www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

4/7/16

Φαβορί και αουτσάιντερ στα ημιτελικά.


Δύο φαβορί και δύο αουτσάιντερ περιλαμβάνει η ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα γήπεδα της Γαλλίας, με τους οικοδεσπότες να υποδέχονται τους παγκόσμιους πρωταθλητές Γερμανούς, ενώ στο πρώτο χρονολογικά ζευγάρι τα δύο αουτσάιντερ Πορτογάλοι και Ουαλοί οι μεν πρώτοι θα διεκδικήσουν για δεύτερη φορά την παρουσία τους σε τελικό μετά το 2004, οι δε δεύτεροι στην παρθενική τους παρουσία σε τελικό.



Αναμφίβολα το κορυφαίο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης δεν ήταν άλλο απο το ευρωπαϊκό "κλάσικο" ανάμεσα στην Γερμανία και την Ιταλία. Στο Μπορντό οι δύο ομάδες περισσότερο πρόσεχαν τα νώτα τους με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και την ομάδα του Γιόακιμ Λέβ να παίρνει προβάδισμα στο 65' με τον Οζίλ.

Όμως στο 78' ο Μπόατενγκ υπέπεσε σε πέναλντι, με τον Μπονούτσι να είναι ψύχραιμος απο τα 11 μέτρα να νικάει τον Νόιερ και να ισοφαρίζει σε 1-1. Τίποτα δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου αλλά και στην παράταση με συνέπεια να οδηγηθούμε στα πέναλντι.

Εκεί επιβεβαιώθηκε η παράδοση που θέλει την "νάτσιοναλ μάντσαφτ" να επικρατεί πάντα στην ψυχόφθορο διαδικασία ύστερα απο το 1976 όταν και είχε ηττηθεί απο την Τσεχοσλοβακία του Πανένκα στα γήπεδα της Γιουγκοσλαβίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ινσίνιε και Κρόος ευστόχησαν για να ακολουθήσουν το χαμένο πέναλντι του Τζάτζα και η απόκρουση του Μπουφόν σε αυτό του Μίλερ, Ο Μπαρτζάλι έκανε το 2-1 με τον Οζίλ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Ο Πέλε έχασε την ευκαιρία να δώσει σημαντικό προβάδισμα στους "ατζούρι" με μια κακή εκτέλεση, με τον Σβαινστάιγκερ να τον μιμείται ενώ αυτό του Μπονούτσι το απέκρουσε ο Νόιερ, ενώ ενδιάμεσα είχε ευστοχήσει ο Ντράξλερ.

Τζιακερίνι, Χούμελς, Παρόλο, Κίμιχ, Ντε Σίλιο και Μπόατενγκ ήταν εύστοχοι, με τον Νταρμιάν να αστοχεί και τον Έκτορ να δίνει τελικά τη νίκη στα "πάντσερ" με 6-5 και για πρώτη φορά να επικρατούν των Ιταλών σε μεγάλη διοργάνωση.

Απέναντι τους οι Γερμανοί θα βρουν την Γαλλία η οποία απέναντι στην Ισλανδία "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση ουσιαστικά απο το πρώτο εικοσάλεπτο όταν με τα τέρματα των Ζιρού και Πογκμπά στο 20' βρέθηκε μπροστά με 2-0 ενώ λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου το σκόρ έφτασε στο 4-0 με τους Παγιέ και Γκρειζμάν.

Το δεύτερο ημίχρονο στο "Στάντ Ντε Φράνς" ήταν τυπική διαδικασία με τον Σίγκθορσον να μειώνει σε 4-1 στο 56', ο Ζιρού να κάνει το 5-1 στο 59' και στο 84' ο Μπιάρνασον να διαμορφώνει το τελικό 5-2 στο 84'.

Στον πρώτο κατά σειρά ματς της προημιτελικής φάσης στην Μασσαλία οι Πολωνοί πήραν απο νωρίς προβάδισμα στο σκόρ μόλις στο 2' με τον Λεβαντόφσκι με τους Ίβηρες να ισοφαρίζουν με τον Ρενάτο Σάντσες στο 33'. Το σκόρ δεν άλλαξε και στην κανονική διάρκεια αλλά και στην παράταση με συνέπεια να χρειαστεί η διαδικασία των πέναλντι για να ξεκαθαρίσει ο νικητής.

Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεβαντόφσκι, Ρενάτο Σάντσες, Μίλικ, Μουτίνιο, Γκλίκ ήταν εύστοχοι με τον Μπλαστσικόφσκι να βλέπει το πέναλντι του να αποκρούεται απο τον Ρούι Πατρίσιο και τον Κουαρέσμα όπως στο ματς με τους Κροάτες έτσι και τώρα ήταν ψύχραιμος και με 5-3 έστειλε την Πορτογαλία στον ημιτελικό της 6ης Ιουλίου.

Στην Λίλ οι "πρωτάρηδες" Ουαλοί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκόρ απο το 13ο λεπτό με το υπέροχο σουτ του Ναινγκολάν, κατάφεραν να αντιδράσουν ισοφαρίζοντας με κεφαλιά του Άσλει Γουίλιαμς στο 30' και στην επανάληψη να φέρουν τα πάνω-κάτω.

Στο 55' με ωραία προσποίηση μέσα απο την μικρή περιοχή ο Ρόμπσον-Κανού "άδειασε" τους Βέλγους αμυντικούς και χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Κουρτουά έλανε το 2-1, και στο 86' απο την σέντρα του Γκάντερ ο νεοεισελθών έξι λεπτά νωρίτερα Βόουκς με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στέλνοντας την ομάδα του Κρις Κόουλμαν στην παρθενική τους παρουσία σε τελική φάση Euro στην ημιτελική φάση.     


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...