www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

21/2/13

Ο πρίγκιπας με τα «αστέρια»


Ο καιρός στο Μιλάνο ήταν συννεφιασμένος. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τα επτά «αστέρια» της Μίλαν να λάμψουν στον ουρανό του «Σαν Σίρο». Παρά την παλαιότητά τους σε σχέση με εκείνα της Μπαρτσελόνα κατάφεραν να τα επισκιάσουν σε… λαμπρότητα. Η μεγαλειώδης εμφάνιση των «ροσονέρι» ήταν βγαλμένη από παραμύθι και στα παραμύθια πάντα υπάρχει ένας πρίγκιπας, αλλά και δράκος…

Πριν την έναρξη του πρώτου παιχνιδιού για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ οι Καταλανοί έμοιαζαν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Είτε λόγω της πλειάδας των αστεριών τους με εξέχοντα τoν Λιονέλ Μέσι, είτε εξαιτίας της εγχώριας βαθμολογικής άνεσης από τους διώκτες τους που τους επέτρεπε να ρίξουν το βάρος των προσπαθειών τους για την ανάκτηση των κεκτημένων στη Γηραιά Ήπειρο. 


Στον αντίποδα βρίσκονταν οι ταλαιπωρημένοι Ιταλοί με τα μύρια προβλήματα στην αρχή της χρονιάς και τα άσχημα αποτελέσματα τα οποία τους έφερναν. Στα προαναφερόμενα αξίζει να προστεθεί και το εκπληκτικό ντεμαράζ στη Serie A άρα και η κόπωση για να επιστρέψουν στις θέσεις που οδηγούν στην έξοδο για τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσης της επόμενης περιόδου.

Τελικά δε μέτρησε τίποτε από όλα αυτά. Η «βαρύτερη» φανέλα και η δίψα για διάκριση έφερε το αποτέλεσμα της Τετάρτης, διαμορφώνοντας μια καινούρια πραγματικότητα για τον επαναληπτικό της Βαρκελώνης σε τρεις εβομάδες. Ταυτόχρονα, ο Κέβιν Πρινς (πρίγκιπας στα αγγλικά) Μπόατενγκ έδωσε τις πρέπουσες απαντήσεις στους επικριτές του, στα περί αδυναμίας να σηκώσει το βάρος των ευθυνών ενός τόσο πρωτοκλασάτου συλλόγου παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. 


Έκανε τα πάντα. Σκόραρε, μάρκαρε, έφτιαχνε παιχνίδι και έτρεχε ακατάπαυστα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου παροπλίζοντας συνάμα τον Αντρές Ινιέστα. Έδειξε επιτέλους -για τους φίλους των Μιλανέζων την πραγματική του αξία και δικαιολόγησε εν μέρει το σχεδιασμό της διοίκησης και του προπονητικού τιμ να στηθεί η ομάδα επάνω του, όπως και στον Ελ Σαραουί. Ο νεαρός επιθετικός από τη μεριά του ήταν καταιγιστικός και μέρα με τη μέρα φαίνεται να δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι ο νέος «Φαν Μπάστεν» της καρδιάς τους. Από κοντά και ο σκληροτράχηλος Μουντάρι που εκτός από χρισμένος σκόρερ, αποκάρδιωσε πολλάκις τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό και την παρέα του με τις καίριες αμυντικές παρεμβάσεις του.

Στην αντίπερα όχθη, ο «δράκος» της ιστορίας είναι μάλλον… δράκαινα και αφορά σύσσωμη την ομάδα των «μπλαουγκράνα». Από την έναρξη της αναμέτρησης μέχρι το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή παρουσίασαν στον κόσμο τον ορισμό της… φλυαρίας. Μετά από αρκετούς μήνες η αρμάδα του «Καμπ Νου» παρά την συντριπτική κατοχή της δεν έκανε ούτε ένα σουτ στο πρώτο ημίχρονο! Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγκας ήταν ωσεί παρόντες. Ο μη καταλογισμός του φάουλ από τον Γκρεγκ Τόμσον στο χέρι του Ζαπάτα που έδωσε την… ασίστ στον Μπόατενγκ δεν αποτελεί δικαιολογία. Όπως πήγαινε το παιχνίδι αργά ή γρήγορα θα σημειώνονταν το γκολ για λογαριασμό των γηπεδούχων.


Η φετινή ευρωπαϊκή πραγματικότητα της Μπαρτσελόνα φάνηκε καταρχάς στις αναμετρήσεις με την Σέλτικ. Δεν τρομάζει πια. Οι αντίπαλοί της έχουν γίνει υπομονετικοί και δεν εκνευρίζονται τόσο εύκολα με το συνεχές πάσινγκ γκέιμ με αποτέλεσμα να διαθέτουν πιο καθαρό μυαλό σε σχέση με το παρελθόν. Επιπροσθέτως, οι δύο αλλαγές προπονητών για εξωαγωνιστικούς λόγους μέσα σε λίγους μήνες φαίνεται πως επηρεάζει αρκετά τη συνοχή και την ανάπτυξη των τέσσερις φορές πρωταθλητών Ευρώπης.

Η υπόθεση πρόκριση σαφώς και δεν έχει κλείσει. Υπό άλλες συνθήκες και με άλλον αντίπαλο η Μίλαν θα είχε περάσει με το ένα πόδι στα προημιτελικά του θεσμού. Ωστόσο, τέτοια αποκαρδιωτική εικόνα εκ Μπαρτσελόνα πλευράς είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί. Άλλωστε, είναι ικανή να πετύχει το 3-0 ή ακόμη και το 4-1 αν χρειαστεί. Επομένως, οι παίκτες του Αλέγκρι οφείλουν να αγωνιστούν το ίδιο και περισσότερο παθιασμένα αν επιθυμούν να ολοκληρώσουν την έκπληξη. Στον αντίποδα, οι κυπελλούχοι Ισπανίας αν δεν αλλάξουν άρδην το αγωνιστικό τους πρόσωπο, αναμένεται το ευρωπαϊκό τους απευκταίον… 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...