www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

31/8/12

Η τύχη τον θέλει…


Όταν η τύχη «κλείνει το μάτι» σε κάποιον δυο φορές θα πρέπει εκείνος με τη σειρά του να την εκμεταλλευτεί τελικά. Ο Ολυμπιακός είχε για ακόμη μια χρονιά καλή κλήρωση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ -όσο καλή μπορεί να είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο- και θα μπορεί να ελπίζει βάσιμα για πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και πέρυσι ήταν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα της κληρωτίδας, εν τούτοις πήραν την τρίτη θέση χάνοντας τη δεύτερη προνομιούχο μόλις στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών. Φέτος, τους δίνεται άλλη μια ευκαιρία να φορέσουν τις… κοντομάνικες εμφανίσεις του τουρνουά των πρωταθλητών. Σίγουρα, τα πράγματα δεν είναι εύκολα αλλά με σοβαρότητα και μεθοδικότητα μπορεί κάλλιστα να πάρει ένα από τα δύο πολυπόθητα εισιτήρια.

Η Άρσεναλ είναι πλέον γνώριμη στο «Καραϊσκάκης» όπως επίσης και αρκετά αποδυναμωμένη. Το κενά μετά την παραχώρηση των Φαν Πέρσι -κυρίως- στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως και του Σονγκ στη Μπαρτσελόνα δεν έχουν ακόμη καλυφθεί, ενώ οι προσθήκες των Ποντόλσκι και Ζιρού δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα. Στο αγγλικό πρωτάθλημα φέρνει ανεπιτυχή αποτελέσματα και έως τώρα δε φαίνεται να βρίσκονται λύσεις. Βέβαια, όπως και να έχει η κατάσταση παραμένει η πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου, ενώ η λέξη «νίκη» στην Αγγλία είναι… άγνωστος όρος παρά τις πρόσφατες ηρωικές εμφανίσεις των πρωταθλητών στη Γηραιά Αλβιώνα. Ίσως ήρθε η ώρα να «σπάσει το ρόδι».

Η γερμανική Σάλκε είναι ένα νεανικό και γρήγορο σύνολο. Έχει ομοιογένεια, ενώ διαθέτει αρκετά αξιόλογες μονάδες σαν τον Χούντελαρ στην επίθεση ή τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στην άμυνα. Η εμπειρία σίγουρα δεν της λείπει. Στον αντίποδα ωστόσο, είναι ίσως ένα σκαλοπάτι πιο κάτω -από πλευράς δυναμικότητας- σε σχέση με τη Ντόρτμουντ που είχε αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στις περσινές περιπέτειές του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα δεδομένα ίσως λίγο να αλλάξουν αν καταφέρει και πάρει την τελευταία ημέρα των μεταγραφών ως δανεικό τον Αφελάι από την Μπαρτσελόνα. Όμως και πάλι το εμπόδιό της μπορεί να ξεπεραστεί.

Η Μονπελιέ, τέλος, εξέπληξε τους πάντες με την πορεία της στο Σαμπιονά και κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλους την πρώτη θέση κατακτώντας το πρωτάθλημα. Αυτό το γεγονός από μόνο του δείχνει ότι δεν είναι τυχαία ομάδα. Στην αντίπερα όχθη, είναι εντελώς άπειρη ομάδα και σε ένα τέτοιο επίπεδο το να γνωρίζει κάποιος τα… κατατόπια είναι σημαντικό, πόσο όταν δεν έχει ποτέ ξαναπαίξει Κυριακή-Τετάρτη. Επιπροσθέτως, έχασε το μεγάλο της «αστέρι», τον Ζιρού, κάτι που την έχει επηρεάσει ως ένα βαθμό. Μάλιστα, στη φετινή Λιγκ 1 δε δείχνει ικανή -στα πρώτα παιχνίδια τουλάχιστον- να επαναλάβει τον περσινό άθλο. Ένας προσεχτικός Ολυμπιακός θα αποκομίσει βαθμούς.

Εν κατακλείδι, οι «ερυθρόλευκοι» τηρουμένων των αναλογιών έχουν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν στον όμιλο και να προκριθούν στην επόμενη φάση. Ωστόσο, το θέμα δεν είναι μόνο από τη μεριά των αντιπάλων, αλλά και από τη μεριά των Πειραιωτών. Αν καλυφθούν τα κενά των Μιραλάς και Μέλμπεργκ, είτε μέσα από το υπάρχον ρόστερ είτε με μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής και βέβαι η τύχη συνεχίσει να τον προτιμά, τότε το «ταξίδι στ’ αστέρια» μπορεί να διαρκέσει περισσότερο αντίθετα από την περασμένη σεζόν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...