www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

19/4/13

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

H φάση των ομίλων της 54ης έκδοσης του Κόπα Λιμπερταδόρες  ολοκληρώθηκε και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία της διοργάνωσης, όπου τα λάθη δεν συγχωρούνται για να οδηγηθούμε  στους διπλούς τελικούς του καλοκαιριού όπου και θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής της Νοτίου Αμερικής. Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν με κυριότερη όλων τον αποκλεισμό της Πενιαρόλ από την συνέχεια μιας εκ των πολυνίκων ομάδων του θεσμού με 5 κατακτήσεις.

Στα αξιοσημείωτα της φάσης των "16" είναι το ζευγάρι Σάο Πάολο-Ατλέτικο Μινέιρο, με τις δύο ομάδες να συμμετέχουν στον ίδιο όμιλο και την τελευταία αγωνιστική οι "σομπεράνο" επικράτησαν της ομάδας από το Μπέλο Οριζόντε,και σε συνδυασμό την νίκη της Άρσεναλ Σαραντί επί της Στρόνγκεστ από την Βολιβία πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Ένας ακόμα "εμφύλιος" περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα και αυτός είναι αργεντίνικος ανάμεσα στην Βελέζ Σάρσφιλντ και την Νιούελς Όλντ Μπόις. Οι δύο ομάδες λίγες ημέρες πριν την πρώτη τους αναμέτρηση θα βρεθούν αντιμέτωποι και στο πλαίσιο του "Φινάλ" με την "φορτίν" να ενδιαφέρεται περισσότερο για την πορεία της στην διοργάνωση από ότι για το πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Νάτσο Σκόκο διεκδικεί με αξιώσεις την κατάκτηση του πρωταθλήματος μιας και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Λανούς.

Πριν από λίγους μήνες Κορίνθιανς και Μπόκα Τζούνιορς πάλευαν για την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες του 2012, με τους "τιμάο" να κατακτούν τελικά το τρόπαιο. Αυτή την φορά οι δύο ομάδες δίνουν ραντεβού στους "16" με τους "χεινέσες" να έχουν ως προτεραιότητα την διάκριση από την στιγμή που η πορεία τους στο "Φινάλ" είναι από μέτρια έως κακή.

Μπορεί η Παλμέιρας την νέα περίοδο να αγωνίζεται στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος όμως κατάφερε να πάρει την πρόκριση από έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όμιλο και βρίσκει απέναντί της την μεξικάνικη Τιχουάνα η οποία αν και ισοβάθμησε στην κορυφή του 5ου ομίλου με την Κορίνθιανς τελικά κατέληξε δεύτερη.

Στα υπόλοιπα ζευγάρια η Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε απο την Κολομβία υποδέχεται την Γκρέμιο και η Νασιονάλ Μοντεβιδέο με νέο προπονητή τον Ροντόλφο Αρουαμπαρένα γνωστό στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του από την ΑΕΚ την περίοδο 2007-2008 αντιμετωπίζει την "σταχτοπούτα" του θεσμού  Ρεάλ Γκαρκιλάσο από το Περού.Επίσης η Ολίμπια Ασουνσιόν αντιμετωπίζει την Τίγκρε που κατάφερε την τελευταία αγωνιστική να υπερκεράσει το εμπόδιο της Λιμπερτάδ κερδίζοντας την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας,ενώ τέλος η πρωταθλήτρια Βραζιλίας Φλουμινένσε υποδέχεται την Έμελεκ από το Εκουαδόρ.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...