www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

9/12/13

Από το ζενίθ στο ναδίρ

"Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις" αναφέρει μια σοφή κινέζικη παροιμία η οποία βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο βιντεάκι που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τον Φρέντ να δακρύζει αφού παρά την νίκη επί της Μπαχία στο "Φόντα Νόβα" η Φλουμινένσε δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο τον υποβιβασμό δηλαδή στην SERIE B.

Βίοι αντίθετοι για την "τρικολόρ" πού ένα χρόνο πριν πανηγύριζε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το δεύτερο στην τριετία. Και όμως κανείς δεν περίμενε να υπάρξει τέτοια εξέλιξη μιας και το ρόστερ παρέμεινε το ίδιο δεν είχε προσθαφαιρέσεις η παράλληλη όμως ενασχόληση με το Κόπα Λιμπερταδόρες την έφερε από τις πρώτες αγωνιστικές να χάνει την επαφή της με την κορυφή


Καταλυτική αποδείχθηκε και η απουσία του αρχισκόρερ της Φρέντ από τον Σεπτέμβριο λόγω ενός οιδήματος στον δεξιό μηρό, άλλωστε ήταν ο βασικός λόγος που πέρυσι στέφθηκε πρωταθλήτρια.  Η έλλειψη αποτελεσμάτων φέρνει γκρίνια και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το "μάρμαρο" το πληρώνει ο προπονητής. 

Στις 29 Ιουλίου μετά την ήττα από την Γκρέμιο που ήταν η πέμπτη συνεχόμενη απολύθηκε ο Άμπελ Μπράγκα και στην θέση του  προσλήφθηκε ο Βαντερλέι Λουξεμπούργκο. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα δεν έρχονταν,μετά την ήττα από την Φλαμένγκο οργισμένοι οπαδοί εισέβαλαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας,πέταξαν σκουπίδια σε ένα από τα γήπεδα,και κατέστρεψαν διαφημιστικές πινακίδες χορηγών και αυτοκίνητα μερικά από τα οποία άνηκαν στους παίκτες στο πάρκινγκ.   

Η διοίκηση προχώρησε σε μία ακόμα αντικατάσταση προπονητή και πέντε αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος στις 11 Νοεμβρίου ο Λουξεμπούργκο παρέδωσε την θέση του στον Ντοριβάλ Τζούνιορ.Το ξεκίνημα ήταν ενθαρρυντικό με δύο συνεχόμενες νίκες επί της Ναούτικο και της Σάο Πάολο, όμως η ήττα από την Σάντος την "προσγείωσε" ανώμαλα.

Ακόμα και έτσι γνώριζε ότι με δύο νίκες θα παρέμενε στην κατηγορία, στο Μπέλο Οριζόντε απέναντι στην Ατλέτικο Μινέιρο βρέθηκε να χάνει κατάφερε να γυρίσει το ματς όμως δέχτηκε την ισοφάριση στο 83ο λεπτό. Φτάνοντας την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Μπαχία ήθελε νίκη δικιά της και παράλληλα μη νίκη της Βάσκο Ντα Γκάμα και της Κοριτίμπα. 

Τα δύο πρώτα έγιναν όχι όμως και το τρίτο με την Κοριτίμπα να παίρνει μια μικρή "εκδίκηση"  για τον υποβιβασμό της το 2009 όταν και πάλι η "Φλού" είχε βρεθεί στα πρόθυρα του υποβιβασμού και  με ένα σερί έξι νικών στις τελευταίες αγωνιστικές κατάφερε να την "σώσει την παρτίδα" έχοντας ένα βαθμό παραπάνω από αυτήν. Η τελική βαθμολογία ναι μεν την έφερε  ισόβάθμη με την Κρισιούμα στους 46 βαθμούς έχοντας και καλύτερη διαφορά τερμάτων εντούτοις όμως  είχε μία νίκη λιγότερη 12 έναντι 13 που της κόστισε τον υποβιβασμό   

Όσον αφορά το τι μέλει γενέσθαι ο ίδιος ο Φρέντ σε δηλώσεις του στην βραζιλιάνικη ιστοσελίδα globoesporte.com ανέφερε ότι θα σεβαστεί το συμβόλαιο του που λήγει το 2015 και θα ακολουθήσει τον σύλλογο και στην πιο κάτω κατηγορία. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για άλλους ποδοσφαιριστές αφού το συμβόλαιο τους λήγει στα τέλη του έτους όπως ο Εντίλσον και ο Φελίπε Άντερσον.Αβέβαιο είναι το μέλλον τόσο για τον Ντοριβάλ αλλά και για τον διευθυντή ποδοσφαίρου Ροντρίγκο Καετάνο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...