουειτ έβαλε μπροστά τους Σκανδιναβούς, στο 85' ο Ντόχερτι ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η ομάδα της Δανίας πανηγύρισε την πρόκριση στην τελική φάση.

Στον 5ο όμιλο η Κροατία στην Ριέκα αν και αιφνιδιάστηκε απο την Σλοβακία και το γκολ του Μπόζενικ στο 32', γύρισε την κατάσταση και με τα γκολ των Βλάσιτς στο 56', Πέτκοβιτς στο 60' και Πέρισιτς στο 74' και με 3-1 "κλείδωσε" την πρόκριση.

Για την δεύτερη θέση τα πάντα θα κρίνονταν κατά κύριο λόγο στο Ουαλία-Ουγγαρία στο Κάρντιφ αφού οι Ουαλοί πέρασαν απο το Μπακού με 2-0. Εκεί όπου ο Ράμσεϊ με δύο δικά του τέρματα στο 15' και στο 47' έστειλε το συγκρότημα του Ράιαν Γκίγκς για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση EURO μετά το 2016.  

Στον 6ο όμιλο το ματς στο Βουκουρέστι ανάμεσα στην Ρουμανία και την Σουηδία θα καθόριζε ποια ομάδα θα ακολουθούσε την Ισπανία. Η ομάδα του Γιόρν Άντερσεν ήταν αυτή που πήρε την νίκη-πρόκριση με 2-0 χάρις στα τέρματα των Μπέργκ στο 18' και Κουαισόν στο 34'. 

Στον 7ο όμιλο η Αυστρία μετά το ντεμαράζ των προηγούμενων αγωνιστικών δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με τα γκολ των Αλάμπα στο 7' και Λάινερ στο 48' πήρε την νίκη-πρόκριση κόντρα στην Βόρεια Μακεδονία παρά την μείωση του σκορ σε 2-1 απο τον Στογιανόφσκι στις καθυστερήσεις.

Στον 8ο όμιλο η Γαλλία που κέρδισε με 2-1 την Μολδαβία και η Τουρκία με την ισοπαλία στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Ισλανδία εξασφάλισαν την πρόκριση τους στην τελική φάση απο την προτελευταία αγωνιστική.

Στον 9ο όμιλο το Βέλγιο πέρασε σαν "σίφουνας" απο την Αγία Πετρούπολη με 4-1 με τα αδέρφια Αζάρ να πετυχαίνουν τα τρία απο τα τέσσερα γκολ και εξασφάλισε την πρώτη θέση. Μαζί με την Ιταλία έκανε το απόλυτο 10 στα 10, συγχρόνως όμως διαθέτει την καλύτερη επίθεση στα προκριματικά με 40 και την καλύτερη άμυνα έχοντας δεχτεί μόνο 3.

Στον 10ο όμιλο η 15η Νοεμβρίου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για το φινλανδικό ποδόσφαιρο, αφού μετά την νίκη επί του Λιχτενστάιν με 3-0 προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Κατά τα άλλα η Ιταλία ήταν η μία απο τις δύο ομάδες που έκανε το απόλυτο 10 στα 10 πετυχαίνοντας 37 γκολ έχοντας μαζί με την Αγγλία την δεύτερη καλύτερη επίθεση στα προκριματικά.

Πλέον τέσσερις θέσεις θα δοθούν απο τους αγώνες του Μαρτίου εκεί όπου απο την πρώτη κατηγορία θα το διεκδικήσουν οι Ισλανδία, απο την δεύτερη κατηγορία οι Βοσνία, Σλοβακία, Ιρλανδία και Βόρειος Ιρλανδία, απο την τρίτη κατηγορία οι Σερβία, Νορβηγία, Σκωτία και απο την τέταρτη κατηγορία Κόσοβο, Λευκορωσία, Γεωργία και Βόρεια Μακεδονία.

Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ισραήλ και Ρουμανία θα λάβουν και αυτές στα πλει-οφ αλλά θα γίνει κλήρωση για το ποιες τρεις θα συμπληρώσουν την πρώτη κατηγορία και ποια θα βρεθεί στην τρίτη κατηγορία.  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...